ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Ο Μαρινάκης έβαλε τέλος στο σκάνδαλο με Φιλιππούση!

Ο Μαρινάκης έβαλε τέλος στο σκάνδαλο με Φιλιππούση!

Κάθε συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ και… μία οσμή σκανδάλου! Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία ήθελε να ορίσει «με το έτσι θέλω» τον Ιάκωβο Φιλιππούση στο πόστο του Εκτελεστικού Διευθυντή, αλλά αυτό δεν πέρασε. Και αυτό, γιατί φροντίζει ο ίδιος ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού και της Σούπερ Λιγκ ακύρωσε τον «με το έτσι θέλω» ορισμό του Φιλιππούση στη θέση αυτή, ενώ κανονικά θα έπρεπε να γίνει διεθνής διαγωνισμός για την πλήρωση της συγκεκριμένης θέσης.  Για άλλη μια φορά η ΕΠΟ ήθελε να παραβιάσει τις οδηγίες της FIFA και της UEFA, αλλά δεν τους πέρασε.

Η τοποθέτηση του Βαγγέλη Μαρινάκη για ακόμη μία φορά, σμπαράλιασε τα σχέδια της ομάδας Μπαλτάκου, στην ΕΠΟ, τονίζοντας ξεκάθαρα ότι όλα πρέπει να γίνουν με βάση τη νομιμότητα.

 «Το θέμα 5 της Ημερήσιας Διάταξης έχει ονομαστεί ‘Ορισμός Εκτελεστικού Διευθυντή’.

Όπως αντιλαμβάνεστε από τον τίτλο του θέματος και μόνο, καμία περιγραφή δεν υπάρχει για το αν το συμβούλιο θα κληθεί να επιλέξει σήμερα τον Εκτελεστικό Διευθυντή της ΕΠΟ ή αν θα γίνει συζήτηση για τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί και όσα πρέπει να γίνουν ώστε να στελεχωθεί η συγκεκριμένη θέση την οποία η Ολιστική Μελέτη προβλέπει ως κομβικής σημασίας για την λειτουργία της ΕΠΟ – και κατ’ επέκταση του Ελληνικού Ποδοσφαίρου -  όπως ο απαιτούμενος και επιβεβλημένος διεθνής διαγωνισμός για την θέση.

Αν πρόκειται απλώς να τοποθετηθεί σήμερα ένας Εκτελεστικός Διευθυντής , χωρίς καμία διαδικασία, χωρίς να δούμε ένα βιογραφικό,  χωρίς να προηγηθεί οποιαδήποτε πρόσκληση και αξιολόγηση υποψηφίων , κόντρα σε όσα είπατε την προηγούμενη φορά για τυπικά προσόντα και διεθνή διαγωνισμό, αν με λίγα λόγια τον έχετε επιλέξει και καλούμαστε απλώς σαν μαριονέτες σε αυτό το συμβούλιο, τότε ξεκαθαρίζω ότι θα πρόκειται για ένα ακόμα πραξικόπημα εντός των κόλπων της Ομοσπονδίας και το λόγο πλέον θα έχει η Δικαιοσύνη

Σας υπενθυμίζω ότι η δεσμευτική οδηγία των FIFA και UEFA από της 22ης Φεβρουαρίου 2022  τονίζει ξεκάθαρα ότι για τις τρείς θέσεις που έχουν κομβική σημασία στη λειτουργία της Ομοσπονδίας, δηλαδή του CEO, του Αναπληρωτή του και του Τεχνικού Διευθυντή, πρέπει να γίνει  μια διεθνής διαδικασία ανοιχτή σε υποψηφιότητες . Μέσα από αυτή τη διαδικασία και τους φακέλους που θα υποβληθούν θα πρέπει να καταλήξει ο Πρόεδρος της ΕΠΟ στις επικρατέστερες υποψηφιότητες, που με τη σειρά του θα πρέπει αυτός να προτείνει προς την Εκτελεστική Επιτροπή η οποία και ως συλλογικό όργανο θα κληθεί να λάβει την τελική απόφαση, ενδεχομένως αξιολογώντας και η ίδια τους επικρατέστερους υποψηφίους.

Οποιαδήποτε άλλη διαδικασία προφανώς δεν θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της Ολιστικής Μελέτης, δεν θα έχει σχέση με τα όσα έχουν ήδη υποδείξει και απαιτήσει οι υπερεθνικές Ομοσπονδίες και θα αποτελεί μια ακόμα μαύρη σελίδα για το ποδόσφαιρο, δείγμα της αδιαφορίας της ΕΠΟ όχι μόνο για το μέλλον του Ποδοσφαίρου στη χώρα αλλά και για τον σεβασμό των όσων η FIFA και η UEFA θέτουν ως αδιαπραγμάτευτες προϋποθέσεις για την επιλογή προσώπων με κρίσιμο ρόλο στην οργάνωση και λειτουργία της ΕΠΟ».

Φυσικά, το πραξικόπημα δεν πέρασε. Και αυτό φάνηκε και στη συνέχεια, καθώς, όταν ο κ. Αγραφιώτης ανέγνωσε το σχετικό απόσπασμα απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου και κατέστησε σαφές  ότι η επιστολή της FIFA/UEFA έχει δεσμευτικό χαρακτήρα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο κ. Μπαλτάκος να αναγκαστέι να διακόψει καθώς βρέθηκε σε αδιέξοδο και μάλιστα, όπως είπε θα ενημερώσει FIFA/UEFA και η συνεδρίαση της ΕΕ θα συνεχιστεί την Πέμπτη.

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ