ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Λαβερνιέ στο redking.gr: «H Nαντ δυσκολεύεται μακριά από την έδρα της»

Λαβερνιέ στο redking.gr: «H Nαντ δυσκολεύεται μακριά από την έδρα της»

Μία μέρα απομένει για την μεγάλη αναμέτρηση ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Ναντ, για την 6η και τελευταία αγωνιστική του Europa League. Οι δύο ομάδες κοντράρονται στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» έχοντας εκατέρωθεν κάτι σημαντικό να αποκομίσουν από την αναμέτρηση.

Η μεν γαλλική ομάδα θέλει πάση-θυσία την νίκη κόντρα στους Πειραιώτες και ταυτόχρονα ήττα ή ισοπαλία της Κάραμπαγκ, προκειμένου να βρεθεί εκείνη στη δεύτερη θέση του γκρουπ. Οι δε «ερυθρόλευκοι» θέλουν να κλείσουν την ευρωπαϊκή σεζόν τους με επικράτηση, η οποία θα δώσει παράλληλα γερό ψυχολογικό αβαντάζ ενόψει της κυριακάτικης αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό.

Το redking.gr και ο Τζιοβάνι Ζάκαρη, συνομίλησαν με τον ρεπόρτερ της «Tribune Nantaise», Μοργκάν Λαβερνιέ, ο οποίος ειδικεύεται σε θέματα των «Κανάριων». Ο ίδιος μίλησε για την δυσκολία του ομώνυμου κλαμπ να πάρει νίκη εκτός έδρας, για το αν φοβάται την ομάδα του Μίτσελ και για άλλα πολλά.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Γάλλος δημοσιογράφος:

Πως σκοπεύει η Ναντ να χτυπήσει τον Ολυμπιακό;

«Η Ναντ δυσκολεύεται να κερδίσει μακριά από την έδρα της. Μετράει, 18 αγώνες χωρίς νίκη μακριά από το «Μπουζουάρ». Νομίζω ότι, πρώτα απ 'όλα, ο Αντουάν Κουμπουαρέ θα κατευθύνει τους παίκτες του στην ασφάλεια: να παίξουν απλά και να παίξουν σωστά. Θα προσπαθήσει να αποφύγει κάθε τεχνικό λάθος. Στη συνέχεια και αφού αποκτήσει αυτοπεποίθηση στον αγώνα, θα κινηθεί μπροστά και θα χτυπήσει.»

Για την Ναντ είναι ένα παιχνίδι με μεγάλη πίεση. Μπορεί να την διαχειριστεί;

«Η Ναντ λατρεύει κάπως την πίεση σε σημαντικά ματς. Οι παίκτες της έγιναν ποδοσφαιριστές για τέτοια παιχνίδια. Τους περασμένους μήνες, κέρδισαν τη Μονακό, κατακτώντας έτσι το Coupe de France. Κέρδισαν την Παρί Σεν Ζερμέν, τον Ολυμπιακό και την Καραμπάγκ (πρωτοπόρος στο πρωταθλήματος της). Νομίζω ότι αυτή η πίεση μπορεί να τονώσει τους παίκτες κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.»

Τι μπορεί να «φοβάται» από τον Ολυμπιακό;

«Η Ναντ δεν υποτιμά ποτέ τις ομάδες, αλλά οι παίκτες της δεν φοβούνται ποτέ πραγματικά μια ομάδα. Είναι μια από τις «δυνάμεις» τους. Νομίζω ότι φοβούνται περισσότερο για τον τρόπο παιχνιδιού των «ερυθρόλευκων». Θα είναι δύσκολο να παραμείνουν συγκεντρωμένοι σε όλο το παιχνίδι. Η ομάδα του Κουμπουαρέ δεν έχει συνηθίσει να παίζει τόσα παιχνίδια και σε τόσο επίπεδο. Σίγουρα θα είναι λίγο κουρασμένοι οι ποδοσφαιριστές.»

Την ίδια ώρα παίζεται το Καραμπάγκ - Φράιμπουργκ. Η Ναντ θα ρίχνει ματιές και εκεί η θα ‘ναι πλήρως αφοσιωμένη στο δικό της ματς;

«Ίσως, οι παίκτες της Ναντ να ρίξουν μία ματιά στο ημίχρονο. από το κινητό τους. Σίγουρα όμως θα παραμείνουν συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Θα μπορούσε να είναι το τελευταία ευρωπαϊκή αναμέτρηση εδώ και πολλά χρόνια (είκοσι από την τελευταία φορά). Θα δώσουν ό,τι καλύτερο έχουν, ακόμα κι αν η Καραμπάγκ νικήσει τη Φρίμπουργκ.»

 Επιμέλεια: Τζιοβάνι Ζάκαρη

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ