ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Ορτέγκα-Ρίτσαρντς, το... τέλειο «δίδυμο» του Θρύλου!

Ορτέγκα-Ρίτσαρντς, το... τέλειο «δίδυμο» του Θρύλου!

Με τον καλύτερο τρόπο «έκλεισε» ο Ολυμπιακός το αριστερό άκρο της άμυνας του. Ο Θρύλος «γέμισε» τη θέση του αριστερού μπακ με δύο σπουδαίους παίκτες, τον Ομάρ Ρίτσαρντς και τον Φρανσίσκο Ορτέγκα. Την Παρασκευή (25/8), οι «ερυθρόλευκοι» ανακοίνωσαν την απόκτηση του Ρίτσαρντς, ενώ έφεραν στην Ελλάδα και τον 24χρονο Αργεντινό άσο.

Σήμερα (26/8), ο Ορτέγκα, ο οποίος προορίζεται για βασικός αριστερός μπακ, αναμένεται να περάσει από ιατρικές εξετάσεις, να υπογράψει και αυτός το συμβόλαιό του και να φορέσει την ένδοξη φανέλα των Πειραιωτών.

Αναμφίβολα, η ομάδα του Πειραιά απέκτησε ένα εξαιρετικό «δίδυμο» για την αριστερή πλευρά, με δύο ποιοτικούς παίκτες, με ταχύτητα και μεγάλη προοπτική. Δύο παίκτες, που μπορούν να κάνουν τη διαφορά στον Ολυμπιακό να «λύσουν» το... πρόβλημα στη θέση του αριστερού μπακ.

Υπενθυμίζεται, ότι πριν από καιρό, ο αθλητικός διευθυντής του Θρύλου, Αντόνιο Κορδόν, είχε «κλεισμένο» τον Ισπανό Σέρχι Καρντονά της Λας Πάλμας, όμως θεώρησε καλύτερη περίπτωση αυτή του «έτοιμου», πιο έμπειρου και φυσικά, πιο ακριβού Ορτέγκα, πάντα με τη σύμφωνη γνώμη του Ντιέγκο Μαρτίνεθ, θέμα που «έτρεξε» και τελικά, παρά τις δυσκολίες, το κατάφερε.

Να σημειωθεί, ότι ο 24χρονος Αργεντινός μπακ (14 ματς με τις «μικρές» Εθνικές ομάδες της Αργεντινής) ζήτησε από τη Βελέζ την αποδοχή της πρότασης των Πειραιωτών, από την πρώτη στιγμή! Ο Ορτέγκα ήθελε σαν «τρελός» την εμπειρία της Ευρώπης και τη μεταγραφή του στον κορυφαίο ελληνικό σύλλογο.

Ο νέος μπακ των «ερυθρόλευκων» αγωνίζεται χρόνια σε υψηλό επίπεδο, με παρουσίες στα ημιτελικά των Copa Libertadores και Copa Sudamericana με την Βελέζ, με την οποία μετρά 153 συμμετοχές, με τρία γκολ και 12 ασίστ. Ο 24χρονος, παρότι επιθετικογενής μπακ, θεωρείται «σκύλος» στην άμυνα, είναι ταχύτατος και ταιριάζει στο παιχνίδι των Πειραιωτών.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ