ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Καραπαπάς: «Εκλεκτός του Μελισσανίδη ο Μπαλτάκος»

Καραπαπάς: «Εκλεκτός του Μελισσανίδη ο Μπαλτάκος»

Φουλ επίθεση έπαιξε ο Καραπαπάς στη ΓΣ της ΕΠΟ. «Εκλεκτός του Μελισσανίδη και αποτυχημένος ο Μπαλτάκος» κατάγγειλε ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού για τον υποψήφιο πρόεδρο της ΕΠΟ. Επίσης, «άστραψε» με βρόντηξε, τονίζοντας ότι «η αλήθεια είναι ότι ο Μπαλτάκος φυτεύεται στην ΕΠΟ για να κάνει ντελίβερι και ότι του πουν αυτοί που διοικούν».

Ακόμη, υπογράμμισε και την επιφύλαξη του Ολυμπιακού, στέλνοντας και τελεσίγραφο («και αν νομίζετε ότι αυτό θα περάσει είστε γελασμένοι!») για το νέο πρόεδρο της ομοσπονδίας, ενώ δεν έλειψε και η επίθεση τόσο στην ΕΠΟ όσο και στον Φιλιππούση.

 «Αυτή η Ομοσπονδία πήρε προαγωγή. Σε οποιαδήποτε χώρα θα είχε εκδιωχθεί. Οι άνθρωποι που κατ' εντολή κάποιου που δεν ξέρουμε καταστρατήγησαν το καταστατικό θα ελέγχουν τους φακέλους των ομάδων. Αυτό οδηγεί στον διασυρμό», τόνισε ειδικά για την ΕΠΟ.

«Σκληρό ροκ» αποτέλεσαν και όσα είπε για τον Μπαλτάκο, μιλώντας ευθέως για προαποφασισμένη υποψηφιότητα: «Ποιος τον πρότεινε τον κ. Μπαλτάκο; Έχει κάποιος το θάρρος να μας το πει. Εδώ έχουμε έρθει να ψηφίσουμε κάποιον που έχει προαποφασιστεί. Η θέση μας είναι πως το ποδόσφαιρο πάει πολύ πίσω. Δεν θα βγάλουμε άκρη έτσι. Είναι γελασμένοι όσοι πιστεύουν ότι αυτό θα συνεχιστεί».

Αναλυτικά:

Ο Καραπαπάς ξεκίνησε με τις επιφυλάξεις του Ολυμπιακού για τη ΓΣ της ΕΠΟ: «Αρχικά επιφυλασσόμαστε για την νομιμότητα της σημερινής διαδικασίας και θέλω να καταγραφεί αυτή η επιφύλαξη»

Στη συνέχεια, ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού εξαπέλυσε βολές στην ΕΠΟ που έχει κάνει... κουρέλι το καταστατικό, καθώς τόνισε: «Σχετικά με όσα ακούσαμε για την Ομοσπονδία: Πασχίζει χωρίς επιτυχία, εδώ και χρόνια να κάνει έναν τελικό χωρίς τις παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου, αυτή η ΕΠΟ έχει καταφέρει να διοργανώσει τελικό Κυπέλλου Ελλάδος και φαντάζομαι ότι οι άνθρωποι οι καλεσμένοι μας από την UEFA και τη FIFA δεν έχουν ξανασυνταντήσει ποτέ στη ζωή τους να γίνεται ένας τελικός την επόμενη χρονιά με ρόστερ της προηγούμενης, έγινε και αυτό στην Ελλάδα. Παίξαμε την επόμενη χρονιά τελικό με το ρόστερ της προηγούμενης χρονιάς χωρίς να μπορούν να παίξουν οι μεταγραφές μας.

Για την τωρινή διοίκηση λοιπόν, για να προλάβω και τον κύριο Φιλιππούση, η φοβερή οργάνωση αποδεικνύεται από πράγματα όπως ότι κατά ομολογία της νομικής υπηρεσίας της ΕΠΟ καταστρατηγήθηκε ο κανονισμός της ΕΠΟ του καταστατικού της, κατ' εντολή δηλαδή! Υπήρξε δημόσια παραδοχή ότι η νομική υπηρεσία πήρε εντολή, να φτιάξει, να μαγειρέψει κάτι για να τακτοποιηθούν κάποιες ομάδες. Αν αυτό δεν είναι αντικείμενο της επιτροπής διαφάνειας, τι είναι;

Αυτή η νομική υπηρεσία που σε οποιαδήποτε Ομοσπονδία του κόσμου θα είχε εκδιωχθεί την επόμενη κιόλας στιγμή είναι ακόμη εκεί και προήχθη. Απέκτησε το περίφημο χαρτοφυλάκιο της αδειοδότησης. Δηλαδή οι άνθρωποι που κατ' εντολή κάποιου καταστρατήγησαν το καταστατικό, στη συνέχεια θα ελέγχουν τους φακέλους με τα εμπιστευτικά στοιχεία των ομάδων και θα κρίνουν αν μία ομάδα μπορεί να αγωνίζεται ή όχι! Που οδηγεί αυτό; Οδηγεί στο διασυρμό του ελληνικού ποδοσφαίρου και της ΕΠΟ».

Για την ΕΠΟ πρόσθεσε: «Πριν λίγες ημέρες μία ομάδα δεν πήρε αδειοδότηση και τελικά μετά από λίγο η UEFA μέσα σε 24 ώρες, έκανε φαντάζομαι την ΕΠΟ που τόσο καλά τα κάνει όλα να αισθανθεί πάρα πολύ άσχημα δίνοντας τελικά αδειοδότηση στη συγκεκριμένη ομάδα. Είναι ένα παράδειγμα, είναι δύο, δεν είναι, είναι πολλά, είναι αμέτρητα. Σας θυμίζω ότι πριν λίγο καιρό ο άνθρωπος ο οποίος ψηφίσαμε να μας πάει μπροστά, βασιζόμενοι στην πρόθεση των Ομοσπονδιών να μας στηρίξουν με την ολιστική μελέτη και την τεχνογνωσία τους, ο κύριος Ζαγοράκης έφυγε τρέχοντας. Έφυγε ή δεν έφυγε;

Μα αφού ήταν όλα τόσο καλά γιατί έφυγε; Χθες όπως αναφέρθηκε πριν μας παρουσιάστηκε από τον κύριο Γεραπετρίτη μία μελέτη. Η οποία μελέτη παρουσιάζει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρο στην Ευρώπη αναπτύσσεται ραγδαία και η μοναδική χώρα που πηγαίνει προς τα κάτω είναι η Ελλάδα. Πόσο συνάδει αυτό με τα όσα περιέγραψαν εδώ;».

Σειρά πήραν οι Μελισσανίδης και Μπαλτάκος ενώ δεν έλειψαν και οι αιχμές κατά του ΠΑΟΚ: «Πάμε τώρα στη σημερινή διαδικασία της εκλογής του προέδρου. Πριν από λίγο καιρό μάθαμε ότι 45 Ενώσεις, προτείνουν για πρόεδρο της ΕΠΟ τον κύριο Μπαλτάκο. Δεν μας κάνει εντύπωση, μπορείτε και πιο κάτω, όμως θέλω να απευθυνθώ σε εσάς και να δούμε όλοι μαζί το πρόσωπο το οποίο θα κληθεί τώρα να είναι ο πρόεδρος της ΕΠΟ απ' ότι καταλαβαίνω και είναι προαποφασισμένο απ' αυτόν που πραγματικά διοικεί την ΕΠΟ και σίγουρα δεν είναι ο κύριος Φιλιππούσης ή ο κύριος Δημητρίου.

Ας πούμε αλήθειες. Είναι λοιπόν ο εκλεκτός του κυρίου Μελισσανίδη της ΑΕΚ, ο κύριος Μπαλτάκος και απ' ότι καταλαβαίνω από τους αριθμούς, υπάρχει μία ανοχή και στήριξη από τον ΠΑΟΚ.

Μας είπαν έγινε και έλεγχος από την αρμόδια επιτροπή διαφάνειας. Έχω όμως να πω μερικά πράγματα τα οποία ίσως δε γνωρίζουν οι περισσότεροι εδώ μέσα».

Ειδικά για τον Μπαλτάκο, ο Καραπαπάς τον κατηγόρησε ως αποτυχημένο και συνομιλητή της Χρυσής Αυγής, πως «έχει οσμή παρακράτους», καθώς πρόσθεσε: «Οι περισσότεροι άνθρωποι εδώ βγαίνουν καθημερινά και ασχολούνται με το ποδόσφαιρο στην περιοχή τους. Δεν ξέρω αν γνωρίζουν το πρόσωπο. Ο κύριος Μπαλτάκος λοιπόν θα εκλεγεί σαν παράγοντας με επιτυχία στον αθλητισμό; Μα απέτυχε παταγωδώς, εκδιώχθηκε από τον αθλητισμό και μάλιστα σε άλλο άθλημα. Τον έδιωξαν, λοιπόν, από το μπάσκετ σαν αποτυχημένο. Και θα έρθει τώρα να πάει το ποδόσφαιρο 30 χρόνια πίσω;

Ξέρετε ότι οι φίλαθλοι γελάνε με την επιλογή αυτή; Ξέρετε τι λένε; Θα λύσει ο Μπαλτάκος το ζήτημα της βίας πχ; Μα δεν το έλυσε στην αυλή του σπιτιού του. Ο γιός του όπως ίσως γνωρίζετε ίσως όχι ήταν απο τους γνωστούς χούλιγκαν με επεισόδια στα γήπεδα καταγεγραμμένα. Φυσικά εγω δεν υποστηρίζω κανένα είδος οικογενειακής ευθύνης και λυπάμαι που κάνω αυτή την αναφορά. Αλλά στα φασιστικά καθεστώτα που αρέσουν στον κύριο Μπαλτάκο υπάρχει η οικογενειακή ευθύνη. Σε μένα που μου αρέσει η Δημοκρατία ξαναλέω όπως και στην συντριπτική πλειοψηφία εδω, όχι στον κύριο Μπαλτάκο που ανήκει στον ακροδεξιό χώρο.

Έφυγε λοιπόν αποτυχημένος από ένα άλλο σπορ. Επελέγη ως προσωπικότητα η οποία έχει διαδραματίσει έναν ρόλο διοίκησης με θέσεις ουσίας στο πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας; Δεν ξέρω πόσοι έχουν έρθει στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια ή πόσοι ασχολούνται πολύ ή λίγο με την πολιτική με τα όσα συμβαίνουν, αλλά εγώ θυμάμαι ότι η κοινωνία κυρίως γνώρισε τον κύριο Μπαλτάκο ως γενικό γραμματέα μίας κυβέρνησης την οποία με τις πρακτικές του διέλυσε ουσιαστικά, ήταν ο μόνιμος συνομιλητής της Χρυσής Αυγής, όπως θυμάστε, εκεί που τον κατέγραψαν με τον περίφημο κοριό Κασιδιάρη και τον άκουσαν να λέει πράγματα τα οποία σόκαραν την ελληνική κοινωνία. Να μιλάει για ένα μαύρο μακρύ χέρι του παρασκηνίου το οποίο μπορεί να επηρεάσει τους δικαστές και να επιταχύνει τις διαδικασίες. Εμένα μου ακούγεται μία οσμή παρακράτους. Γι αυτό επελέγη;».

Ο Καραπαπάς τόνισε ότι ο Ολυμπιακός δεν στηρίζει την υποψηφιότητα του Μπαλτάκου: «Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος θα κάνει μία συγκεκριμένη δουλειά, προφανώς εμείς δεν θα στηρίξουμε την υποψηφιότητα αυτή, προφανώς θεωρούμε πως αυτή η πρακτική και λογική θα πάει το ποδόσφαιρο 30 χρόνια πίσω».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στη χαμένη ευκαιρία με τον Ζαγοράκη στην προεδρία της ΕΠΟ, υπογραμμίζοντας ότι το επαγγελματικό ποδόσφαιρο πρέπει να γίνει πιο αυτόνομο: «Επίσης χάσαμε μία μεγάλη ευκαιρία όταν έγιναν όσα έγιναν με τον κύριο Ζαγοράκη. Νομίζω στο τέλος της ημέρας όλοι πρέπει να συμφωνήσουμε και πρέπει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο να γίνει πιο αυτόνομο, να φέρει περισσότερα έσοδα και να βοηθήσει και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Αν δεν γίνει αυτό, κάποιοι θα είναι ισχυροί σε επίπεδο παραγόντων ΕΠΟ, να σας πω κάτι; Τι σημασία έχει; Είμαστε στο 2023, στο γήπεδο φαίνονται όλα».

Ο Καραπαπάς επανήλθε με νέα πυρά κατά του Μπαλτάκου, κατηγορώντας τους προέδρους των ΕΠΣ ότι «θέλετε μια Ομοσπονδία που θα τη διοικεί ένας άνθρωπος που αν πατήσεις το όνομά του στο ίντερνετ το πρώτο πράγμα που βλέπεις, είναι ακροδεξιός και χουντικός και φασίστας;». Ταυτόχρονα κατηγόρησε την ΕΠΟ ότι δεν θέλει τεχνοκράτες. Πιο συγκεκριμένα είπε: «Όποιος θέλει να είναι παράγοντας ποδοσφαίρου σοβαρός, φτιάχνει μία ομάδα, μπαίνει στο γήπεδο και παίζει και νικά. Και εσείς θέλετε μια Ομοσπονδία που θα τη διοικεί ένας άνθρωπος που αν πατήσεις το όνομά του στο ίντερνετ το πρώτο πράγμα που βλέπεις, είναι ακροδεξιός και χουντικός και φασίστας, θα μας πάει παρακάτω; Λυπάμαι που δε σεβόμαστε ανθρώπους οι οποίοι είναι τεχνοκράτες και δουλεύουν για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αναφέρομαι στους ανθρώπους της UEFA. Και τους παρουσιάζουμε πως είναι με κάποιον ή δεν είναι με κάποιον, δεν έπρεπε να το κάνουμε αυτό. Πρέπει να τους εκμεταλλευτούμε για την τεχνογνωσία τους να φτιάξουμε πράγματα.

Όπως επίσης καλό θα είναι όταν είμαστε εδώ και εξυβρίζουμε υπουργούς και κυβερνήσεις και τα λοιπά, μετά να μην πηγαίνουμε να παίρνουμε τηλέφωνα και να παρακαλάμε για λεφτα κλπ κλπ γιατί αυτό συμβαίνει ας είμαστε ειλικρινείς. Το καλύτερο ποιο θα ήταν; Δεν θα ήταν καλύτερο να αποφασίζει ο καθένας για τη μοίρα του; σε επίπεδο Super League το επαγγελματικό ποδόσφαιρο να αποφασίζει για τα θεματα του στο μεγιστο βαθμό;  Δεν μπορώ να καταλάβω ποιος μπορεί να μην το θέλει.

Ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού Κώστας Καραπαπάς προκάλεσε τους προέδρους των ΕΠΣ να πουν ποιος τον πρότεινε για την ηγεσία της ομοσπονδίας, μιλώντας ευθέως για υποψηφιότητα που έχει προαποφασιστεί: «Και σήμερα μπαίνετε στη διαδικασία 45 άνθρωποι να γυρίσετε πίσω και να εξηγήσετε στις τοπικές κοινωνίες και να εξηγήσετε και ψηφίσατε τον άνθρωπο που σας περίεγραψα. Γιατί; Γιατί δεν είναι (σ.σ. εννοεί πρόεδρος ΕΠΣ) ένας από εσάς; Ποιος σας είπε να είναι ο κύριος Μπαλτάκος, ποιος τον πρότεινε; Έχει κάποιος να μας δώσει την απάντηση; Όλοι ξερετε κανείς δεν το λέει Σε όλο τον κόσμο βγαίνει ένας άνθρωπος και λέει ψηφίστε με για αυτό, εδώ ήρθαμε για να πούμε ότι θα ψηφιστεί κάποιος ο οποίος έχει προαποφασιστεί από κάποιον που δήθεν δεν ξέρετε. Αυτή είναι μία εκλογική διαδικασία η οποία θα πάμε μπροστά;»

Τέλος, ο Καραπαπάς ξέσπασε, τονίζοντας ότι «η αλήθεια είναι ότι ο Μπαλτάκος φυτεύεται στην ΕΠΟ για να κάνει ντελίβερι ότι του πουν αυτοί που διοικούν. Και αν νομίζετε ότι αυτό θα περάσει είστε γελασμένοι!»

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ