ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Η «Μουντιαλική» τετράδα και τα έσοδα!

Η «Μουντιαλική» τετράδα και τα έσοδα!

Ο Ολυμπιακός θα έχει δυναμική παρουσία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ που ξεκινάει μέσα στον Νοέμβριο, καθώς θα συμμετέχουν τέσσερις παίκτες του, στη γιορτή του ποδοσφαίρου.

Συγκεκριμένα, Ίνμπομ Χουάνγκ και Ουί-Τζο Χουάνγκ, οι οποίοι έχουν κληθεί στην εθνική ομάδα της Νοτίου Κορέας, αλλά και τους Πιερ Κούντε και Παπέ Αμπού Σισέ, οι οποίοι θα αγωνιστούν στο Κατάρ με την Σενεγάλη και το Καμερούν αντίστοιχα.

Η Νότια Κορέα βρίσκεται στον 8ο όμιλο και θα αντιμετωπίσει τις Πορτογαλία, Ουρουγουάη και Γκάνα, ενώ η Σενεγάλη είναι στον 1ο όμιλο μαζί με το Κατάρ, την Ολλανδία και τον Ισημερινό και το Καμερούν στον 7ο όμιλο με τις Βραζιλία, Ελβετία και Σερβία.

Το πρόγραμμα της Ν. Κορέας

Η Νότια Κορέα των Ίνμπομ Χουάνγκ και Ουί-Τζο Χουάνγκ ξεκινάει την περιπέτειά της στο Μουντιάλ στις 24 Νοεμβρίου, όπου θα αντιμετωπίσει την Ουρουγουάη στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής των ομίλων (15:00). Στη δεύτερη αγωνιστική θα αντιμετωπίσει την επικίνδυνη Γκάνα (28/11, 15:00) και την τρίτη αγωνιστική την Πορτογαλία των Φερνάντο Σάντος και Κριστιάνο Ρονάλντο (2/12, 17:00).

Το πρόγραμμα της Σενεγάλης

Η Σενεγάλη του Παπέ Αμπού Σισέ, θα κάνει πρεμιέρα στη διοργάνωση στις 21 Νοεμβρίου, όταν θα αντιμετωπίσει την Ολλανδία (18:00), ενώ τη δεύτερη αγωνιστική θα βρει απέναντί της το Κατάρ (25/11, 15:00). Την τρίτη αγωνιστική θα παίξει με τον Ισημερινό (29/11, 17:00). Το έργο της δεν θα είναι εύκολο, αλλά έχει πολλές πιθανότητες να προκριθεί στους «16» του Μουντιάλ.

Το πρόγραμμα του Καμερούν

Το Καμερούν του Πιέρ Κούντε θα αρχίσει τις υποχρεώσεις του στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ απέναντι στην Ελβετία (24/11, 12:00) και τη δεύτερη αγωνιστική θα αντιμετωπίσει τη Σερβία (28/11, 12:00). Την τρίτη αγωνιστική θα παίξει με την πανίσχυρη Βραζιλία (2/12, 21:00), που είναι ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου.

Το πρεστίζ και τα χρήματα που θα λάβει ο Θρύλος από τη FIFA

Φυσικά για τους «ερυθρόλευκους» είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι τέσσερις ποδοσφαιριστές της θα πάρουν μέρος στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Γιατί όπως και να το κάνουμε είναι και θέμα πρεστίζ για τον Θρύλο να έχει μια δυνατή εκπροσώπηση στο Μουντιάλ. Κάτι που αποτελεί φυσικά και ένα δείγμα της σημαντικής αναβάθμισης του ρόστερ που έγινε το καλοκαίρι που μας πέρασε καθώς μπορεί οι δύο από τους τέσσερις να προϋπήρχαν, αλλά και πάλι είναι εξίσου σημαντικό.

Όμως πέρα από αυτό, οι Πειραιώτες θα έχουν και οικονομικά οφέλη καθώς η FIFA δίνει στις ομάδες 10.000 ευρώ τη μέρα για κάθε ποδοσφαιριστή που συμμετέχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Αν λάβουμε υπόψιν ότι μίνιμουμ το διάστημα των αγώνων σε κάθε όμιλο είναι δέκα μέρες και πάνω-κάτω ένα δεκαήμερο είναι και η προετοιμασία, οι παίκτες θα λείψουν από τις ομάδες τους σίγουρα για 20 μέρες.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το ποσό που αντιστοιχεί σε κάθε παίκτη (10.000 δολάρια/μέρα) κατανέμεται μεταξύ των συλλόγων που αγωνίστηκε τα τελευταία δύο χρόνια. Αν δηλαδή κάποιος έχει αγωνιστεί σε τρεις διαφορετικές ομάδες την τελευταία διετία τότε θα πάρουν χρήματα και οι τρεις. Εάν έχει παίξει σε δύο, θα πάρουν και οι δύο. Εάν ο παίκτης ήταν και τα δύο χρόνια στην ίδια ομάδα, ο σύλλογος θα πάρει όλο το ποσό των 10.000 δολαρίων.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός θα πάρει χρήματα και από τη συμμετοχή του Ζοσέ Σα, ο οποίος είχε παραχωρηθεί από τον Θρύλο στην Γουλβς τον Ιούλιο του 2021.

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ