ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Το χάλκινο μετάλλιο του Χασάν

Το χάλκινο μετάλλιο του Χασάν

Αφιέρωμα στους κορυφαίους Αιγύπτιους σκόρερ στα γήπεδα της Ευρώπης, έκανε η ιστοσελίδα «albawabhnews». Και μεταξύ άλλων στάθηκε στον Αχμέντ Χασάν, ο οποίος μπορεί να έχασε σημαντικό μέρος των υποχρεώσεων του, εξαιτίας ενός τραυματισμού στο γόνατο -που τον άφησε και εκτός υποχρεώσεων στα πέντε τελευταία παιχνίδια- αλλά κατάφερε να «τερματίσει» στην τρίτη θέση και να δείξει για ακόμα μια φορά πως είναι «γεννημένος» σκόρερ! Με το δημοσίευμα να έχει ως τίτλο: «Οι Αιγύπτιοι που λάμπουν στον ουρανό της Ευρώπης».

«Ενώ ο Αιγύπτιος επιθετικός, Αχμέντ Χασάν Κόκα, βρίσκεται στη λίστα με τους πρώτους σκόρερ της Αλάνιασπορ, στο τουρκικό πρωτάθλημα, τη φετινή σεζόν. Με δέκα τέρματα, παρά τον τραυματισμό του, ο οποίος τελείωσε τη σεζόν του με την ομάδα πριν το τέλος της διοργάνωσης, καθώς έπαιξε 24 αγώνες από τους 31 διαθέσιμους και έτσι ο Χασάν ολοκλήρωσε το δανεισμό του. Από τον ελληνικό Ολυμπιακό, στην Αλάνιασπορ μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν, έχει καταφέρει να αφήσει το στίγμα του σε τρία διαφορετικά πρωταθλήματα, στην Τουρκία, την Ελλάδα και την Πορτογαλία.

Αναλυτικότερα στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Μοχάμεντ Σαλάχ της Λίβερπουλ, ο οποίος σκόραρε 19 γκολ με την Λίβερπουλ σε σύνολο 38 αναμετρήσεων, ενώ στη δεύτερη θέση «συναντάμε» τον Μαχμούντ Τρεζεγκέ, ο οποίος τα πήγε περίφημα στην Τραμπζονσπόρ, σκοράροντας έντεκα γκολ. Ο «Φαραώ» του θρύλου έρχεται στην τρίτη θέση με τα 11 τέρματα (σ.σ. έχει και ένα στο κύπελλο).

Ο τουρκικός Τύπος πάντως, σχολίαζε πως η Αλάνιασπορ αποφάσισε να μην ενεργοποιήσει την οψιόν αγοράς του Χασάν για να τον αποκτήσει. «Παρά την πολύ καλή συγκομιδή του σε γκολ, δεν πείστηκαν για να τον υπογράψουν» έγραψαν. Μάλιστα, σχολιάζεται πως έστρεψαν το βλέμμα τους προς τον Τζάκσον Μουλέκα της Μπεσίκτας, ο οποίος δεν είναι ευχαριστημένος από τον χρόνο συμμετοχής του, στους «ασπρόμαυρους».

Υπενθυμίζεται πως ο Αιγύπτιος φορ, έχει σημειώσει 117 τέρματα σε 362 συμμετοχές σε συλλογικό επίπεδο.

Επιμέλεια: Γιώργος Τσίρκας

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ