ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

O Mαρέσκα σε ρόλο... γιατρού: «Η σοβαρότητα του τραυματισμού υπογραμμίζεται από τη διάρκεια της διακοπής»

O Mαρέσκα σε ρόλο... γιατρού: «Η σοβαρότητα του τραυματισμού υπογραμμίζεται από τη διάρκεια της διακοπής»

Μια από τα ίδια με τον Μαρέσκα. Η συμπληρωματική έκθεση του Ιταλού διαιτητή του αγώνα Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού ενόψει της προγραμματισμένης για αύριο (26/10) εκδίκασης της υπόθεσης της διακοπής του στο 49’ είναι «καρμπόν» με το φύλλο αγώνα. Ο διεθνής ρέφερι επαναλαμβάνει ότι ο γιατρός Χρήστος Γώγος δεν ήταν σε θέση να διαβεβαιώσει αν ο Χουάνκαρ μπορούσε να τεθεί στη διάθεση του Γιοβάνοβιτς, ότι οι δυο ομάδες τον πίεζαν, ενώ είναι για πολλά γέλια η άποψή του ότι από «το γεγονός ότι είχαν ήδη περάσει περισσότερες από δύο ώρες και 20 λεπτά λόγω της προσωρινής διακοπής, που σε κάθε περίπτωση υπογραμμίζει τη σοβαρότητα του τραυματισμού που υπέστη ο παίκτης No.3 του Παναθηναϊκού». Ο Μαρέσκα δεν είναι γιατρός, όμως με το τελευταίο το μόνο που καταφέρνει είναι να εκτίθεται. Καλώς ή κακώς, σύμφωνα με τον κανονισμό, ο γιατρός έπρεπε να πάρει θέση.

Κανονικά, ο Παναθηναϊκός έπρεπε να φροντίσει, εφόσον το ήθελε, ο Χουάνκαρ να μεταφερθεί σε δημόσιο νοσοκομείο. Εξ όσων γνωρίζουμε μόνο γνωμάτευση από δημόσιο νοσοκομείο λαμβάνεται υπόψη στη δικαιοσύνη, άρα το ίδιο ισχύει και για την αθλητική δικαιοσύνη.

Προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η πρόεδρος του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της Super League δεν ρώτησε τον διαιτητή γιατί επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να αποχωρήσει χωρίς την άδειά του. Σύμφωνα με το άρθρο 15, παράγραφος 6 δ του πειθαρχικού κώδικα «ομάδα που αποχωρεί, χωρίς ο διαιτητής να έχει διακόψει τον αγώνα και να έχει δώσει σχετική εντολή, ασχέτως της σπουδαιότητας του λόγου που επικαλείται (πλην μόνο της περιπτώσεως που τα βίαια περιστατικά εξελίχθηκαν τόσο γρήγορα έτσι που ο διαιτητής δεν πρόλαβε να διατάξει την διακοπή του αγώνα), τιμωρείται με τις ίδιες ποινές που τιμωρείται και η υπαίτια της διακοπής του αγώνα ομάδα, υπό την επιφύλαξη της παραγράφου γ ανωτέρω». Ολοι είδαν στην τηλεόραση ότι δεν υπήρχαν «βίαια περιστατικά», όπως θέλει ο κανονισμός. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού έφυγαν με στιλ… περιπάτου! Με το πάσο τους! Δεν κινδύνευε η σωματική ακεραιότητά τους…

Προς επιβεβαίωση τον παραπάνω υπάρχει το βίντεο του αγώνα. Αρα ο Παναθηναϊκός έπρεπε να κληθεί σε απολογία για να λογοδοτήσει.

Πέρα από τις ασάφειες του φύλλου αγώνα, πέρα από το «κρυμμένο» σκάνδαλο υπέρ του ΠΑΟ (σ.σ. η μη προβλεπόμενη αποχώρηση), υπάρχει το θέατρο του παραλόγου ή αν προτιμάτε ένα ακόμη… επεισόδιο προπαγάνδας. Ο κατήγορος πρέπει να αποδείξει την ενοχή του κατηγορουμένου και όχι το αντίθετο. Ο Χουάνκαρ πρέπει να αποδείξει ότι τραυματίστηκε τη στιγμή που υπάρχει βίντεο ότι η κροτίδα σκάει μακριά του!

 

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ