ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Στην κορυφή της Ευρώπης μετά από 14 χρόνια η Λίβερπουλ!

Στην κορυφή της Ευρώπης μετά από 14 χρόνια η Λίβερπουλ!

Η Λίβερπουλ ήταν η μεγάλη νικήτρια του Champions League, η οποία επικράτησε με 2-0 της Τότεναμ, στη Μαδρίτη και κατέκτησε το βαρύτιμο τρόπαιο. Κάτι που κατάφερε για 6η φορά στην ιστορία της, μετά από 14 ολόκληρα χρόνια. Για την ιστορία, η τελευταία φορά ήταν το 2005, στην Κωνσταντινούπολη.

Στο αγωνιστικό σκέλος, οι «κόκκινοι» κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ μόλις στο 2ο λεπτό της αναμέτρησης. Συγκεκριμένα, ο Σισοκό έκανε χέρι μέσα στην περιοχή, ο Σαλάχ ανέλαβε την εκτέλεση πέναλτι και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Σκορ που έμεινε μέχρι την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο, τα «σπιρούνια» ανέβασαν την απόδοσή τους, πίεσαν την ομάδα του Λίβερπουλ, ωστόσο δεν κατάφεραν να σκοράρουν. Ό,τι δεν μπόρεσε να κάνει η ομάδα του Ποκετίνο, όμως, το κατάφερε η ομάδα του Κλοπ.

Για την ακρίβεια, στο 87’, ο Οριγκί έπιασε το σουτ μέσα από την περιοχή και με άψογο τελείωμα, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, νίκησε τον Γιορίς και διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Το άξιζε και με το παραπάνω η Λίβερπουλ, η οποία, θυμίζουμε, στον ημιτελικό απέκλεισε την Μπαρτσελόνα, (είχε ηττηθεί με 3-0 στην Καταλονία, αλλά στην έδρα της επικράτησε με 4-0), επιστρέφοντας ξανά στην κορυφή της Ευρώπης...

Τότεναμ: Γιορίς, Τρίπιερ, Αλντερβάιρελντ. Βερτόνγκεν, Ρόουζ, Σισοκό (74’ Ντάιερ), Γουίνκς (66’ Μόουρα), Άλι (81’ Γιορέντε), Έρικσεν, Σον, Κέιν.

Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον, Φαμπίνιο, Βαϊνάλντουμ (62’ Μίλνερ), Σαλάχ, Φιρμίνο (58’ Οριγκί), Μανέ (90’ Γκόμεζ).

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ