ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Μέτρα εκτός τόπου και χρόνου, όλα για να την πληρώσει o Ολυμπιακός!

Μέτρα εκτός τόπου και χρόνου, όλα για να την πληρώσει o Ολυμπιακός!

Μια από τα ίδια τα μέτρα της κυβέρνησης για τη βία. Με τη διαφορά ότι αυτή τη φορά τα «μέτρα» είναι λιωμένη καραμέλα καθώς αποφάσισαν να κλείσουν για τους φιλάθλους τα γήπεδα της Super League 1 μέχρι τις 12/2. Σα να μην έφτανε αυτό προσθέστε ότι η κυβέρνηση με την απόφασή της να γίνει κεκλεισμένων των θυρών μόνο το εντός έδρας ευρωπαϊκό παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Μπάτσκα Τόπολα αλλά Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ να υποδεχθούν με φιλάθλους Μακάμπι Χάιφα και Ελσίνκι μεγαλώνει το αίσθημα αδικίας στους κόλπους των φιλάθλων του Ολυμπιακού. Επίσης, την πληρώνουν οι υγιείς φίλαθλοι ενώ το μεγάλο πρόβλημα είναι η οπαδική βία εκτός γηπέδων…

Δεν είναι στραβός ο γιαλός αλλά στραβά αρμενίζουν. Η οπαδική βία δεν είναι τωρινό φαινόμενο, θυμίζουμε ότι προηγήθηκαν σοβαρά περιστατικά (δολοφονίες του Βούλγαρου οπαδού Τόσκο που είχε έρθει για ντέρμπι Αρης-ΠΑΟΚ, του Αλκη Καμπανού (επίσης) στη Θεσσαλονίκη και του Μιχάλη Κατσούρη έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ). Και τότε είχαν εξαγγελθεί μέτρα για την καταπολέμηση της βίας τα οποία δεν εφαρμόστηκαν. Θυμίζουμε ότι για τις δολοφονίες του Μπότσκο και του Καμπανού κατηγορήθηκαν οπαδοί του ΠΑΟΚ, ενώ η δολοφονία του Κατσούρη έγινε σε επεισόδια μεταξύ οπαδών της ΑΕΚ και της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Αυτά που ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης με αφορμή τα επεισόδια της Παρασκευής στο Ρέντη, στο περιθώριο του αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού ισοδυναμούν και με τιμωρία του ποδοσφαίρου. Παράλληλα, «φωνάζουν από μακριά» ότι υπάρχει έλλειψη ισονομίας τόσο γιατί δεν ισχύουν τα ίδια και για άλλα αθλήματα όσο και γιατί το τίμημα είναι βαρύτερο για τον Ολυμπιακό, δείχνοντας ότι υπολογίζουν μόνο τους άλλους αφού έπιασαν τόπο οι φωνές τους. Ας μην ξεχνάμε ότι η τιμωρία έδρας του Ολυμπιακού μεταφέρεται για μετά τις 12 Φεβρουαρίου.

Δυο μέτρα και δυο σταθμά είναι να παίζουν οι Β’ ομάδες (μεταξύ αυτών και του Ολυμπιακού Β’) χωρίς κόσμο στα εντός έδρας παιχνίδια τους αλλά να υπάρχουν φίλαθλοι στα εκτός έδρας! Δυο μέτρα και δυο σταθμά είναι, ενώ τα επεισόδια έγιναν σε αγώνα Βόλεϊ να την πληρώνει μόνο το ποδόσφαιρο, αλλά να μην …επηρεάζονται τα πρωταθλήματα μπάσκετ και βόλεϊ. Μάλιστα, τον Ιανουάριο για το πρωτάθλημα μπάσκετ έχει παιχνίδι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού. Δηλαδή εκεί θα πάνε μόνο οι καλοί φίλαθλοι;

Απόδειξη της σύγχυσης είναι ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ανακοινώνοντας της αποφάσεις την κυβέρνησης για την οπαδική βία δεν είπε κάτι για το κύπελλο. Το ξέχασαν! Όταν ρωτήθηκε αν το μέτρο των κεκλεισμένων θυρών στη Super League 1 αφορά και το Κύπελλο Ελλάδος είπε πως «θα γίνει διευκρίνιση από το αρμόδιο υπουργείο Αθλητισμού για τις ομάδες που είναι στη Super League 1 και συμμετέχουν στο Κύπελλο Ελλάδος».

Η οπαδική βία δεν γίνεται μέσα στα γήπεδα αλλά έξω από αυτά. Αρα, ευθύνη έχει και η Πολιτεία και πρέπει να την αναλάβει. Δεν είναι δυνατόν να παίρνει κάθετα μέτρα και να την πληρώνουν οι υγιείς φίλαθλοι.  

 

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ