ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

«Ζητάμε απαλλαγή…»

«Ζητάμε απαλλαγή…»

Την απαλλαγή τόσο του Βαγγέλη Μαρινάκη, όσο και του Γιάννη Βρέντζου, για τις δηλώσεις τους μετά την κλοπή της Λεωφόρου στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ζήτησε ο δικηγόρος που τους εκπροσώπησε, Βασίλης Δημακόπουλος. Κι αυτό, διότι είχε ασκηθεί δίωξη σε βάρος τους από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα.

Μάλιστα, στην αγόρευσή του, ο κ. Δημακόπουλος, ανέφερε: «Θα πρέπει να αναφέρουμε εξ αρχής ότι οι ''διώξεις'' έγιναν με βάση το άρθρο για ''δημόσιες δυσμενείς κρίσεις, εξύβριση και δυσφήμηση ποδοσφαιρικών αρχών και οργάνων'' και οι ποινές που προβλέπονται αφορούν αποκλειστικά σε χρηματική ποινή (10.000 έως 50.000 ευρώ)». 

Και συνέχισε: «Άσκησαν το δικαίωμα της κριτικής που προβλέπεται από το σύνταγμα και αποτελεί θεμέλιο δημοκρατίας. Θεωρούμε ότι σε κάποιες από τις δηλώσεις τους δεν υπέπεσαν σε αδικήματα επειδή άσκησαν κριτική στην εκτελεστική εξουσία. Κάποιες από τις δηλώσεις τους δεν αφορούν και το επίμαχο θέμα της κατηγορίας. Είναι εκτός πλάνου κατηγορίας η κριτική στην εκτελεστική εξουσία.

Παράλληλα, αποτελεί έκφραση παραπόνων για το πώς η διοίκηση της ΕΠΟ παίρνει αποφάσεις και σας προσκομίζω δημοσιεύματα που αναφέρονται στην αυθαιρεσία της ΕΠΟ και σε ετσιθελικές αποφάσεις. Αν κάποιος τα θεωρεί φασισμό, δεν ακυρώνει την καταγραφή των περιστατικών. Τέλος, θέλω να σας ζητήσω να λάβετε υπόψιν και το περιβάλλον στο οποίο ελέχθησαν αυτά».

Ολοφάνερα ο δικηγόρος τους αναφέρεται στην καταφανέστατη αδικία εις βάρος του Ολυμπιακού, με το ανύπαρκτο πέναλτι που δόθηκε στο 97’ και για αυτό ήρθε το... ξέσπασμα του προέδρου του και του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ.

Σε ό,τι αφορά στο υπόμνημα, υπάρχει αναφορά σε αποφάσεις της ΕΠΟ, όπως για παράδειγμα εκείνη που η Super League ήθελε για αρχιδιαιτητή τον Κλάτενμπεργκ και ο Μπαλτάκος προσέλαβε τον Μπένετ. Παράλληλα, για το «οργανωμένο έγκλημα», ο κ. Δημακόπουλος επικεντρώνεται στη δικαστική έρευνα για εκβιασμούς και παρεμβάσεις στις εκλογές Ενώσεων, οι διοικήσεις των οποίων εξέλεξαν την ΕΠΟ. Επιπλέον, συμπεριλαμβάνει και απόφαση ευρωπαϊκού δικαστηρίου όσον αφορά την ελευθερία έκφρασης.

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ