ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Κυρίαρχος ο Θρύλος στα «αιώνια» ντέρμπι με τον ΠΑΟ!

Κυρίαρχος ο Θρύλος στα «αιώνια» ντέρμπι με τον ΠΑΟ!

Άκρως «ερυθρόλευκη» είναι η παράδοση των ντέρμπι «αιωνίων» με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες έχουν «κεράσει» πολλές ήττες τον Παναθηναϊκό και σκοπεύουν να δώσουν συνέχεια στο αποψινό ματς στο Καραϊσκάκη. Πάμε να δούμε στοιχεία και αριθμού του ελληνικού «El clasico» από τη Stoiximan Super League.  

Aναλυτικά:

Ο Ολυμπιακός έχει υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό 66 φορές για την Α’ Εθνική/Stoiximan Super League και έχει επικρατήσει τις 30, ενώ ο Παναθηναϊκος έχει 13 νίκες. Οι δύο ομάδες έχουν φύγει από το γήπεδο ισόπαλες 23 φορές.

Η πρώτη αναμέτρηση σε επίπεδο Α’ Εθνικής/Stoiximan Super League ανάμεσα στις δύο ομάδες με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό έγινε στις 24 Ιουλίου 1960 και ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 4-1 με τον Ανδρέα Παπαεμμανουήλ να σημειώνει το πρώτο χατ τρικ σε ντέρμπι και το άλλο γκολ των φιλοξενούμενων ήρθε με αυτογκόλ του Λαιμού. Για τον Ολυμπιακό σκόραρε ο Κώστας Παπάζογλου.

Αήττητος είναι ο Παναθηναϊκός στα επτά τελευταία παιχνίδια με αντίπαλο τον Ολυμπιακό ανεξάρτητα έδρας, με την τελευταία νίκη των Ερυθρόλευκων να είναι στις 16 Μαΐου 2021 για τα Playoffs με 4-1 στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Στις δύο τελευταίες αναμετρήσεις στο Στάδιο Καραϊσκάκης για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος έχουν ολοκληρωθεί με λευκή ισοπαλία, ενώ τις 11 Μαΐου 2022 ο Παναθηναϊκός επικράτησε  με 2-1 γα τα Playoffs χάρη στα γκολ του Παλάσιος και του Σένκεφελντ, ενώ για τον Ολυμπιακό είχε σκοράρει ο Τικίνιο.

Οι Πράσινοι είχαν επικρατήσει και στα δύο παιχνίδια των περσινών Playoffs, αφού στο “Απόστολος Νικολαΐδης” με τον Αϊτόρ έφτασαν στο 1-0.

Οι δύο ομάδες έχουν βρεθεί αντιμέτωπες τέσσερις σεζόν στη διαδικασία των Playoffs μαζί με την φετινή και στα συνολικά επτά ματς που έχουν γίνει μέχρι τώρα και στις δύο έδρες, ο Ολυμπιακός έχει τρεις νίκες, ο Παναθηναϊκός τρεις και ένα 0-0 συμπληρώνει το σύνολο των αγώνων τους. Ο Ολυμπιακός επικράτησε στα δύο πρώτα εντός με τους Πράσινους για τα Playoffs με 3-0 και 3-1, ενώ πέρσι ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη με 2-1.

67 ΜΑΤΣ

30 ΝΙΚΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

24 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

13 ΝΙΚΕΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

ΓΚΟΛ: 87-61

Πηγή: slgr

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ