ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Ψυχάρα μέχρι… τέλους!

Ψυχάρα μέχρι… τέλους!

Οι πιθανότητες για την παραμονή του στον Ολυμπιακό εμφανίζονται ιδιαίτερα μειωμένες, αλλά ο Γιαν Εμβιλά που το καλοκαίρι μένει ελεύθερος, συνεχίζει να αποτελεί την «καρδιά» των «ερυθρόλευκων»!

Ο Γάλλος μέσος, τόσο στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, στην «Opap Arena» αλλά και με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, είχε μια εξαιρετική συνεργασία με τους Χουάνγκ και Σαμασέκου σε αυτό το 4-3-3 του Ζοζέ Ανιγκό και βοήθησε σε μεγάλο βαθμό, τόσο στο επιθετικό αλλά και στο αμυντικό κομμάτι. Απέναντι στους «πράσινους», ο Εμβιλά μπορεί να έκανε κάποιες κακές πάσες στο πρώτο διάστημα, αλλά όσο πέρναγε η ώρα «κυριαρχούσε» όλο και περισσότερο στη μεσαία γραμμή και θα μπορούσε να βρει και δίχτυα, αλλά το δοκάρι του Μπρινιόλι του στέρησε ένα πολύ όμορφο τέρμα με «οβίδα» εκτός περιοχής, μετά από το «ένα-δυο» που έπαιξε με τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί.

Ο Εμβιλά «μέτρησε» έξι πετυχημένες πάσες από τις 43 συνολικά που είχε η ομάδα του Πειραιά, ενώ είχε και 1/1 εύστοχα γεμίσματα, αλλά ακόμα πιο καλά νούμερα στο αμυντικό κομμάτι, αφού ολοκλήρωσε τον αγώνα με πέντε αμυντικές επεμβάσεις που ήταν και οι περισσότερες που έκανε «ερυθρόλευκος» ποδοσφαιριστής στο γήπεδο, αλλά και τέσσερα κομβικά κλεψίματα που ήταν επίσης μεταξύ των κορυφαίων αριθμών των πρωταθλητών Ελλάδας.

Οδεύοντας προς το 33ο έτος της ηλικίας του, ο Εμβιλά έχει εκπληκτικές επιδόσεις στα ντέρμπι και αξίζει να υπογραμμίσουμε πως στην «Opap Arena», σε… συνεργασία με τον Τζολάκη, είχε «σώσει» από σίγουρο γκολ τους «ερυθρόλευκους» ενώ οι αμυντικές του επεμβάσεις ήταν και τότε ιδιαίτερα ψηλές με οκτώ στο σύνολο και 24/36 πετυχημένες πάσες. 

Επιμέλεια: Γιώργος Τσίρκας

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ