ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Συνεργασία της Super League με την Premier League για την επαγγελματική διαιτησία!

Συνεργασία της Super League με την Premier League για την επαγγελματική διαιτησία!
Book Small Mobile

Ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό επιμένουν να κάνουν στη Super League, προκειμένου να αναβαθμιστεί το ελληνικό ποδόσφαιρο. Να πάρει την απαραίτητη ώθηση αλλά και να ανέβει επίπεδο όπου του αξίζει να βρίσκεται.

Μία σπουδαία κίνηση, λοιπόν, έρχεται αυτή τη στιγμή προς εκείνη την κατεύθυνση και αυτή έχει να κάνει με τη διαιτησία! Η διοργανώτρια αρχή προχωρά σε συνεργασία με την επιτροπή επαγγελματικής διαιτησίας του κορυφαίου πρωταθλήματος του πλανήτη! Την Premier League!

Συγκεκριμένα, η αναπληρώτρια πρόεδρος της Super League, Κάτια Κοξένογλου, καθώς και ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ είχαν συζήτηση, μέσω τηλεδιάσκεψης, με τον Μαρκ Ράιλι, επικεφαλής της επιτροπής επαγγελματικής διαιτησίας της Premier League (PGMOL - Professional Game Match Officials Limited), της Αγγλίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Super League με τις απαραίτητες λεπτομέρειες:

«Συζήτηση, μέσω τηλεδιάσκεψης, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, μεταξύ της αναπληρώτριας προέδρου της Super League κ. Κάτιας Κοξένογλου, του τεχνικού συμβούλου και εκπαιδευτή Διαιτησίας της κορυφαίας ελληνικής διασυλλογικής κατηγορίας επαγγελματικού ποδοσφαίρου κ. Mark Clattenburg και του κ. Mark Riley, του επικεφαλής της επιτροπής επαγγελματικής διαιτησίας της Premier League (PGMOL - Professional Game Match Officials Limited), της Αγγλίας.

Στη συζήτηση, μεταξύ άλλων, αναλύθηκε ο τρόπος λειτουργίας της PGMOL, οι διαδικασίες που ακολουθούνται στην επιλογή, την επιμόρφωση και την εκπαίδευση των επαγγελματιών διαιτητών και εξετάστηκαν μέθοδοι θεσμικής συνεργασίας της Super League με την PGMOL, για την άρτια υλοποίηση και την έγκαιρη εφαρμογή του εγχειρήματος της επαγγελματικής διαιτησίας στην Ελλάδα, με βάση τα διεθνή πρότυπα που έχει θεσπίσει η επιτροπή επαγγελματικής διαιτησίας της Premier League.

Σημειώνεται ότι η PGMOL δημιουργήθηκε το 2001 και εκπαιδεύει επαγγελματίες διαιτητές και τους βοηθούς τους για τους αγώνες της Premier League, αλλά και τις διοργανώσεις της English Football League (EFL) και της Football Association (FA)».

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ