ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Το «χρυσάφι» από την άμυνα

Το «χρυσάφι» από την άμυνα

Ένα γνωστό ποδοσφαιρικό… απόφθεγμα, λέει πως: «η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση». Στην περίπτωση του Ολυμπιακού πάντως σε ό,τι αφορά τα play off που ολοκληρώθηκαν, θα μπορούσαμε να πούμε πως η καλύτερη επίθεση είναι η… άμυνα!

Και αυτό διότι στο «μίνι πρωτάθλημα» που ολοκληρώθηκε πριν από μερικά 24ωρα, οι «ερυθρόλευκοι» ήταν με διαφορά η ομάδα που είχε τα περισσότερα «κέρδη» από την ανασταλτική γραμμή και σε γκολ και ασίστ!

Σχετικά με το κομμάτι της δημιουργίας, οι λύσεις ήρθαν από τα δύο άκρα της άμυνας. Εκεί όπου ο Ροντινέι έδωσε δύο διαδοχικές ασίστ στα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ, για τα καθοριστικά τέρματα των Πειραιωτών. Στο ένα εξ αυτών μάλιστα, ήταν και πάλι αμυντικός ο παίκτης με τον οποίο συνδυάστηκε και αναφερόμαστε φυσικά στον Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ, που βρήκε δίχτυα στο «αιώνιο» ντέρμπι, «ψαλιδίζοντας» τις ελπίδες του τίτλου από τους «πράσινους»! Ο Μολδαβός μπακ εξάλλου, ήταν και αυτός που πάσαρε στον Σεντρίκ Μπακαμπού, για το τέρμα που έφερε την ισοφάριση και στη συνέχεια την… ανατροπή, στο 3-1 επί του ΠΑΟΚ στο Φάληρο, στο ντεμπούτο του Ζοζέ Ανιγκό.

Επιπροσθέτως, πλην του Ρέαμπτσιουκ, οι Πειραιώτες βρήκαν «απαντήσεις» στο γκολ και από το κέντρο της «οπισθοφυλακής» τους. Στο 2-2 με τον Άρη, ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος είχε σκοράρει με κεφαλιά το δεύτερο τέρμα του Ολυμπιακού, ενώ δίχτυα βρήκε για πρώτη φορά με τα χρώματα του θρύλου και ο Ανδρέας Ντόη. Αυτό συνέβη στο 5-0 με αντίπαλο τον Βόλο, όπου και «ξεκλείδωσε» την άμυνα της ομάδας της Μαγνησίας. Μιλάμε συνολικά για τρία γκολ και ισάριθμες ασίστ, που ήταν και καλύτερη συγκομιδή ομάδας στα play off, από την ανασταλτική γραμμή.

Επιμέλεια: Γιώργος Τσίρκας

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ