ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

ΗΡΩΑΣ ο Βατσλίκ, έπιασε τρία πέναλτι και έστειλε τον Θρύλο στους ομίλους!

ΗΡΩΑΣ ο Βατσλίκ, έπιασε τρία πέναλτι και έστειλε τον Θρύλο στους ομίλους!

Με ΗΡΩΑ τον τεράστιο Τόμας Βατσλίκ, ο οποίος απέκρουσε τρεις εκτέλεσεις στη διαδικασία των πέναλτι, ο Ολυμπιακός νίκησε τον Απόλλωνα Λεμεσού στο «Γ. Καραϊσκάκης» και προκρίθηκε στους ομίλους του Europa League. Με 1-1 στη κανονική διάρκεια και 3-1 στη... ρούλετα των πέναλτι, σε ένα απίστευτο φινάλε! Ο Μασούρας άνοιξε το σκορ στο 2’, ο Κουντέ άγγιξε το γκολ με φοβερό σουτ που σταμάτησε στο δοκάρι στο 71’ και ο Πίττας ισοφάρισε σε 1-1 στο 90’ για τους Κύπριους. Μετά το 100’, ο Θρύλος έπαιξε και με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Μπα, ωστόσο στα πέναλτι κατάφερε να πανηγυρίσει την πρόκριση με τον απίστευτο Βατσλίκ!

Έτσι αγωνίστηκε στη μεγάλη ρεβάνς

Χωρίς εκπλήξεις παράταξε τον Ολυμπιακό ο Κάρλος Κορμπεράν στη μεγάλη «μάχη» με τον Απόλλωνα Λεμεσού, στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ο Ισπανός προπονητής πήγε με το συνηθισμένο, πλέον, 4-2-3-1 και με μία αλλαγή στην αρχική ενδεκάδα συγκριτικά με το πρώτο ματς στο ΓΣΠ. Συγκεκριμένα, ο κόουτς του Θρύλου άφησε στον πάγκο τον Ραντζέλοβιτς και ξεκίνησε στη θέση του τον Μασούρα, ο οποίος δεν είχε αγωνιστεί στην Κύπρο, λόγω ενοχλήσεων, παρότι ήταν και στην αποστολή.

Σε σχέση, πάντως, με την πρεμιέρα κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν εννέα αλλαγές, καθώς μόνο οι Βατσλίκ και Σισέ είχαν βρεθεί στο αρχικό σχήμα του Κορμπεράν, που προχώρησε σε ροτέισον.

Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Βατσλίκ. Στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά άρχισαν οι Άβιλα, Μπα, Σισέ και Ρέαμπτσιουκ. Στον άξονα βρέθηκαν οι Κούντε και Εμβιλά, ενώ στο «10» επέστρεψε ο Ίνμπομ Χουάνγκ, που έπαιξε πίσω από τον προωθημένο Ελ Αραμπί. Στο αριστερό άκρο της επίθεσης άρχισε ο Ζινκερνάγκελ, ενώ στα δεξιά έπαιξε ο Μασούρας.

Το πρώτο ημίχρονο

Φοβερό ήταν το ξεκίνημα του Ολυμπιακού στο παιχνίδι, καθώς μόλις στο 2’ ο Μασούρας έβαλε φωτιά στο Καραϊσκάκη. Ο Σισέ έβγαλε τη βαθιά μπαλιά, ο Ρεάμπτσιουκ έφυγε στην πλάτη της άμυνας, γύρισε από τα αριστερά στον διεθνή μεσοεπιθετικό και εκείνος πλάσαρε τον Γιοβάνοβιτς για το 1-0! Ο Απόλλων προσπάθησε να βγάλει αντίδραση και να πιέσει τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι ήταν άριστοι στα ανασταλτικά τους καθήκοντα όσες φορές χρειάστηκε στο πρώτο διάστημα του παιχνιδιού.

Ο Θρύλος είχε κι άλλες ευκαιρίες να αυξήσει το προβάδισμά του, όπως αυτή του Ελ Αραμπί στο 15’. Ο Μασούρας γύρισε από τα αριστερά για τον Μαροκινό επιθετικό που έπιασε αέρα μπροστά από τον Γιοβάνοβιτς, που μπλόκαρε δύσκολα. Δευτερόλεπτα μετά, οι πρωταθλητές Ελλάδας είχαν ακόμη μία φάση, που δεν μετουσιώθηκε σε τελική, με το πολύ επικίνδυνο γύρισμα του Άβιλα που έφτασε στο δεύτερο δοκάρι και είδε την προσπάθειά του να κόβεται. Η πολιορκία του Ολυμπιακού στα καρέ του Απόλλωνα συνεχίστηκε, καθώς ο Ζινκερνάγκελ είδε το σουτ του να μπλοκάρεται από τον Γιοβάνοβιτς στο 20’. Δύο λεπτά μετά, ο Κούντε επιχείρησε ένα φαλτσαριστό και ψιλοκρεμαστό σουτ έξω από την περιοχή, ωστόσο ο γκολκίπερ των πρωταθλητών Κύπρου απέκρουσε σε κόρνερ, έστω και δύσκολα.

Από την πλευρά του, ο Απόλλων είχε μία δικιά του φάση με τον Πίττα στο 25’, όμως ο Βατσλίκ μπλόκαρε εύκολα το σουτ του Κύπριου εξτρέμ. Ο Κούντε είχε ακόμη μία τελική προσπάθεια στο 30’, όμως ο Γιοβάνοβιτς κατάφερε να μπλοκάρει ξανά. Για καλή τους τύχη, στο 37’, οι «ερυθρόλευκοι» είδαν τους φιλοξενούμενους να μην ευνοούνται από τη σέντρα του Μαυρία, η οποία βρήκε πάνω στον Ρέαμπτσιουκ, πήρε περίεργη πορεία και έφυγε σε κόρνερ από παρέμβαση του Σισέ, πριν προλάβει ο Πίττας να έρθει σε επαφή στο δεύτερο δοκάρι. Τα πρώτα 45 λεπτά ολοκληρώθηκαν με ένα απευθείας φάουλ του Σαχάρ, που έφυγε άουτ, για να πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια με το 1-0 υπέρ του Ολυμπιακού. Η ομάδα του Κάρλος Κορμπεράν έκανε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο, έχοντας φάσεις και παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο.

Η επανάληψη

Μέτριο ήταν το ξεκίνημα του Ολυμπιακού στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» έδωσαν μέτρα και χώρους στον Απόλλωνα, που πίεσε για την ισοφάριση. Παράλληλα, δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες, όπως έκαναν στο πρώτο μισάωρο του αγώνα. Από την πλευρά του, ο Απόλλων πήγε να σκοράρει με περιπετειώδη τρόπο στο 51’, όταν ο Πίττας σούταρε, η μπάλα βρήκε στον Μπα, άλλαξε πορεία και ο Βατσλίκ εν τέλει μπλόκαρε με δυσκολία. Έπειτα, ο Κάρλος Κορμπεράν θέλησε να φρεσκάρει το δεξί άκρο της επίθεσης, αντικαθιστώντας τον Ζινκερνάγκελ με τον Ραντζέλοβιτς. Ο Σέρβος εξτρέμ κατάφερε να δημιουργήσει άμεσα, αφού στο 61’ έβγαλε ωραία σέντρα για τον Ελ Αραμπί, που έπιασε την κεφαλιά αλλά έστειλε την μπάλα πάνω στον Γιοβάνοβιτς.

Στη συνέχεια, ο Θρύλος ανέβασε τον ρυθμό του, «έφτιαξε» ευκαιρίες και έψαξε το δεύτερο γκολ. Έφτασε πολύ κοντά σε αυτό με μία σουτάρα του Κούντε στο 71’, ωστόσο η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Απόλλωνα και έφυγε άουτ, σε μία φάση καρμπόν με αυτή του πρώτου αγώνα στο ΓΣΠ. Στο 77’, ο Ελ Αραμπί έβγαλε απίστευτη πάσα στον Μασούρα, εκείνος βγήκε φάτσα με το τέρμα και τον Γιοβάνοβιτς, έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από την εστία, σε μία πολύ μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό.

Ο Κορμπεράν πέρασε στην αναμέτρηση τον πολύπειρο Βαλμπουένα, ο οποίος αντικατέστησε τον Ίνμπομ Χουάνγκ, με σκοπό να προσφέρει μερικά ποιοτικά πλευρά. Οι πρωταθλητές Ελλάδας πιέστηκαν από τους φιλοξενούμενους στα τελευταία λεπτά, με τον Απόλλωνα να είχε πολύ καλή ευκαιρία, στο 83’, από το μακρινό σουτ του Ονγκέντα όπου η μπάλα έφυγε λίγο έξω από αριστερό δοκάρι του Βατσλίκ. Έπειτα, ο κόουτς του Ολυμπιακού έριξε στο ματς τους Ντε Λα Φουέντε και Αγκιμπού Καμαρά, ευελπιστώντας να πάρει κάτι στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού. Στο 88’, ο Βαλμπουενά εκτέλεσε ένα κόρνερ, ο Σισέ έκανε την προβολή, όμως η μπάλα απομακρύνθηκε από τον Γιανγκά, πριν περάσει τη γραμμή.

Ο Θρύλος αδράνησε λίγο πριν το ματς μπει στις καθυστερήσεις και το πλήρωσε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Ο Ντε Λα Φουέντε έχασε τον παίκτη του στη σέντρα που βγήκε από τα δεξιά, ο Βατσλίκ δεν έκανε έξοδο και ο Πίττας με κοντινή προβολή έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας για το 1-1, αποτέλεσμα το οποίο έστειλε το ματς στην παράταση, αφού δεν άλλαξε κάτι στο χρόνο των καθυστερήσεων. Ήταν πολύ κακή η αντίδραση των «ερυθρόλευκων» σε αυτή τη φάση, κάτι που ο Θρύλος το πλήρωσε...

Το έξτρα ημίωρο της παράτασης

Λίγο μετά την έναρξη της παράτασης, ο Ολυμπιακός είχε καλή ευκαιρία για να πάρει εκ νέου το προβάδισμα. Ο Ελ Αραμπί στόπαρε μετά το κομμένο σουτ του Ντε Λα Φουέντε, γύρισε και έκανε το σουτ, όμως ο Γιοβάνοβιτς έδιωξε σε κόρνερ στο 93’. Στο 100’, ο Μπα ανέτρεψε αντικανονικά τον Γιάνγκα λίγο πριν μπει στην περιοχή, με συνέπεια να αντικρύσει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα, να αποβληθεί και να αφήσει τους Πειραιώτες με δέκα παίκτες για το υπόλοιπο της παράτασης. Ο Κορμπεράν έβγαλε τον Ελ Αραμπί και πέρασε στο ματς στον Μανωλά, προκειμένου να θωρακίσει την άμυνά του, λόγω του αριθμητικού μειονεκτήματος που υπήρχε.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι «ερυθρόλευκοι» περιορίστηκαν στο να αμύνονται, παρότι προσπάθησαν όσο γινόταν να κρατήσουν την μπάλα και να δημιουργήσουν. Στο 114’, ο Ολυμπιακός βγήκε μπροστά και με δύο διαδοχικά κόρνερ του Βαλμπουένα και δύο κεφαλιές του Σισέ απείλησε μετά από ώρα την ομάδα της Λεμεσού. Στην πρώτη κεφαλιά, μάλιστα, η μπάλα πήρε πορεία προς την εστία, ωστόσο βρήκε σε κάποιο σώμα. Στα τελευταία λεπτά το σκορ δεν άλλαξε και το ματς οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι, όπως είχε συμβεί και απέναντι στη Σλόβαν Μπρατισλάβας, στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League.

Η διαδικασία των πέναλτι

Ο Ολυμπιακός πήρε κεφάλι στο σκορ με τον Εμβιλά, με τον Βατσλίκ να αποκρούει με τη σειρά του το πρώτο πέναλτι του Απόλλωνα, το οποίο εκτέλεσε ο Κυριάκου. Έπειτα, ο Ντε Λα Φουέντε διαμόρφωσε το 2-0, για να μειώσει ο Πίττας σε 2-1.

Ο Άβιλα σκόραρε με περιπετειώδη τρόπο για το 3-1, με τον Βατσλίκ να πιάνει και δεύτερο πέναλτι στην εκτέλεση του Οντενγκά. Ο Ραντζέλοβιτς δεν κατάφερε να τελειώσει την πρόκριση, αφού ο Γιοβάνοβιτς απέκρουσε στην αριστερή του γωνία. Ο Βατσλίκ, ωστόσο, δεν είχε πει την τελευταία του λέξη, καθώς έπιασε και το πέναλτι του Μπα, για να στείλει τον Θρύλο στους ομίλους του Europa League. Πραγματικός ΗΡΩΑΣ!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κάρλος Κομρπεράν): Βατσκλίκ, Άβιλα, Μπα, Σισέ, Ρεάμπτσιουκ, Κούντε (84’ Αγκιμπού Καμαρά), Εμβιλά, Ζινκερνάγκελ (55’ Ραντζέλοβιτς), Μασούρας (84΄Ντε Λα Φουέντε), Ίνμπομ Χουάνγκ, Ελ Αραμπί (103’ Μανωλάς).

Απόλλων Λεμεσού (Νταβίντ Καταλά): Γιοβάνοβιτς, Μαυρίας, Πέμπερν, Ρομπέρζ, Χαμάς, Σαχάρ (67’ Μπα), Κολ (81’ Κυριακού), Πίτας, Φέλιξ (67’ Ογκέντα), Ντίγκινί (81’ Γιάνγκα) , Χεντί (57’ Ζράντι, 96’ Καμπράλ).

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ