ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Έπαιξε με τη φωτιά, αλλά προκρίθηκε στη... ρουλέτα των πέναλτι ο Θρύλος!

Έπαιξε με τη φωτιά, αλλά προκρίθηκε στη... ρουλέτα των πέναλτι ο Θρύλος!

Μας έβγαλε την ψυχή, αλλά πήρε αυτό που ήθελε. Την πρόκριση. Ο Ολυμπιακός νίκησε με 4-3 την Σλόβαν Μπρατισλάβας στη διαδικασία των πέναλτι, έπειτα από το 1-1 της κανονικής διάρκειας και το 2-2 της παράτασης. Ήρωες οι Βάτσλικ και Βαλμπουενά, με τον Τσέχο γκολκίπερ να πιάνει το προτελευταίο πέναλτι και τον Γάλλο άσο να ευστοχεί στο τελευταίο, χαρίζοντας τη νίκη-πρόκριση στον Θρύλο!

Ο Ζινκερνάγκελ σκόραρε στο 54’ και ο Αγκιμπού Καμαρά στο 100’ (παράταση) για τα γκολ του Ολυμπιακού, ενώ από πλευράς Σλόβαν ο Σάπονιτς στο 90+4’ έκανε το 1-1 και έστειλε το παιχνίδι στην παράταση. Και σε αυτή ο Γκριν έκανε το 2-2 στο 107’ και έστειλε το ματς στη διαδικασία πέναλτι.

Οι Σλοβάκοι έμειναν, μάλιστα, με δέκα ποδοσφαιριστές στο 90+7’, λόγω αποβολής του Άμπενα, ενώ ο Τικίνιο έγινε αλλαγή στην αλλαγή πριν την παράταση, λόγω ενοχλήσεων που είχε από το 90’+3. Με αυτό τον περιπετειώδη τρόπο ο Θρύλος συνεχίζει στα πλέι οφ του Europa League, εκεί όπου θα βρει απέναντί του τον Απόλλωνα Λεμεσού.

Έτσι αγωνίστηκε στο «Τέλεχνε Πόλε»

Στη μεγάλη ρεβάνς του Ολυμπιακού με την Σλόβαν Μπρατισλάβας, ο Κάρλος Κορμπεράν παράταξε τους «ερυθρόλευκους» σε διάταξη 4-2-3-1 σε μία λίγο πολύ αναμενόμενη ενδεκάδα, εξαιτίας των πολλών προβλημάτων τραυματισμών που είχε να διαχειριστεί ο Ισπανός τεχνικός.

Κάτω από τα δοκάρια έκατσε ο Βατσλίκ, Στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά βρέθηκαν οι Άβιλα, Μπα, Σισέ και Ρεάμπτσιουκ. Στον άξονα ξεκίνησαν οι Εμβιλά και Κουντέ, ενώ ο Ζινκερνάγκελ έπαιξε για πρώτη φορά στο «10». Στα αριστερά της επίθεσης άρχισε ο Μασούρας, στα δεξιά ο Ραντέλοβιτς και στην κορυφή ο Ελ Αραμπί.

Το πρώτο μέρος

Η Σλόβαν θέλησε να μπει δυνατά στο παιχνίδι και να βάλει στην εξίσωση και τον κόσμο της, ωστόσο ο Ολυμπιακός ανέκοψε τον όποιο ρυθμό πήγαν να πάρουν οι Σλοβάκοι στα πρώτα λεπτά. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν αρκετά προσεκτικοί στα ανασταλτικά τους καθήκοντα και για αυτό το λόγο η ομάδα του Βλάντιμιρ Βάις αρκέστηκε στο να σουτάρει από μακριά, έχοντας δύο ευκαιρίες στο πρώτο τέταρτο. Ο Βατσλίκ δήλωσε παρών και ειδικότερα στο μακρινό σουτ του Κούτσκα όπου έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ.

Από εκεί και πέρα, οι πρωταθλητές Ελλάδας πήραν περισσότερες πρωτοβουλίες μέσα στο γήπεδο, πάτησαν περισσότερο στην περιοχή της Σλόβαν και είχαν και μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ με τον Ελ Αραμπί, στο 25’. Ο Κούντε έβγαλε γλυκιά σέντρα με εξωτερικό φάλτσο, ο Μαροκινός επιθετικός σούταρε στην κίνηση, αλλά ο Τσόβαν απέκρουσε σωτήρια με το δεξί πόδι, κρατώντας το μηδέν για την ομάδα του.

Η Σλόβαν κατάφερε να απειλήσει μετά από αρκετή ώρα τα καρέ του Θρύλου, με τον Τσακβετάτζε να κερδίζει τον Κούντε σε προσωπική μονομαχία έξω από την περιοχή, να σουτάρει με αρκετό χώρο μπροστά του, αλλά τον Βατσλίκ να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια. Η ομάδα του Βλάντιμιρ Βάις προσπάθησε να «φτιάξει» ευκαιρίες από τις κερδισμένες στατικές φάσεις που είχε, μένοντας έτσι για λίγη ώρα στην περιοχή του Θρύλου. Όμως, οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καλοί ανασταλτικά και «καθάρισαν», είτε με τον Σισέ, είτε με τον Μπα, για να ολοκληρωθεί έτσι το πρώτο ημίχρονο.

Η επανάληψη

Καλύτερο ξεκίνημα για τον Ολυμπιακό στο δεύτερο ημίχρονο δεν μπορούσε να υπάρξει! Ο Ζινκερνάγκελ δοκίμασε ένα σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα βρήκε στον Κανκάβα, άλλαξε πορεία όσο χρειαζόταν και κατέληξε στα δίχτυα του Τσόβαν για το προβάδισμα του Θρύλου με 1-0, στο 54’. Έκτοτε, το ματς απέκτησε υψηλό ρυθμό, η Σλόβαν ανοίχτηκε, πήρε μέτρα στο γήπεδο και προσπάθησε να βάλει δύσκολα στην ομάδα του Κάρλος Κορμπεράν, που καθάρισε τα όποια επικίνδυνα γυρίσματα των Σλοβάκων στην «ερυθρόλευκη» περιοχή.

Ξαφνικά, στο 65’, τα αίματα μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων άναψαν για μια μοναμαχία μεταξύ του Άβιλα και του Γκριν, με τον ρέφερι της αναμέτρησης, τον Σουηδό Νίμπεργκ να μοιράζει κάρτες. Συγκεκριμένα, Άμπενα, Γκριν, Σισέ και Κούντε αντίκρυσαν την κίτρινη κάρτα, με τον Κάρλος Κορμπεράν να προχωράει σε φρεσκάρισμα της ομάδας του στο 68’. Οι Τικίνιο και Αγκιμπού Καμαρά πέρασαν στο ματς στις θέσεις των Ελ Αραμπί και Ζινκερνάγκελ, ο οποίος άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό.

Στο 78’, ο Κούτσκα επιχείρησε ένα ανάποδο ψαλίδι, όμως η μπάλα έφυγε άουτ, με τον Ισπανό τεχνικό του Θρύλου στην επόμενη διακοπή να περνάει στο ματς τον Μανωλά αντί του Ραντζέλοβιτς, ο οποίος έδωσε πολλές «μάχες» και έτρεξε αρκετά χιλιόμετρα. Έτσι, οι «ερυθρόλευκοι» αγωνίστηκαν με τρία στόπερ για το υπόλοιπο του αγώνα, θέλοντας να κρατήσουν το υπέρ τους 1-0.

Ο Βάτσλικ, που σε ακόμη ένα ματς ήταν αρκετά σταθερός, μπλόκαρε το επικίνδυνο σουτ του Σάπονιτς, αφού έπεσε στα δεξιά της εστίας του, στο 84’. Ο Μπα, που για λίγη ώρα, αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ματς, με συνέπεια να βγει αναγκαστικά και να δώσει τη θέση του στον Μπουχαλάκη. Ο Κορμπεράν ήθελε να διατηρήσει την τριάδα στην άμυνα και πέρασε εκεί τον Εμβιλά, με τον Κρητικό χαφ να πηγαίνει στη θέση του Γάλλου άσου.

Στα τελευταία λεπτά, ο Ολυμπιακός άντεχε στην πολιορκία και στην πίεση της Σλόβαν για την ισοφάριση, η οποία είδε να της ακυρώνεται σωστά γκολ του Σάπονιτς στο 89’. Κι αυτό γιατί ο επιθετικός των Σλοβάκων ήταν σε θέση οφσάιντ. Στο 90’+3, ο Θρύλος είχε τεράστια ευκαιρία να τελειώσει το ματς, όμως το φαλτσαριστό σουτ του Μασούρα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε άουτ.

Εν τέλει, οι Σλοβάκοι ισοφάρισαν σε 1-1 στο 90’+4 με κοντινή προβολή του Σάπονιτς στο δεύτερο δοκάρι, σε μια φάση όπου οι παίκτες του Ολυμπιακού πιάστηκαν κυριολεκτικά στον ύπνο στην αρχή της φάσης και στην εκτέλεση του κόρνερ από τους γηπεδούχους. Τρία λεπτά μετά, ο Άμπενα αντίκρυσε δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε από τον Νίμπεργκ, αφήνοντας με δέκα την ομάδα του, πριν ολοκληρωθεί με 1-1 η κανονική διάρκεια και το ματς οδηγηθεί στην παράταση.

Η παράταση

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε την παράταση με αναγκαστική αλλαγή του Τικίνιο, του οποίου τη θέση πήρε ο Κανέ, με τον Μασούρα να περνά έτσι στην κορυφή της επίθεσης. Οι «ερυθρόλευκοι», που είχαν την κατοχή της μπάλας, λόγω του αριθμητικού τους πλεονεκτήματος, απείλησαν με μία κεφαλιά του Εμβιλά στο 99’ και στο 101’ πήραν ξανά το προβάδισμα! Ο Εμβιλά έβγαλε τη βαθιά μπαλιά, ο Μασούρας γύρισε με το κεφάλι στην μικρή περιοχή και ο Αγκιμπού Καμαρά με κοντινή προβολή νίκησε τον Τσόβαν για το 2-1.

Η Σλόβαν είχε ξανά την απάντηση στο γκολ του Ολυμπιακού, με τους Σλοβάκους να ισοφαρίζουν σε 2-2 με τον Γκριν στο 108’ από την πρώτη κεφαλιά του Κάσια, στο εκτελεσμένο φάουλ του Τσακβετάτζε από τα αριστερά. Οι «ερυθρόλευκοι» για ακόμη μία φορά πιάστηκαν στον ύπνο και δέχτηκαν γκολ, ενώ έπαιζαν με παίκτη περισσότερο, μη μπορώντας να κρατήσουν και να διαχειριστούν το προβάδισμα που είχαν... Το αποτέλεσμα δεν άλλαξε και έτσι το ματς οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι, με τον Βαλμπουενά να περνάει ως αλλαγ'η στο 110' στη θέση του Κανέ.

Η ρωσική... ρουλέτα των πέναλτι

Ο Ραμίρεζ ανέλαβε την πρώτη εκτέλεση για την Σλόβαν και σημάδεψε σωστά για το 1-0, με τον Βατσλίκ να πέφτει στη σωστή γωνία και να μην πιάνει το πέναλτι. Έπειτα, ο Κούντε έστειλε την μπάλα, ψηλά άουτ, με τον Σάπονιτς με τη σειρά του να κάνει το 2-0 για τους Σλοβάκους απέναντι στον Τσέχο γκολκίπερ του Ολυμπιακού. Ο Μπουχαλάκης μείωσε σε 2-1 και ο Κούτσκα έστειλε εν συνεχεία την μπάλα ψηλά, για να ισοφαρίσει σε 2-2 ο Μασούρας.

Ο Γκριν έβαλε ξανά μπροστά τους Σλοβάκους κάνοντας το 3-2, για να ισοφαρίσει ο Άβιλα σε 3-3 με περιπετειώδη τρόπο, αφού ο Τσόβαν βρήκε την μπάλα, αλλά αυτή κατέληξε στα δίχτυα του. Στο τελευταίο πέναλτι της Σλόβαν, ο Βατσλίκ μάντεψε σωστά και απέκρουσε το πέναλτι του Τσακβετάτζε, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στον Βαλμπουενά να τελειώσει το ματς. Ο Γάλλος άσος, έστησε την μπάλα στην άσπρη βούλα, πήρε φορά, νίκησε τον Τσόβαν και έδωσε την πρόκριση στον εφτάψυχο Ολυμπιακό, με 4-3 στη ψυχοφθόρα διαδικασία.  

Σλόβαν Μπρατισλάβας (Βλάντιμιρ Βάις): Tσόβαν, Κασία, Αμπένα, Ντε Μάρκο (69’ Άγκμπο), Πάουστσεκ (90’+1 Μεντβέντεφ), Κανκάβα (90’+1 Τσάβριτς), Κούτσκα, Ζμρχαλ (85’ Ραμίρες), Τσακβετάτζε, Μπαρσεγιάν (69’ Σάπονιτς), Γκριν.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κάρλος Κορμπεράν): Βατσλίκ, Άβιλα, Μπα (85’ λ.τρ. Μπουχαλάκης), Σισέ, Ρεαμπτσιούκ, Εμβιλά, Κούντε, Ζινκερνάγκελ (68’ Αγκιμπού Καμαρά), Μασούρας, Ραντζέλοβιτς (80’ Μανωλάς), Ελ Αραμπί (68’ Τικίνιο, λ.τρ 91’ Κανέ, 110’ Βαλμπουενά).

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ