ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Η «λάμψη» του Καρβαλιάλ

Η «λάμψη» του Καρβαλιάλ

Τον Αύγουστο του 2020, μετά από μια... μακρά σεζόν λόγω του COVID-19, η αγγλική εφημερίδα Daily Star έκανε ένα αφιέρωμα στους 20 κορυφαίους προπονητές του κόσμου. Και εκεί συναντήσαμε και το όνομα του νέου τεχνικού των «ερυθρόλευκων», Κάρλος Καρβαλιάλ.

Ο Πορτογάλος τεχνικός τα είχε πάει περίφημα με τα χρώματα της Ρίο Άβε και το αγγλικό Μέσο είχε γράψει, μεταξύ άλλων, για την πορεία του: «Οι οπαδοί της Σουόνσι και της Σέφιλντ Γουένσντεϊ μπορεί να εκπλαγούν βλέποντας τον πρώην προπονητή τους σε αυτή τη λίστα, αλλά η δουλειά που έχει κάνει ο Καρβαλιάλ με την πορτογαλική Ρίο Άβε δεν πρέπει να υποτιμάται. Ένας σύλλογος με μέσο όρο παρουσίας κόσμου εντός έδρας 2.722 δε γίνεται να τον τοποθετήσει εύκολα στην ελίτ. Όμως, ο Καρβαλιάλ οδήγησε εντυπωσιακά την ομάδα του στην πέμπτη θέση στην Primeira Liga αυτή τη σεζόν, εξασφαλίζοντας μια θέση στο Europa League. Η Ρίο Άβε ήταν, στην πραγματικότητα, μόλις πέντε βαθμούς πίσω από την τρίτη Μπράγκα στην τελική κατάταξη και ο Καρβαλιάλ αξίζει πολλά εύσημα για τα επιτεύγματά του την περασμένη χρονιά».

Πρόκειται ξεκάθαρα για μια μεγάλη διάκριση για τον 58χρονο προπονητή, ο οποίος είχε «τοποθετηθεί» δίπλα σε πολύ μεγάλα ονόματα εκείνο το διάστημα. Αναλυτικότερα, ο Καρβαλιάλ ήταν στην 20η θέση της λίστας και αρκετά... κοντά του ήταν ο Μάρκο Ρόοουζ (ως τεχνικός της Γκλάντμπαχ), ενώ στην 18η ο Νούνο Εσπίριτο Σάντο που είχε βρει μπροστά του και ο Ολυμπιακός στο Europa League, ως τεχνικό της Γούλβς.

 Στην 17η θέση ήταν το όνομα του Χοσέ Μπορνταλάς (Χετάφε) και κατά σειρά, στη συνέχεια, οι Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι (Σασουόλο), Τζουλιέν Στεφάν (Ρεν), Γιούλεν Λοπετέγκι (Σεβίλλη), Χεσέ Μάρς (Σάλτσμπουργκ), Χόρχε Ζεσούς (Φλαμένγκο).

Αναφορικά με την 11η θέση, ήταν ο Ντιέγκο Σιμεόνε (Ατλέτικο Μαδρίτης) και 10ος ο Αντόνιο Κόντε. Μετρώντας αντίστροφα προς την κορυφή, είναι και πιο «βαρβάτα» ονόματα όπως ο Πεπ Γκουαρντιόλα (Μάντσεστερ Σίτι), Μαουρίτσιο Σάρι (Γιουβέντους τότε), Τόμας Τούχελ (Παρί τότε), Μαρσέλο Μπιέλσα (Λίντς), Τζούλιαν Νάγκελσμαν (Λειψία), Χανς Φλικ (Μπάγερν Μονάχου), Ζινεντίν Ζιντάν (Ρεάλ Μαδρίτης), Τζιάν Πιέρο Γκασπερίνι (Αταλάντα) και στην κορυφή ο Γιούργκεν Κλοπ της Λίβερπουλ.

Επιμέλεια: Γιώργος Τσίρκας

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ