ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

«Καθάρισε» τον Άρη και «πέταξε» για τα ημιτελικά του Κυπέλλου!

«Καθάρισε» τον Άρη και «πέταξε» για τα ημιτελικά του Κυπέλλου!

Ο Ολυμπιακός ζευγάρωσε τις νίκες του απέναντι στον Άρη, τον οποίο κέρδισε με 1-0 στο «Κλεάνθης Βικελίδης», για να προκριθεί στους «4» του Κυπέλλου Ελλάδας! Ο Θρύλος έφτασε στη νίκη χάρη σε γκολ του Ελ Αραμπί στο 87’, ωστόσο για ακόμη ένα παιχνίδι δεν έλειψαν τα διαιτητικά αίσχη. Ο Βαντ ανακάλυψε πέναλτι εις βάρος του Ντόι, τον οποίο απέβαλε στο 83’, αλλά ο Τζολάκης δήλωσε «παρών». Και... τώρα ΑΕΚ στα ημιτελικά του θεσμού. 

Έτσι παρατάχθηκε στη ρεβάνς του «Κλέανθης Βικελίδης»

Με ορισμένες αλλαγές παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός στον αγώνα ρεβάνς των «8» του Κυπέλλου Ελλάδας, με αντίπαλο τον Άρη, στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Ο Μίτσελ προτίμησε τον Τζολάκη κάτω από τα δοκάρια και τον Βρουσάι στο αριστερό άκρο της άμυνας, αφού ο Ρέαμπτσιουκ τέθηκε νοκ άουτ με ενοχλήσεις. Όπως και να ΄χει, την τριάδα στην άμυνα συμπλήρωσαν οι Ροντινέι, Παπασταθόπουλος και Ντόι. Στον άξονα βρέθηκαν οι Εμβιλά και Σαμασέκουν, ενώ στα άκρα άρχισαν οι Μπιέλ και Μασούρας. Πίσω από τον προωθημένο Μπακαμπού φανέλα βασικού πήρε ο Βαλμπουενά.

Το πρώτο ημίχρονο

Ο Άρης μπήκε πιο δυνατά στο ματς και μάλιστα είχε την πρώτη καλή ευκαιρία μόλις στο 1’. Ο Ιτούρμπε πάσαρε στον Ετέμπο και εκείνος με σουτ έξω από την περιοχή «ανάγκασε» τον Τζολάκη να αποκρούσει σε κόρνερ με το ένα χέρι. Στο 8’, ο Ντάριντα σέντραρε για τον Μανού Γκαρθία, εκείνος έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε μακριά από την εστία του Ολυμπιακού. Μετά τα πρώτα δέκα λεπτά, οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να ισορροπήσουν και να απειλήσουν και για πρώτη φορά στο 14’. Ο Μασούρας τροφοδότησε τον Μπακαμπού, ο οποίος έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και είδε τον Κουέστα να μπλοκάρει σταθερά στο κέντρο της εστίας.

Στο 20’, ο Ροντινέι γέμισε ωραία την μπάλα από τα δεξιά, ο Βαλμπουενά έκανε ένα γυριστό σουτ από τα όρια της μεγάλης περιοχής και ο Κουέστα έδιωξε δύσκολα με το ένα χέρι σε κόρνερ. Στο 27’, ο Θρύλος άγγιξε το 0-1. Ο Βαλμπουενά κουβάλησε την μπάλα, έβγαλε για τον Μπιέλ, εκείνος έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, αλλά ο Μαζικού έδιωξε δύσκολα πάνω στη γραμμή προ του Μπακαμπού. Στο 34’, ο Τζολάκης επενέβη σωτήρια σε σουτ του Γκρέι από δεξιά πλάγια θέση, διώχνοντας με τα πόδια και κρατώντας το 0-0. Στο 43’, ο Ολυμπιακός έφυγε στην κόντρα, ο Βρουσάι έβγαλε για τον Μπακαμπού στο δεύτερο δοκάρι, αλλά το σουτ του Κονγκολέζου φορ στην κίνηση έφυγε άουτ. Στο 45’+1, ο Γκρέι δοκίμασε σουτ εντός περιοχής, αλλά ο Τζολάκης απέκρουσε ξανά με το πόδι σε κόρνερ.

Το δεύτερο ημίχρονο

Χωρίς ρυθμό κύλησαν τα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους, με τον Άρη να είχε την πρώτη ευκαιρία στο 60’, με ένα σουτ του Ντάριντα, το οποίο μπλόκαρε ο Τζολάκης. Δύο λεπτά μετά, ο Μίτσελ έριξε στο ματς τον Χάμες αντί του Βαλμπουενά, θέλοντας να φρεσκάρει την μεσοεπιθετική γραμμή του Ολυμπιακού. Στο 65’, ο Μανού Γκαρθία έδωσε στον Πίρσμαν, εκείνος έκανε το διαγώνιο σουτ, αλλά ο Τζολάκης απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ. Στο 69’, ο Μανού Γκαρθία επιχείρησε ένα σουτ, αλλά ο Έλληνας πορτιέρε έπεσε και μπλόκαρε σταθερά την μπάλα. Στο 74’, ήταν η σειρά του Ολυμπιακού να απειλήσει έπειτα από αρκετή ώρα, με τον Σωκράτη να στέλνει την μπάλα άουτ με κεφαλιά.

Στο 82’, ο Βαντ ανακάλυψε πέναλτι εις βάρος του Ντόι, τον οποίο απέβαλλε για... μαρκάρισμα στον Γκρέι. Ο Τζαμαϊκανός επιθετικός ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Τζολάκης τον νίκησε και με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε την μπάλα. Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, ο Θρύλος άνοιξε το σκορ και κλείδωσε την πρόκριση στο 88’ με τον Ελ Αραμπί. Ο Σαμασέκου γέμισε για τον Μαροκινό επιθετικό, ο οποίος βρέθηκε σε θέση βολής και νίκησε τον Κουέστα για το 0-1. Από εκεί και πέρα, το σκορ δεν άλλαξε και ο Ολυμπιακός πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Εκεί όπου θα βρει την ΑΕΚ. 

Άρης (Άλαν Πάρντιου): Κουέστα, Μαζικού, Πίρσμαν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Ετέμπο, Ντουκουρέ, Νταρίντα, Μανού Γκαρθία (76’ Πάλμα), Ιτούρμπε (81’ Ματέο Γκαρσία), Γκρέι.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Tζολάκης, Ροντινέι, Βρουσάι (86’ Σισέ), Παπασταθόπουλος, Ντόι, Εμβιλά, Σαμασέκου, Μασούρας (71’ Γκάρι Ροντρίγκες), Μπιέλ (86’ Ραμόν), Βαλμπουενά (62’ Χάμες), Μπακαμπού (71’ Ελ Αραμπί).

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ