ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Τιμήθηκαν οι εθελοντές πυροσβέστες της Αρούκα

Τιμήθηκαν οι εθελοντές πυροσβέστες της Αρούκα
Αρθρογράφος: Νίκος Σαββίδης
ΝΙΚΟΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ

Τεράστιες και καταστροφικές ήταν οι πυρκαγιές που έκαιγαν το δάσος της Αρούκα, όλες τις προηγούμενες ημέρες. Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή ήταν εξαιρετικά αντίξοες, με το έργο των πυροσβεστών να είναι πολύ δύσκολο και επικίνδυνο. Αποτέλεσμα της πύρινης λαίλαπας, ήταν να καούν τεράστιες δασικές εκτάσεις, με την οικολογική καταστροφή να είναι τεράστια.

Από την άλλη πλευρά, οι πυροσβέστες αλλά και οι εθελοντές επέδειξαν τεράστια ψυχικά αποθέματα, βοηθώντας με κάθε πιθανό τρόπο στην κατάσβεση και τον περιορισμό της φωτιάς. Πολλές φορές με κίνδυνο της ίδιας τους της ζωής.

Ο πρόεδρος του πορτογαλικού συλλόγου και αντιπάλου των πρωταθλητών Ελλάδας για τα πλέι οφ του Europa league, "προχώρησε" σε μία ιδιαίτερη και συμβολική κίνηση. Ο Κάρλος Πίνιο παρέδωσε τιμητική πλακέτα στους εθελοντές πυροσβέστες, στο ημίχρονο της αναμέτρησης ανάμεσα στην Αρούκα και τη Νασιονάλ.

Επίσης, παρέδωσε στον πρόεδρο του τμήματος εθελοντών πυροσβεστών, Σέλσο Πορτουγάλ, και τον διοικητή, Ζοσέ Γκονσάλβε, το ποσό που είχε προαναγγείλει ότι θα συγκεντρώσει από το ματς με το Θρύλο. Όπου έμα ευρώ ανά εισιτήριο θα δίνονταν ως βοήθεια στην πυροσβεστική υπηρεσία.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  • Η κίνηση της Αρούκα

    Η κίνηση της Αρούκα

    Θα δωρίζει 1 ευρώ από κάθε εισιτήριο του ματς με τον Ολυμπιακό για την πορτογαλική Πυροσβεστική.

BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ