ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Δεν τα κατάφερε...

Δεν τα κατάφερε...

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να κερδίσει την ΑΕΚ και να μειώσει την απόσταση, καθώς έμεινε στο 0-0, στο κατάμεστο «Γ. Καραϊσκάκης». Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ευκαιρίες, παρουσιάστηκαν καλύτεροι στο δεύτερο ημίχρονο, ώστε να πάρουν το τρίποντο, αλλά αυτό δεν ήρθε. Μάλιστα, είχαν και ακυρωθέν γκολ στο 58' με τον Χάμες. Στο 60', ο Νίμπεργκ χάρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα-αποβολή στον Άμραμπατ για σπρώξιμο πάνω στον Χουάνγκ... 

Έτσι παρατάχθηκε στο ντέρμπι

Ο Ολυμπιακός υποδέχτηκε την ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης», στο μεγάλο ματς της 13ης αγωνιστικής της Super League, με τον Μίτσελ να παρατάσσει τους «ερυθρόλευκους» με... συνταγή Λεωφόρου και σε σχηματισμό 4-2-3-1.

Συγκεκριμένα, κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Πασχαλάκης, ενώ στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά αγωνίστηκαν οι Άβιλα, Ντόι, Παπασταθόπουλος και Ρέαμπτσιουκ. Στον άξονα βρέθηκαν οι Εμβιλά και Ίνμπομ Χουάνγκ, ενώ στα άκρα οι Μασούρας και Μπιέλ. Πίσω από τον προωθημένο Μπακαμπού έπαιξε ο Χάμες.

Το πρώτο ημίχρονο

Αναίμακτα πέρασε το πρώτο δεκάλεπτο του ντέρμπι στο Καραϊσκάκη, με την ΑΕΚ να είχε την πρώτη μεγάλη φάση στο 16’. Ο Γκατσίνοβιτς έβγαλε κάθετα για τον Γκαρσία, εκείνος πλάσαρε τον Πασχαλάκη σε τετ α τετ, ωστόσο ο Παπασταθόπουλος έδιωξε την μπάλα, πριν εκείνη περάσει τη γραμμή. Τρία λεπτά μετά, και ενώ η φάση έχει αρχίσει από οφσάιντ, ο Ρότα σούταρε, ο Πασχαλάκης απέκρουσε και στον πάγκο της ΑΕΚ ζήτησαν πέναλτι στο καθαρό μαρκάρισμα του Σωκράτη. Στο 21’, ο Ίνμπομ έβγαλε εκπληκτική κάθετη πάσα στον Μπακαμπού, εκείνος πλάσαρε, ο Αθανασιάδης έδιωξε με τα πόδια, ωστόσο η φάση ήταν ως μη γενόμενη, σύμφωνα με την υπόδειξη του βοηθού για οφσάιντ.

Στη συνέχεια, ο Ολυμπιακός προσπάθησε να βγει μπροστά και στο 26’ είχε ένα σουτ με τον Χάμες έξω από την περιοχή, με τον Αθανασιάδη να μπλοκάρει εύκολα, καθώς η προσπάθεια του Κολομβιανού άσου αλλοιώθηκε. Δύο λεπτά μετά, ο Εμβιλά έκανε λανθασμένο γύρισμα, όμως ο Πασχαλάκης βγήκε ηρωικά και έδιωξε προ του Λιβάι Γκαρσία. Στο 33’, ο Άμραμπατ δοκίμασε ένα σουτ από τα αριστερά, όμως ο γκολκίπερ του Θρύλου έπεσε και μπλόκαρε δίχως ιδιαίτερη δυσκολία. Μέχρι και το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου ο Θρύλος δεν μπόρεσε να απειλήσει όσο η ΑΕΚ την εστία του Πασχαλάκη και κάπως έτσι αυτό ολοκληρώθηκε δίχως σκορ.

Το δεύτερο μέρος

Δυναμικά θέλησε να μπει στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός, που απείλησε σημαντικά με σουτ του Μασούρα, το οποίο πέρασε λίγο έξω στο 49’. Δευτερόλεπτα αργότερα, ο Θρύλος είχε κι άλλη τελική προσπάθεια, με τον Εμβιλά να σουτάρει λίγο πάνω από τα δοκάρια του Αθανασιάδη. Στο 58’, ο Χάμες βρήκε δίχτυα, ωστόσο μετά από χρήση VAR το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ στην αρχή της φάσης. Στο 60’, ο ανεκδιήγητος Νίμπεργκ «έπνιξε» δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Άμραμπατ, ο οποίος έσπρωξε τον Χουάνγκ και έτσι ο Μαροκινός άσος παρέμεινε στο παιχνίδι.

Στο 67’, η ΑΕΚ απείλησε ξανά με τον Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος βγήκε σε τετ α τετ με τον Πασχαλάκη, αλλά είδε τον γκολκίπερ του Θρύλου να αποκρούει σε κόρνερ. Στο 74’, ο Ολυμπιακός είχε τεράστια διπλή ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ο Παπασταθόπουλος μετά από κεφαλιά-πάσα του Μπακαμπού, έκανε την κεφαλιά, ο Αθανασιάδης έδιωξε και στην επαναφορά ο Βίντα έβαλε «στοπ» στο σουτ του Γκάρι, διώχνοντας πάνω στη γραμμή. Στο 75’, ο Αλμέιδα έχοντας δει ότι Άμραμπατ έπρεπε να είχε αποβληθεί, αποφάσισε να τον κάνει αλλαγή με τον Φαν Βέερτ.

Στο 81’, ο Μίτσελ αποφάσισε να φρεσκάρει τόσο την επίθεση, όσο και τα άκρα του, περνώντας στο ματς τους Ελ Αραμπί και Βρουσάι στις θέσεις των Μπακαμπού και Μπιέλ. Στο 86’, ο Μουκουντί έπιασε την κεφαλιά, μετά από εκτέλεση κόρνερ, ωστόσο ο Πασχαλάκης μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια. Στο 88’, η ΑΕΚ είχε καλή ευκαιρία με την κεφαλιά του Φαν Βέερτ να περνάει λίγο έξω. Αμέσως μετά, ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού προχώρησε στις δύο τελευταίες του κινήσεις αντικαθιστώντας τους Χάμες και Άβιλα με τους Φορτούνη και Αγκιμπού. Στο 90’+8, ο Παπασταθόπουλος δεν μπορούσε να συνεχίσει και αποχώρησε από το ματς, με τον Εμβιλά να πηγαίνει τελικά πίσω. Τελικά, το σκορ δεν άλλαξε στις καθυστερήσεις των καθυστερήσεων και έτσι ο Ολυμπιακός έμεινε στο 0-0 κόντρα στην ΑΕΚ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Πασχαλάκης, Άβιλα (88’ Αγκιμπού), Ρέαμπτσιουκ, Παπασταθόπουλος, Ντόι, Εμβιλά, Ίνμπομ Χουάνγκ, Μασούρας (60’ Γκάρι Ροντρίγκες), Μπιέλ (82’ Βρουσάι), Χάμες Ροντρίγκες (88’ Φορτούνης), Μπακαμπού (82’ Ελ Αραμπί).

AEK (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Μοχαμάντι, Μουκουντί, Βίντα, Γιόνσον, Πινέδα (81’ Μάνταλος), Γκατσίνοβιτς, Άμραμπατ (75’ Φαν Βέερτ), Γκαρσία, Αραούχο.

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ