ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Τα συστήματα και οι αριθμοί

Τα συστήματα και οι αριθμοί

Την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού θα αναλάβει ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Και το σύστημα που χρησιμοποιεί κατά κύριο λόγο o Ισπανός προπονητής είναι το 4-2-3-1, ωστόσο… ανάλογα με τον αντίπαλο, μπορεί να προτιμήσει το 5-3-2 ή ακόμα και το 4-4-2. Όσον αφορά την επίθεση, ο 42χρονος προπονητής αρέσκεται να περιμένει τον αντίπαλο του στο δικό του μισό και να «χτυπάει» στην κόντρα, χρησιμοποιώντας κατά κύριο λόγο τις «πτέρυγες» του.

Σε γενικές γραμμές στις ομάδες του ήταν λάτρης της αμυντικής προσέγγισης σε ένα παιχνίδι, διατηρώντας κοντά τις γραμμές στα μετόπισθεν και τους παίκτες του πίσω από την μπάλα. Στον Ολυμπιακό σίγουρα θα εμφανιστεί πιο… επιθετικός πάντως.

Από εκεί και πέρα, σε ό,τι αφορά τους αριθμούς του, εντυπωσιακές είναι οι επιδόσεις που έχει πετύχει ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ, έχοντας κοουτσάρει ομάδες οι οποίες κατά γενική ομολογία δεν είχαν και πρωταγωνιστικό ρόλο. Σε σύνολο 345 παιχνιδιών, ο 42χρονος προπονητής κατάφερε να «μετρήσει» 138 τρίποντα, αλλά και να φέρει 103 ισόπαλα αποτελέσματα και 104 ήττες. Αναφορικά με τα γκολ του, είναι «συν» στο ταμείο, αφού σκόραρε 440 γκολ συνολικά και η εστία των ομάδων του παραβιάστηκε 378 φορές! Αναφορικά με τους πόντους του σε Ατλέτικο Σεβίλλη (124 ματς), Οσασούνα (44), Γρανάδα (146) και Εσπανιόλ (31) είναι 517 και ανά αγώνα… 1,5 κερδισμένος πόντος!

Επιμέλεια: Γιώργος Τσίρκας

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ