ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Με Σισέ και Ζινκερνάγκελ

Με Σισέ και Ζινκερνάγκελ

Στο 1-0 με την Άλκμααρ έμεινε ο Ολυμπιακός στο πρώτο του φιλικό στην Ελλάδα. Έδειξε ότι θέλει δουλειά επιθετικά, αλλά και ότι ήταν αρκετά συμπαγής απόψε αμυντικά. Σκόρερ του μοναδικού τέρματος ήταν ο Σισέ με καρφωτή κεφαλιά στο 45’, από ασίστ του Ζινκερνάγκελ. Επόμενο φιλικό, τη Δευτέρα (11/7, 21:00) με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με σχήμα με 3 κεντρικούς μέσους, με τον Κανέ να μένει πολλές φορές πίσω και τους Αγκιμπού και Μαντί να προωθούνται. Όμως, το πρώτο ημίχρονο ήταν τέτοιο που ενδεχομένως να έχει ξεχαστεί ήδη! Ματς χωρίς ρυθμό και με ελάχιστες ευκαιρίες. Δύο είχε όλες κι όλες, και οι δύο για τον Ολυμπιακό, η μία ήταν το γκολ. Δεν απειλήθηκε ο πρωταθλητής Ελλάδας, αλλά δεν βρήκε τρόπο να απειλήσει κιόλας. Πίεσε αρκετές φορές ψηλά και έκλεψε την μπάλα, αλλά τα χάλαγε πάντα στην τελική επιλογή, στην τελική πάσα. Το πρώτο ημίχρονο θα το... θυμόμαστε μόνο για την ευκαιρία του Μασούρα και το γκολ του Σισέ. Στο 17’ ο Μασούρας έπιασε το βολέ στην κίνηση αλλά η μπάλα έσκασε στον αγωνιστικό χώρο και μπλόκαρε ο Χόμπι. Και στο 45’ ήρθε το 1-0: Ο Ζινκερνάγκελ εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά, μπροστά στο πέταλο της Θύρας 7, και ο Σισέ με καρφωτή κεφαλιά από κοντά άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό.

Στο δεύτερο ημίχρονο, δεν άλλαξαν και πολλά. Μέχρι να περάσουμε στο τελευταίο δεκάλεπτο όπου είχαμε όσες φάσεις δεν είδαμε για 80’! Στο 55’ ο Ζινκερνάγκελ απείλησε με πλασέ μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω. Στο 65’ ο Παυλίδης έπιασε το μακρινό σουτ, αλλά ήταν πολύ άστοχο, η πρώτη υποψία φάσης των Ολλανδών. Η καλύτερή τους στιγμή ήρθε στο 79’ με το σουτ του Σαμ και η μπάλα έφυγε λίγο έξω. Στο 91’ ο Μασούρας απείλησε με κεφαλιά (ίσως να βρήκε και σε αμυντικό) και αποκρούστηκε σε κόρνερ, ενώ στο 93’ απείλησε πρώτα ο Αμπουμπακάρ Καμαρά με την ατομική ενέργεια και το πλασέ (κόντρα και κόρνερ) και μετά με την καρφωτή κεφαλιά του Σισέ από το κόρνερ του Βαλμπουενά (αποκρούστηκε πάνω στην γραμμή). Μεγάλη ευκαιρία έχασε και η Άλκμααρ, με τον Ρέαμπτσιουκ να αποκρούει δύο φορές πάνω στη γραμμή το σουτ του Ντε Γιονγκ. Κάπως έτσι, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 1-0 της Άλκμααρ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βατσλίκ, Βρσάλικο (46’ Άβιλα), Σισέ, Παπασταθόπουλος (72’ Μανωλάς), Ρέαμπτσιουκ, Κανέ (83’ Μπουχαλάκης), Αγκιμπού Καμαρά (83’ Βαλμπουενά), Μαντί Καμαρά (72’ Εμβιλά), Μασούρας, Ζινκερνάγκελ (72’ Ραντζέλοβιτς), Ελ Αραμπί (72’ Αμπουμπακάρ Καμαρά).

Άλκμααρ: Χόμπι, Ασλάκ, Σαμ, Χατζηδιάκος, Κερκέζ, Μιντσό, Ράιντερς, Ντε Βιτ, Εβγέν, Λάντο, Παυλίδης.

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ