ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

H προσοχή στη Μακάμπι...

H προσοχή στη Μακάμπι...

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε τα φιλικά προετοιμασίας του, πριν από την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων του για τη σεζόν 2022-23. Στο τελευταίο φιλικό, πριν από το πρώτο ματς με την Μακάμπι Χάιφα στο Ισραήλ, για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League, οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν με 2-1 από τον Άρη στη Θεσσαλονίκη. Οι Πειραιώτες, αν και δεν απειλήθηκαν ως το 73’, δέχθηκαν δύο γρήγορα γκολ από τον Άρη, στο 74’ και στο 75’, όμως αντέδρασαν άμεσα και μείωσαν σε 2-1 με τον Τικίνιο (80’). Ο Θρύλος αφήνει πίσω του το φιλικό και στρέφει την προσοχή του στα ματς με την Μακάμπι και την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League.

Ο Ολυμπιακός «κατέβηκε» με πολλές αλλαγές στο «Κλ. Βικελίδης», σε σχέση με το σαββατιάτικο (9/7) φιλικό με την Άλκμααρ στον Ναό. Είναι χαρακτηριστικό, ότι κανείς από την ενδεκάδα του Σαββάτου δεν αγωνίστηκε. Για την ακρίβεια, κανείς από αυτούς δεν ήταν στην αποστολή. Πιο αναλυτικά, κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Τζολάκης, στην άμυνα από αριστερά προς τα δεξιά οι Κίτσος, Μπα, Μανωλάς και Ανδρούτσος, ενώ στο κέντρο οι Εμβιλά, Μπουχαλάκης και Καρβάλιο. Στην τριάδα της επίθεσης, οι Ρατζέλοβιτς, Αμπουμπακάρ Καμαρά και Τικίνιο.

Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε κάτι το… ιδιαίτερο. Ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος, έχοντας την κατοχή της μπάλας περισσότερη ώρα, κυκλοφορούσε εύκολα, όμως δεν μπόρεσε να απειλήσει. Το ίδιο και ο Άρης, με εξαίρεση κάποια σουτ έξω από την περιοχή. Ο ρυθμός δεν ήταν πολύ υψηλός, με τον Ολυμπιακό να πιέζει ψηλά. Το έχουμε δει αυτό σε όλα τα φιλικά. Και θα το δούμε γενικότερα τη νέα σεζόν. Η πίεση αυτή έφερε πολλά κλεψίματα, αλλά οι Πειραιώτες δεν μπόρεσαν να «φτιάξουν» κάποια σοβαρή φάση. Για να καταλάβετε, οκτώ φάσεις είχαν οι δύο ομάδες, τέσσερις η κάθε μία, με μόνο ένα σουτ του Ρατζέλοβιτς να καταγράφεται «στην εστία». Ξεχώρισε, πάντως, ο Κίτσος στο πρώτο ημίχρονο, βάζοντας δύσκολα στους «κίτρινους» και παίζοντας εξαιρετική άμυνα. Πολλά κλεψίματα από τον νεαρό μπακ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τον Άβιλα δεξί μπακ. Ο Κίτσος έγινε αλλαγή, με τον Ανδρούτσο να μετακομίζει αριστερά. Ο Ανδρούτσος, μάλιστα, απείλησε στο ξεκίνημα του ημιχρόνου (46’), με ωραίο σουτ από μακριά, με τον Κουέστα να βγάζει σε κόρνερ. Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε, με τις δύο ομάδες να μην παρουσιάζουν κάποια σημαντική φάση έως το 73’. Ωστόσο, στο 74’, ο Άρης άνοιξε το σκορ, με τον Καμάτσο να σκοράρει, μετά από σέντρα του Νταμπό. Ένα λεπτό μετά (75’), οι Θεσσαλονικείς διπλασίασαν τα τέρματα τους, με τον Χατζηιωάννου, αφού ο Μπα δεν έδιωξε σωστά την σέντρα του Μαντσίνι. Ο νεαρός άσος του Άρη βρέθηκε σε κενή εστία και έτσι, έκανε το 2-0 υπέρ των γηπεδούχων. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός αντέδρασε άμεσα και στο 80’ μείωσε σε 2-1, με τον Τικίνιο. Ο Χασάν πίεσε εξαιρετικά, έκλεψε, σούταρε, με τον Κουέστα να διώχνει και να βγάζει σε κενή εστία τον Βραζιλιάνο φορ, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Τα λεπτά πέρασαν, ο Ολυμπιακός προσπάθησε να ισοφαρίσει, είχε δύο φάσεις με Καμαρά και Κούντε, όμως δεν τα κατάφερε, ολοκληρώνοντας το ματς με 12 τελικές προσπάθειες, έξι στον στόχο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Τζολάκης, Κίτσος (46′ Άβιλα), Μπα, Μανωλάς (74′ Παπαδόπουλος), Ανδρούτσος, Μπουχαλάκης (67′ Κούντε), Εμβιλά, Καρβάλιο, Ραντζέλοβιτς (67′ Χασάν), Αμπ. Καμαρά, Τικίνιο

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ