ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Έμεινε όρθιος στο Μπακού ο Θρύλος

Έμεινε όρθιος στο Μπακού ο Θρύλος

Σε λευκή ισοπαλία (0-0) υποχρέωθηκε ο Ολυμπιακός με την Καραμπάγκ στο Μπακού, για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Οι «ερυθρόλευκοι» παρουσίασαν καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο, πήραν τον βαθμό στο Αζερμπαϊτζάν και έμειναν ζωντανοί για πρόκριση στο Europa Conference League. Μάλιστα, θα μπορούσαν να είχαν πάρει και το «διπλό», καθώς είχαν δοκάρι με τον Αμπουμπακάρ Καμαρά στο 38'. 

Έτσι έπαιξε στο «Τοφίκ Μπαχράμοφ»

Με εκπλήξεις παράταξε τον Ολυμπιακό για ακόμη μία φορά ο Μίτσελ στο κρίσιμο ματς με την Καραμπάγκ, στο Μπακού, για την 4η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League. O Ισπανός επέλεξε το 3-5-2 ως σχηματισμό, ξεκινώντας στην ενδεκάδα τον Πασχαλάκη, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του με τον Θρύλο. Παράλληλα, στο αρχικό σχήμα βρέθηκε ξανά ο Ντόι, μετά το ματς με τον ΟΦΗ, αλλά και ο Αμπουμπακάρ Καμαρά, που έπαιξε για πρώτη φορά ως βασικός.

Συγκεκριμένα, κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Πασχαλάκης, ενώ τριάδα στην άμυνα αποτέλεσαν οι Βρσάλικο, Ντόι και Παπασταθόπουλος. Τόσο ο Ρέαμπτσιουκ, όσο και ο Βρουσάι έπαιξαν ως μπακ-χαφ, με τον πρώτο στα αριστερά και τον δεύτερο στα δεξιά. Στον άξονα βρέθηκαν οι Μπιέλ και Κούντε, ενώ δίδυμο στη επίθεση αποτέλεσαν οι Ουί-Τζο Χουάνγκ και Αμπουμπακάρ Καμαρά.

Το πρώτο ημίχρονο

Ο Ολυμπιακός δέχτηκε πίεση από τους Αζέρους από τα πρώτα μόλις λεπτά της αναμέτρησης, με την Καραμπάγκ να είχε την πρώτη της ευκαιρία στο 13’ με τον Κάντι, ο οποίος σούταρε από μακριά και έστειλε την μπάλα λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Πασχαλάκη. Τέσσερα λεπτά μετά, ο Ζουμπίρ έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, ο Βέσοβιτς έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά. Στο 23’, ήρθε και η πρώτη απειλή από πλευράς Ολυμπιακού με τον Ντόι. Ο Μπιέλ εκτέλεσε ένα φάουλ, ο νεαρός αμυντικός έπιασε την κεφαλιά, με την μπάλα ωστόσο να περνάει λίγο πάνω από τα δοκάρια του γκολκίπερ της Καραμπάγκ.

Στο 29’, ο Γκαράγιεφ δοκίμασε ακόμη ένα μακρινό σουτ, με την μπάλα να φεύγει αρκετά ψηλά από την εστία του Πασχαλάκη. Οι «ερυθρόλευκοι», παρότι ήταν εξαιρετικοί στα ανασταλτικά τους καθήκοντα, δεν μπορούσαν να κρατήσουν την μπάλα στην κατοχή τους, με τον γκολκίπερ του Θρύλου να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια την μπάλα μετά την εκτέλεση φάουλ του Κάντι, στο 32’.

Στη συνέχεια, ο Ολυμπιακός μπόρεσε να ισορροπήσει στον αγωνιστικό χώρο με την μετατόπιση του Αμπουμακάρ Καμαρά στα αριστερά και την αλλαγή της διάταξης σε 4-2-3-1, με τον Μαυριτανό φορ, μάλιστα, να αγγίζει το 0-1, στο 38’. Ο Καμαρά πάτησε περιοχή από τα δεξιά, έκανε κάτι σαν σέντρα-σουτ με πολλά φάλτσα και η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι των Αζέρων, οι οποίοι στάθηκαν τυχεροί στη συγκεκριμένη φάση. Στο 44’, ο Κούντε έπιασε ένα δυνατό σουτ στην κίνηση, ωστόσο ο Μαχαμενταλίγεφ έπεσε και έδιωξε δύσκολα στη δεξιά του γωνία, για να ολοκληρωθεί με 0-0 το πρώτο ημίχρονο.

Το δεύτερο μέρος

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με τους Μπιέλ και Ουί-Τζο μπροστά, παίζοντας ένα σύστημα που έμοιαζε με 4-4-2. Η πρώτη φάση του δευτέρου ημιχρόνου ανήκε στον Θρύλο, με τον Μπιέλ να πιάνει ένα σουτ έξω από την περιοχή στο 59’, αλλά να βλέπει τον γκολκίπερ της Καραμπάγκ να μπλοκάρει την μπάλα. Δευτερόλεπτα μετά, ο Μίτσελ θέλησε να φρεσκάρει τους «ερυθρόλευκους», περνώντας στο ματς τους Βαλμπουενά και Μαρσέλο στις θέσεις των Μπιέλ και Ουί-Τζο Χουάνγκ. Έτσι, ο Αμπουμπακάρ πήγε ξανά μπροστά, ενώ ο Μαρσέλο πέρασε μπροστά από τον Ρεάμπτσιουκ ως αριστερός χαφ.

Στο 61’, ο Κούντε έκανε ωραία ενέργεια, βρήκε χώρο έξω από την περιοχή της Καραμπάγκ, δοκίμασε το σουτ, ωστόσο η προσπάθειά του δεν απείλησε και πολύ τον Μαχαμενταλίγεφ. Οκτώ λεπτά μετά και χωρίς κάποια ιδιαίτερη φάση στο παιχνίδι, ο Μίτσελ αποφάσισε να ρίξει τον Εμβιλά στην αναμέτρηση, κάνοντας αλλαγή τον Κούντε. Στο 71’, η άμυνα του Ολυμπιακού αδράνησε, οι παίκτες της Καράμπαγκ άλλαξαν την μπάλα, όμως του σουτ που έκανε ο Όζομπιτς έφυγε λίγα μέτρα έξω από το δεξί δοκάρι του Πασχαλάκη.

Στα τελευταία λεπτά, η Καραμπάγκ πιέσε για να βρει γκολ, αλλά οι Πειραιώτες αντιστεκόντουσαν, απομακρύνοντας κάθε μπάλα από τα καρέ τους. Στο 86’, ο Μίτσελ πραγματοποίησε τις τελευταίες του αλλαγές, αντικαθιστώντας τους Μπουχαλάκη και Βρουσάι με τους Ίνμπομ και Γκάρι Ροντρίγκες. Στο 90’+1, ο Ζουμπίρ σούταρε από πλάγια θέση, ο Πασχαλάκης απέκρουσε, όμως η φάση καταλογίστηκε σωστά ως οφσάιντ μετά την ολοκλήρωσή της. Το σκορ δεν άλλαξε και έτσι ο Θρύλος έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας από το Μπακού.

Καραμπάγκ (Γκούρμπαν Γκουρμπάνοφ): Mαχαμενταλίγεφ, Βέσοβιτς, Γιαφαργκουλίγεφ (85’ Μπαϊράμοφ), Μουσταφαζάντε, Μπ. Χουσεΐνοφ, Γκαράγιεφ (68’ Ρομάο), Ρίτσαρντ Αλμέιδα (67’ Γιάνκοβιτς), Κάντι (61’ λ.τρ. Όζομπιτς), Σιντόεφ, Ζουμπίρ, Οβούσου (85’ Χουσεΐνοφ).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Πασχαλάκης, Βρσάλικο, Ντόι, Παπασταθόπουλος, Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκης (86’ Ινμπομ), Κούντε (69’ Εμβιλά), Βρουσάι (86’ Γκάρι Ροντρίγκες), Μπιέλ (60’ Βαλμπουενά), Ουί-Τζο Χουάνγκ (60’ Μαρσέλο), Αμπουμπακάρ Καμαρά.

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ