ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Τα δεδομένα για το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας στο Europa League

Τα δεδομένα για το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας στο Europa League

Ο Ολυμπιακός είναι, ως γνωστόν η μοναδική ελληνική ομάδα που συνεχίζει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.  Οι «ερυθρόλευκοι» συνεχίζουν στα playoff του Europa League. Το 1-1 του πρώτου αγώνα στο ΓΣΠ κόντρα στον Απόλλων Λεμεσού άφησε ανοιχτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς στο Ναό.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας θεωρητικά είναι φαβορί για να μπουν στη φάση των ομίλων του Europa League, αλλά βέβαια αυτό θα πρέπει να αποδειχτεί στον αγώνα με τους πρωταθλητές Κύπρου, την Πέμπτη (25/8, 22:00).

Πάντως, η ομάδα του Κάρλος Κορμπεράν θα βρίσκεται το μεσημέρι της 26ης Αυγούστου (14:00) στην κλήρωση που θα γίνει στη Νιόν της Ελβετίας.

Ο Θρύλος συγκεντρώνει τις προϋποθέσεις με λίγη τύχη να πετύχει αντιπάλους στα μέτρα τους, καθώς στο Europa League θα είναι είτε στο πρώτο είτε στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας, με στόχο του, όμως να βρίσκεται στο πρώτο γκρουπ.

Στο πρώτο γκρουπ του Europa League, για να μπουν εκεί οι «ερυθρόλευκα» θα πρέπει να περιμένουν και τα αποτελέσματα των play off του Champions League. Αυτήν τη στιγμή στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας έχουν πάρει ήδη θέση η Ρόμα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Άρσεναλ, η Λάτσιο και η Μπράγκα.

Μάλιστα τις τρεις θέσεις που απομένουν ο Ολυμπιακός δεδομένα χάνει ακόμα μια, καθώς και οι δύο ομάδες του ζευγαριού Ντινάμο Κιέβου - Μπενφίκα από τα προκριματικά του Champions League, διαθέτουν υψηλότερο συντελεστή και έτσι ο ηττημένος του ζευγαριού θα τοποθετηθεί σίγουρα στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας και πάνω από τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Από εκεί και πέρα τις ομάδες τις οποίες «κοιτάει» ο Θρύλος από τα playoffs του Champions League για να δει αν θα είναι στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας στο Europa League είναι Ντινάμο Ζάγκρεμπ, ο Ερυθρός Αστέρας και η Ρέιντζερς καθώς, διαθέτουν ανώτερη βαθμολογία από τον Ολυμπιακό στην UEFA. Αν προκριθούν τουλάχιστον δύο εξ αυτών στους ομίλους του Champions League, τότε θα τοποθετηθεί στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας.

Στο πρώτα τους ματς, η Μπόντο Γκλιμτ νίκησε 1-0 την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Ρέιντζερς και Αϊντχόφεν έμειναν στο 2-2, ενώ ο Ερυθρός Αστέρας έχασε 3-2 από τη Μακάμπι στη Χάιφα. Τα πράγματα είναι δύσκολα για την ομάδα του Κάρλος Κορμπεράν, αλλά οι ελπίδες δεν έχουν χαθεί για το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας.

 

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ