ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Tα «γάντια» του Ολυμπιακού Β΄

Tα «γάντια» του Ολυμπιακού Β΄

Δυο τερματοφύλακες έχουν «μοιραστεί» το χρόνο συμμετοχής μέχρι στιγμής στον Ολυμπιακό Β΄. Με δύο αναμετρήσεις να απομένουν μέχρι το φινάλε της Σούπερ Λιγκ 2. Ο λόγος για τον Αθανάσιο Παπαδούδη και τον Δημήτρη Στουρνάρα. Mε τον πρώτο να διανύει το 19ο έτος της ηλικίας του και τον δεύτερο να είναι στα 21 του χρόνια.

 Ο πρώτος είχε μια πολύ «γεμάτη» σεζόν, αφού όχι μόνο έχει «καταγράψει» 14 εμφανίσεις με την δεύτερη ομάδα των «ερυθρόλευκων» - όπου κράτησε το «μηδέν» σε οκτώ αγώνες και δέχτηκε επτά μόλις γκολ. Δεν έμεινε όμως μόνο εκεί, καθώς πέρα από το γεγονός πως ήταν στη λίστα και για τους αγώνες της πρώτης ομάδας στην Ευρώπη, ο Παπαδούδης αποτέλεσε έναν από τους βασικούς λόγους που η ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, βρέθηκε στην κορυφή και κατέκτησε το πρωτάθλημα, βγάζοντας… νοκ άουτ τον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικότερα, ο Παπαδούδης αγωνίστηκε σε 19 αγώνες και τα πήγε εξίσου περίφημα, αφού σε δέκα περιπτώσεις, κράτησε το «μηδέν» πίσω και μάζεψε τη μπάλα από τα δίχτυα του, έντεκα μόλις φορές. Highlight για τον Παπαδούδη τη φετινή σεζόν, η απόκρουση που έκανε σε πέναλτι, στην αναμέτρηση με το Αιγάλεω.

 Από εκεί και πέρα, ο Δημήτρης Στουρνάρας, μπορεί να έχει δεχτεί περισσότερα γκολ από τον έτερο γκολκίπερ (15 σε 8 αγώνες, ενώ έχει κρατήσει μια φορά το «μηδέν»), αλλά ο Αριέλ Ιμπαγάσα τον έχει εμπιστευθεί σε μεγάλο βαθμό, από τη στιγμή που επέστρεψε στην τεχνική ηγεσία της ομάδας του Πειραιά. Τον έχει εμπιστευθεί στα πέντε από τα εννέα παιχνίδια του.

Ο Δημήτρης Νίκας, είναι ένας τερματοφύλακας που έκανε την εμφάνιση του εφέτος και μέσω της πρώτης ομάδας. Αναλυτικότερα, ο Ζοζέ Ανιγκό τον είχε συμπεριλάβει στην αρχική αποστολή για το εντός έδρας ματς με τον Βόλο στα play off, μετά από τον ξαφνικό τραυματισμό του Αλέξανδρου Πασχαλάκη. Με τον Ολυμπιακό Β΄, ο 23χρονος, έπαιξε βασικός στο εντός έδρας παιχνίδι με αντίπαλο την Καλαμάτα, την 2η αγωνιστική.

Εκτός από τους Δημήτρη Στουρνάρα, Αθανάσιο Παπαδούδη και Δημήτρη Νίκα, στο ρόστερ του Ολυμπιακού Β΄, υπάρχουν δύο ακόμα νεαροί τερματοφύλακες, που δεν έχουν πάρει ακόμα το «βάπτισμα του πυρός». Ο λόγος για τον Αλβανικής καταγωγής γκολκίπερ Αρμάντο Περλέσι, ο οποίος στα 20 του, αποκτήθηκε από τον Ιωνικό και ο Παντελής Μιχαήλ, ο οποίος ήρθε από την Κύπρο και στα 17 του, αποτελεί ένα σπουδαίο ταλέντο. Προέρχεται από τους Νέους του Απόλλωνα Λεμεσού.

Επιμέλεια: Γιώργος Τσίρκας

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ