ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Παραμένει η ακριβότερη ομάδα

Παραμένει η ακριβότερη ομάδα

Μερικές αλλαγές πραγματοποίησε το transfermarkt, τα προηγούμενα 24ωρα, σε ό,τι αφορά την κοστολόγηση των ποδοσφαιριστών. Πολλοί παρέμειναν στα ίδια επίπεδα, ενώ ανοδική τιμή είδαν οι Ανδρέας Ντόη και Κωνσταντίνος Τζολάκης, οι οποίοι κοστολογούνται πλέον στο 1,5 εκατ. ευρώ, έχοντας συμπληρώσει μόλις το 20ο έτος της ηλικίας τους.

Από την άλλη μεριά, μείωση είδαν στο «ταμπελάκι» τους οι Ντιαντιέ Σαμασέκου (στα 10 εκατ. ευρώ πλέον), όπως και ο Ντε Λα Φουέντε που αξίζει πλέον 3 εκατ. ευρώ, αλλά είναι εδώ και πολύ μεγάλο διάστημα «ξένο σώμα» στην ομάδα του Πειραιά. Σημειώνεται πως πλέον οι Πειραιώτες, κοστολογούνται κοντά στα 100 εκατ. ευρώ και συγκεκριμένα στα 99,5 εκατ. ευρώ. Εδώ και αρκετό καιρό, ο τριψήφιος αριθμός στην αξία τους είχε… μονιμοποιηθεί, αλλά η φυγή κάποιων ποδοσφαιριστών τον Ιανουάριο, άλλαξε τα δεδομένα.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας, είναι και πάλι πάντως με… διαφορά η κορυφαία ομάδα στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο, στη χώρα μας. Ενώ ο Σέρτζι Κανός των 12 εκατ. ευρώ, παραμένει ο πιο ακριβός παίκτης όλου του πρωταθλήματος. Μάλιστα, ρίχνει σχεδόν «νταμπλ σκορ» στους δύο «δικεφάλους», αφού ο μεν ΠΑΟΚ αξίζει 57,53 εκατ. ευρώ, ενώ η δε ΑΕΚ κοστολογείται στα 52,15 εκατ. ευρώ. Για τον ΠΑΟΚ μάλιστα, υπήρξε και μια… άνοδος και τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι χειρότερα, αν δεν υπήρχε το «πράσινο βελάκι προς τα πάνω» στην αξία του Κωνσταντέλια που έφτασε τα 4 εκατ. ευρώ και του Κουλιεράκη, στα 2 εκατ. ευρώ. Αναφορικά με τους «κιτρινόμαυρους», ο Λάζαρος Ρότα ήταν το μοναδικό όνομα στο οποίο έγινε… αναβάθμιση, φτάνοντας το 1,8 εκατ. ευρώ. Καταλήγοντας και σε ό,τι έχει να κάνει με τον Παναθηναϊκό, το «άλμα» του Ιωαννίδη στο 1,5 εκατ. ευρώ και του Βαγιαννίδη στα 500 χιλιάρικα, δεν είναι ικανό να αλλάξει κατά πολύ τη «μετοχή» των «πράσινων», που έχουν αξία 44,3 εκατ. ευρώ.

Επιμέλεια: Γιώργος Τσίρκας

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ