ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Επαγγελματική διαιτησία: Ο Μπαλτάκος έκανε πίσω μετά τον εξαναγκασμό Καραπαπά!

Επαγγελματική διαιτησία: Ο Μπαλτάκος έκανε πίσω μετά τον εξαναγκασμό Καραπαπά!

Στο κενό έπεσαν οι απειλές του Τάκη Μπαλτάκου ότι και καλά η ΕΠΟ θα πάρει το πρωτάθλημα από τη Super League αν υλοποιήσει την επαγγελματική διαιτησία. Εν ολίγοις, λόγια του αέρα αποδείχτηκαν.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, έπειτα από παρέμβαση Καραπαπά δεν τόλμησε να δείξει επιπομονή μπροστά στον εκπρόσωπο της FIFA, Χάιντι Μπέχα και του εκπροσώπου της UEFA, Λούκα Νίκολα, τους οποίους επικαλέστηκε ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού. Και κάπως έτσι, ο Μπαλτάκος τα... γύρισε και η υποτιθέμενη διαγραφή έγινε σύσκεψη των εμπλεκόμενων φορέων.

Ο Καραπαπάς, από την πλευρά του, είπε πως δεν έχει ουσία η πρόταση του Μπαλτάκου, ενώ πρόσθεσε: «Σε μια νορμάλ συνθήκη υπάρχει Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου θα έπρεπε να συζητάμε τον τρόπο που η Σούπερ Λίγκα θα οργανώσει την Επαγγελματική Διαιτησία και όχι αν «η διαιτησία είναι της ΕΠΟ» όπως, κ. Μπαλτάκο, επαναλαμβάνετε μονότονα. Πείτε μας λοιπόν για μια φορά: Για ποιό λόγο δε θέλετε την Διαιτησία στην Σούπερ Λίγκα; Τι θα χάσετε; Εκτός αν έχετε να χάσετε. Και ξέρουμε όλοι, τέλος πάντων, τι συμβαίνει. Θέλετε να πάμε μπροστά; Θέλετε το επαγγελματικό ποδόσφαιρο να χειρίζεται το επαγγελματικό ποδόσφαιρο; Ναι ή όχι;».

Αξίζει να σημειωθεί ότι και ο εκπρόσωπος του Παναθηναϊκού, Μάνος Μαυροκουλάκης... άδειασε τον Μπαλτάκο, καθώς πήρε θέση υπέρ της επαγγελματικής διαιτησίας. «Δώστε μας την επαγγελματική διαιτησία (σ.σ. εννοεί στη Super League) να σπάσουν οι σκιές. Δώστε μας γιατί αν εσείς μείνετε στη διαιτησία θα υπάρχει παρασκήνιο».

Ακόμη, ο Καραπαπάς είπε: «Η επαγγελματική διαιτησία θα γίνει στα πρότυπα της Πρέμιερ Λιγκ. Εμείς την προχωράμε ακούγοντας τους ειδικούς. Φαντάζομαι ότι η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ δεν έχουν αντίρρηση και χαιρετίζουν το πρότυπο. Να γίνει συζήτηση στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου για το πως υλοποιηθεί η επαγγελματική διαιτησία. Η ΕΠΟ πρέπει να είναι μέλος της εταιρίας, όπως ισχύει στην Αγγλία και στην Πορτογαλία. Ζητήσαμε από την ΕΠΟ να μιλήσουμε για την επαγγελματική διαιτησία και μας είπαν ότι δεν μπορεί ο Μπένετ να πάει στα γραφεία της Σούπερ Λίγκας. Το να λέτε ότι η Σούπερ Λίγκα κάνει αυτό, πάτε στο επόμενο στάδιο. Πρέπει να εξηγήσουμε γιατί η ΕΠΟ δεν θέλει η επαγγελματική διαιτησία να πάει στη Σούπερ Λίγκα. Δεν θα ήταν καλύτερα να φύγει από την ΕΠΟ; Το εγχείρημα προχωρά. Πρέπει να συζητήσετε τι θα γίνει και να ασχοληθείτε με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και την Εθνική».

Μπαλτάκος: «Ετσι είναι».

Καραπαπάς: «Φτάσαμε στο 2023 εμείς θέλουμε να τα κάνουμε όλα επαγγελματικά. Γιατί η ΕΠΟ να είναι απέναντι; Το ότι η διαιτησία ανήκει στην ΕΠΟ το ξέρουμε. Και οι πόροι θα είναι μεγαλύτεροι για την ομοσπονδία και μια ζαλάδα λιγότερη. Φτάσατε να λέτε ότι θα αποβάλλετε τις ομάδες. Αν το εγχείρημα ήταν να γίνει δεν θα είχαμε τη συναίνεση των FIFA και UEFA. Έτσι θα τα κάναμε όλα αυτά;».

Εντέλει, ο Μπαλτάκος πρότεινε να γίνει συνάντηση την άλλη εβδομάδα μεταξύ της Super League, της ΕΠΟ, του Μπένετ και των διεθνών διαιτητών με θέμα την επαγγελματική διαιτησία. Η συνάντηση, μάλιστα, θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της ΕΠΟ.

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ