ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Εκεί θα βοηθήσει ο Ροντινέι!

Εκεί θα βοηθήσει ο Ροντινέι!

Σε τέσσερις θέσεις έχει κληθεί να αγωνιστεί στην καριέρα του ο Ροντινέι. Αλλά ουσιαστικά… όλες τους, έχουν «καταγραφεί» σε μόνο μια. Αυτή τη δεξιού μπακ, όπου και έχει αγωνιστεί σε 210 ματς (8 γκολ, 30 ασίστ).

Εξάλλου, έχει παίξει και λίγο πιο… μπροστά, αφού ως δεξιός μέσος έχει αγωνιστεί έξι φορές στην καριέρα του. Από εκεί και πέρα, μόλις δύο φορές κλήθηκε να «μεταφερθεί» στην απέναντι πτέρυγα. Έπαιξε ως αριστερός μπακ μια φορά, αλλά και μια ακόμα ως αριστερός χαφ. Γενικότερα πάντως ο Ροντινέι είναι ένας σύγχρονος φουλ μπακ, ο οποίος έχει τη δυνατότητα όχι μόνο να μαρκάρει σωστά, αλλά και να παίρνει επιθετικές πρωτοβουλίες. Και σίγουρα αυτό είναι κάτι που άρεσε πολύ στον Μίτσελ, πριν τον επιλέξει.

Άλλωστε σε μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός, ο μπακ πρέπει να κάνει πολλά… περισσότερα από την αμυντική δουλειά. Με τα ανεβάσματα του να δημιουργούν «ρήγματα» στις αντίπαλες άμυνες και να «διασπάνε» τις πολυπρόσωπες άμυνες που θα συναντήσουν οι πρωταθλητές Ελλάδας στην Σούπερ Λιγκ. Και ειδικότερα στα εντός έδρας ματς όπου οι αντίπαλοι «τοποθετούν» πούλμαν μπροστά από την εστία τους.

Επιμέλεια: Γιώργος Τσίρκας

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ