ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Αυγενάκης: «Το συμφέρον των πολλών, όχι το χατίρι των λίγων»

Αυγενάκης: «Το συμφέρον των πολλών, όχι το χατίρι των λίγων»

«Καρφιά» κατά του Τάκη Μπαλτάκου έριξε ο Λευτέρης Αυγενάκης.Ο υφυπουργός Αθλητισμού, μίλησε μεταξύ άλλων για το ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά και για την ΕΠΟ και τόνισε πως στόχος του πρόεδρου της Ομοσπονδίας είναι να προάγει το συμφέρον των πολλών και όχι να κάνει το… χατίρι των λίγων.

«Η καθημερινή μου αγωνία; Αυτά για τα οποία δεσμεύομαι, να υλοποιούνται στο ακέραιο, να είναι ορατά από την αθλητική οικογένεια. Και είμαι περήφανος για τη δουλειά που έχουμε κάνει, με συνέπεια και επιμονή στο αποτέλεσμα, διότι απ’ αυτό κρινόμαστε κι όχι από τις προθέσεις και τα όμορφα λόγια.

Με ενδιαφέρει το συμφέρον των πολλών κι όχι το χατίρι των ελάχιστων. Δεν έχω διάθεση για προσωπικές αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις, αλλά θέλω να μπει μια τάξη και η ΕΠΟ είναι η τελευταία Ομοσπονδία (από τις 54 της χώρας) που δεν έχει τακτοποιηθεί στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ερασιτεχνικών Αθλητικών Σωματείων.

Το Μητρώο 2,5 χρόνια τώρα νοικοκυρεύει το άναρχο αθλητικό οικοδόμημα, με ένα μεγάλο βήμα σε κάθε χρόνο εφαρμογής του και μαζί με το Μητρώο Εγκαταστάσεων («Πέλοπας»), το Μητρώο Προπονητών, το σύστημα αξιολόγησης Ομοσπονδιών («Χίλων») είναι εργαλεία βελτίωσης, ανάπτυξης και χρηματοδότησης του αθλητισμού μας.

Από τις συνολικά 8.928 χορηγήσεις της θεμελιώδους πιστοποίησης λειτουργίας κάθε αθλητικού σωματείου, της Ειδικής Αθλητικής Αναγνώρισης, που έχουν εκδοθεί σε 23 χρόνια -από το 1999-, οι 4.327 ζητήθηκαν από τα σωματεία μόλις στα τελευταία 2,5 χρόνια, ακριβώς εξαιτίας του Μητρώου!

Τις ισορροπίες του αυτοδιοίκητου της ΕΠΟ τις τηρούμε με ευλάβεια, παρά τις ασυναρτησίες και τις αοριστολογίες του προέδρου της ΕΠΟ, κ. Μπαλτάκου. Ευτυχώς, υπάρχουν αρκετές ΕΠΣ που δρουν για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο παραγωγικά, καταθέτοντας προτάσεις κι όχι αντιπολιτευτικά, για να προκαλέσουν τεχνητή σύγκρουση και αδιέξοδο.

Το 84% των ενεργών ποδοσφαιρικών σωματείων, όπως ακριβώς μας τα κατέθεσαν επισήμως οι 54 ΕΠΣ, έχουν προσέλθει στο Μητρώο. Και εξετάζουμε νομοθετική πρωτοβουλία ώστε και εκείνα τα σωματεία, των οποίων οι αιτήσεις εγγραφής τους στο Μητρώο βρίσκονται ακόμα στο στάδιο εξέτασης/θεραπείας, να έχουν τελικά δικαίωμα χρήσης των δημόσιων αθλητικών εγκαταστάσεων και να τους παρέχουν οι Περιφέρειες άδειες διεξαγωγής αγώνων», ανέφερε για το ελληνικό ποδόσφαιρο και την ΕΠΟ ο Λευτέρης Αυγενάκης.

 

 

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ