ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Ο ΠΣΑΠΠ τα... ρίχνει στην Αστυνομία!

Ο ΠΣΑΠΠ τα... ρίχνει στην Αστυνομία!

Ανακοίνωση για όσα έγιναν στο Πανθεσσαλικό Στάδιο που οδήγησαν στην προσωρινή διακοπή του αγώνα Βόλος-Ολυμπιακός εξέδωσε ο ΠΣΑΠΠ. Ξεκάθαρα, το συνδικαλιστικό όργανο των παικτών ρίχνει ευθύνης στην αστυνομία εξαιτίας της χρήσης χημικών, τονίζοντας ότι κινδύνεψε η υγεία των ποδοσφαιριστών.

«Αποτελεί ωστόσο κοινή αλλά και λογική διαπίστωση το ότι τα αρμόδια αστυνομικά όργανα, με τα μέτρα καταστολής που έλαβαν, υπερέβησαν το μέτρο», αναφέρει μεταξύ άλλων ο ΠΣΑΠΠ που προσθέτει: «Κοινή διαπίστωση αποτελεί επίσης το ότι από την εκ των πραγμάτων υπερβολική χρήση χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις μέσων καταστολής, τέθηκε σε σοβαρό κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα και η υγεία επαγγελματιών ποδοσφαιριστών αλλά και φιλάθλων».

Θυμίζουμε και τη δήλωση του προέδρου του Βόλου και Δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου που επίσης τα βάζει με την αστυνομία: «Η εικόνα αυτή όμως είναι ντροπή και έχει παίξει ρόλο η ελληνική αστυνομία. Δεν γίνεται να απωθούν παίκτες με δακρυγόνα, πέσανε παίκτες και των δύο ομάδων κάτω, δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν. Στις εξέδρες κλαίγανε μικρά παιδιά».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΣΑΠΠ:

"Τα όσα έκτροπα συνέβησαν στο παιχνίδι Βόλος – Ολυμπιακός είναι καταδικαστέα. Ξεκάθαρα και χωρίς αστερίσκους.

Αποτελεί ωστόσο κοινή αλλά και λογική διαπίστωση το ότι τα αρμόδια αστυνομικά όργανα, με τα μέτρα καταστολής που έλαβαν, υπερέβησαν το μέτρο.

Κοινή διαπίστωση αποτελεί επίσης το ότι από την εκ των πραγμάτων υπερβολική χρήση χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις μέσων καταστολής, τέθηκε σε σοβαρό κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα και η υγεία επαγγελματιών ποδοσφαιριστών αλλά και φιλάθλων.

Ελπίζουμε αλλά και αξιώνουμε σε μια τυχόν επόμενη και σε κάθε περίπτωση ανεπιθύμητη αντίστοιχη εξέλιξη, οι θεματοφύλακες της τάξης να λειτουργήσουν με περισσότερη σύνεση και ισορροπία, προασπίζοντας και διασφαλίζοντας, πριν και πάνω απ΄ όλα και με τον επαγγελματισμό που επιβάλλεται, την υγεία εργαζόμενων ποδοσφαιριστών αλλά και απλών πολιτών.

Η εικόνα τους να αναζητούν καταφύγιο μη μπορώντας να αναπνεύσουν, δεν συνάγει με τον αθλητισμό και την κοινωνία που θέλουμε".

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ