ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Νέα «πυρά» από τον Βαγγέλη Μαρινάκη σε Μπαλτάκο και ΕΠΟ!

Νέα «πυρά» από τον Βαγγέλη Μαρινάκη σε Μπαλτάκο και ΕΠΟ!

Θεσμική εκτροπή στην ΕΠΟ καταγγέλλει ο πρόεδρος της Superleague, Βαγγέλης Μαρινάκης με «καυτή επιστολή» του στον πρόεδρο της ομοσπονδίας, Τάκη Μπαλτάκο. «Η μεθόδευση είναι απαράδεκτη και υποδηλώνει μια ακραία θεσμική περιφρόνηση», τονίζει ο κ. Μαρινάκης.

Όλα στην ΕΠΟ τα κάνουν μέσα στο σκοτάδι και δεν θέλουν διαφάνεια. Ο ηγέτης του Ολυμπιακού με την ιδιότητα του προέδρου της Super League υπογραμμίζει ότι συγκάλεσαν συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου επί των Κανονισμών αλλά οι τροποποιήσεις κοινοποιήθηκαν την τελευταία στιγμή! Ειδικότερα, οι τροποποιήσεις για τις μεταγραφές «εισάγονται χωρίς να έχει προηγηθεί καμία ουσιαστική διαβούλευση και ενώ η μεταγραφική περίοδος «ανοίγει» σε δυο ημέρες !!!»

Ο Μαρινάκης βγάζει στη σέντρα τον Μπαλτάκο επειδή θέλετε «να καταστήσετε την Ε.Ε.Π. ένα όργανο ανενεργό και «αναποτελεσματικό», ενώ θα έπρεπε να αποφασίζει για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο κυριαρχικά». Παράλληλα, κάνει αναφορά σε προσπάθεια απαξίωσης που δεν πρόκειται να συμπράξει, για αυτό και δεν πήρε μέρος στη συνεδρίαση της ΕΕΠ, ενώ τονίζει: «Οι Κανονισμοί και οι προτάσεις που μας διαβιβάσατε θα τεθούν υπόψη των Μελών της Superleague 1 και θα εισαχθούν στην ΕΕΠ εκ νέου προκειμένου να υποστούν τις απαραίτητες διορθώσεις».

Αναλυτικά η επιστολή Μαρινάκη στον Μπαλτάκο που είναι πρόεδρος της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ που κοινοποιήθηκε και στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ και στην Επιτροπή Ελέγχου Διακυβέρνησης και Συμμόρφωσης:

«Κύριε Πρόεδρε ,

Μετά λύπης μου διαπιστώνω για άλλη μια φορά ότι η προσπάθειά σας να ευτελίσετε και να υποβαθμίσετε την σημασία και το ρόλο της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου συνεχίζεται.

Συγκαλέσατε για σήμερα Πέμπτη μια συνεδρίαση προκειμένου μεταξύ άλλων να «συζητηθούν» και να «ληφθεί απόφαση»  επί Κανονισμών τις τροποποιήσεις των οποίων κοινοποιήσατε προς τα Μέλη της ΕΕΠ κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Μάλιστα , ιδίως σε ό,τι αφορά τις προτάσεις που αφορούν στον Κ.Ι.Μ. και οι οποίες επηρεάζουν ουσιωδώς τη λειτουργία όλων των ΠΑΕ, οι τροποποιήσεις εισάγονται χωρίς να έχει προηγηθεί καμία ουσιαστική διαβούλευση και ενώ η μεταγραφική περίοδος «ανοίγει» σε δυο ημέρες !!!

Η μεθόδευση είναι απαράδεκτη και υποδηλώνει μια ακραία θεσμική περιφρόνηση. 

Είναι προφανές ότι επιδίωξή σας είναι να καταστήσετε την Ε.Ε.Π. ένα όργανο ανενεργό και «αναποτελεσματικό», ενώ θα έπρεπε να αποφασίζει για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο κυριαρχικά. Γι’ αυτό το λόγο και αρνείστε επίμονα να υιοθετήσετε ένα κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας της ΕΕΠ ώστε να λειτουργεί αυτή με διαφάνεια,  συστηματικά, και προς όφελος του επαγγελματικού ποδοσφαίρου εν συνόλω.

Σας επαναλαμβάνω ότι δεν προτίθεμαι να συμπράξω σε αυτή την προσπάθεια απαξίωσης. Οι Κανονισμοί και οι προτάσεις που μας διαβιβάσατε θα τεθούν υπόψη των Μελών της Superleague 1 και θα εισαχθούν στην ΕΕΠ εκ νέου προκειμένου να υποστούν τις απαραίτητες διορθώσεις.

Έως τότε σας καλώ να απέχετε από οποιαδήποτε προσπάθεια να θέσετε σε εφαρμογή ένα θεσμικό πλαίσιο ερήμην του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Οποιαδήποτε απόπειρα επικύρωσης των Κανονισμών που σήμερα εισάγονται στην ΕΕΠ από την Εκτελεστική Επιτροπή στην σημερινή της συνεδρίαση θα συνιστά απόλυτη περιφρόνηση της θεσμικής τάξης και του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.   

Ο Πρόεδρος της Super League 1

Ευάγγελος Μαρινάκης»

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ