ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Το «ευαγγέλιο» και οι... παραλλαγές

Το «ευαγγέλιο» και οι... παραλλαγές

Το 4-2-3-1 είναι το σύστημα με το οποίο ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ έχει πορευτεί κατά κύριο λόγο στην καριέρα του, αλλά ο Ισπανός προπονητής δε σημαίνει πως δεν... αλλάζει και τις επιλογές του. Άλλωστε, αυτό εξαρτάται και από τον αντίπαλο και όπως είχε πει και ο ίδιος κατά την παρουσίαση του, το στιλ αλλάζει ανάλογα με το ποιον έχεις απέναντι σου. «Πρέπει να είμαστε μία ομάδα γρήγορη και προσεκτική, με ενέργεια, ένταση, με ποιότητα για να κερδίζει τα παιχνίδια και φυσικά να ανταποκριθούμε στις διαφορές που υπάρχουν σε κάθε διοργάνωση. Μιλάμε για το στιλ του παιχνιδιού. Για να κερδίζεις όμως χρειάζεται να χρησιμοποιείς πολλά στιλ παιχνιδιού. Ο Ολυμπιακός καθώς είναι νικητής, πρέπει να κάνει τα πάντα για να κερδίζει. Είναι πολλά και διαφορετικά τα σενάρια τα οποία θα μπορούσαμε να ακολουθήσουμε, αλλά το σημαντικό είναι να είμαστε ομάδα και να είμαστε έξυπνη ομάδα» είχε πει ο Μαρτίνεθ, ο οποίος πάντως χρησιμοποιεί και άλλες τακτικές, όπως είδαμε και στα φιλικά ματς του καλοκαιριού.

Στην Αυστρία, αυτό που είδαμε κατά κύριο λόγο ήταν το 4-2-3-1, με τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί να πηγαίνει στην κορυφή της επίθεσης (σ.σ. άλλωστε είναι και ο μοναδικός «καθαρόαιμος» φορ στο ρόστερ αυτή τη στιγμή), ενώ και ο Γιώργος Μασούρας χρησιμοποιήθηκε ως «αιχμή του δόρατος», τόσο στο φιλικό με την Νόριτς από το ξεκίνημα, αλλά και ως αλλαγή στο πρώτο παιχνίδι που είχε δώσει η ομάδα, με αντίπαλο την Σλοβάτσκο. Ωστόσο, στο δεύτερο φιλικό που είχε δώσει ο Ολυμπιακός, αυτό με την Νόρτζελαντ που ήρθε ισόπαλο με 1-1, στο δεύτερο 45λεπτο, είχε εμφανιστεί ένας «άλλος» Ολυμπιακός, ο οποίος έπαιζε με δύο παίκτες μπροστά. Ο Ελ Αραμπί είχε στο πλευρό του τον Γιώργο Μασούρα και μάλιστα το τέρμα του Μαροκινού φορ για την ισοφάριση, ξεκίνησε ουσιαστικά από προσπάθεια του Έλληνα εξτρέμ.

Ο Μαρτίνεθ λοιπόν ως τώρα έχει παίξει και με έναν επιθετικό σε 4-2-3-1, αλλά και με δύο σε 4-4-2, ενώ στα φιλικά της Βρετανίας, είδαμε και την εμφάνιση του 4-3-3, σε έναν πιο συντηρητικό σχηματισμό που έδωσε και στους Πειραιώτες ένα μεγάλο (έστω και σε φιλικό ματς) «διπλό» επί της Ρέιντζερς. Με τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί να είναι στην κορυφή της «φροντ λάιν» και τους Μασούρα και Φορτούνη να τον πλαισιώσουν, ενώ στη μεσαία γραμμή, ο Μαρτίνεθ έφτιαξε ένα πολύ ισχυρό κέντρο, «τοποθετώντας» την τριάδα των Μαντί Καμαρά, Ζοάο Καρβάλιο και Βιθέντε Ιμπόρα. Και οι τρεις μάλιστα, ήταν εντυπωσιακοί στο συγκεκριμένο παιχνίδι και «συμπλήρωσαν» ιδανικά ο ένας τον άλλον. Με τον Πορτογάλο μέσο μάλιστα να σκοράρει και δύο από τα τρία γκολ των φιλοξενούμενων.

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ