ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Σούπερ «οκτάρι», μπορεί και ως «εξάρι»!

Σούπερ «οκτάρι», μπορεί και ως «εξάρι»!

O Παϊτίμ Kασάμι… συστήθηκε ξανά στους φιλάθλους του Ολυμπιακού με το εντυπωσιακό τέρμα που πέτυχε απέναντι στην Νότιγχαμ Φόρεστ, με κεφαλιά. Με «παρτενέρ» του τον Εμβιλά στη μεσαία γραμμή των Πειραιωτών, ο Ελβετός χαφ τα πήγε περίφημα, παίζοντας ουσιαστικά σαν «οκτάρι», λίγο πιο μπροστά από τον Γάλλο μέσο στο γήπεδο.

Ο 30χρονος άσος πάντως, μας απέδειξε πρόσφατα πως μπορεί να «υπηρετήσει» ακόμα και τη θέση «6». Σίγουρα αρκετοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται αν ο Κασάμι μπορεί να «λειτουργήσει» στο ρόλο αυτό, είναι αρκετό να ρίξουν μια ματιά όχι μόνο στα όσα έκανε στο φιλικό 2-0 με την Χάντερσφιλντ όπου ήταν εξαιρετικός, αλλά και στο… παρελθόν του. Εκεί όπου σε 27 εμφανίσεις και 2250 αγωνιστικά λεπτά στο παρελθόν, πραγματοποίησε σπουδαία παιχνίδια και ανταποκρίθηκε πλήρως στο ρόλο του.

Στην Ελβετία, με τη φανέλα της Βασιλείας (την τελευταία του ομάδα δηλαδή), έκανε… πάταγο ως «εξάρι», δίνοντας πολλές βοήθειες σε σκοράρισμα και δημιουργία. Και πιο παλιά ωστόσο, είχε «υπηρετήσει» σε κάποιες περιπτώσεις τον ρόλο αυτό, ως παίκτης της U21 της Ελβετίας, αλλά και στην Φούλαμ, την Νότιγχαμ Φόρεστ και την Σιόν.

Ο απολογισμός του νυν μέσου του Ολυμπιακού ήταν σπουδαίος, αφού σκόραρε από τη θέση «6» εννέα φορές! Μια σπουδαία επίδοση, με τα οκτώ από τα τέρματα του να είναι με τα χρώματα της Βασιλείας, αλλά και ένα ακόμα με την Φούλαμ. Επιπροσθέτως, πέντε φορές έχει «φτιάξει» γκολ για τους συμπαίκτες του (τέσσερις στην Βασιλεία και μια στην Φόρεστ), δείχνοντας υψηλές επιδόσεις και στο κομμάτι των ασίστ. Φωνάζοντας «παρών» σε 14 γκολ, σε 27 παιχνίδια ως αμυντικός μέσος, ο Κασάμι έχει… κλείσει το μάτι στον Μίτσελ, πως μπορεί να δώσει πολλές λύσεις και από αυτό το «πόστο».

Επιμέλεια: Γιώργος Τσίρκας

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ