ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μοναδικός Μανέ: Χτίζει νοσοκομείο στη Σενεγάλη!

Μοναδικός Μανέ: Χτίζει νοσοκομείο στη Σενεγάλη!

Σε μία υπέροχη κίνηση, άλλη μία για την ακρίβεια, προχωράει ο Σάντιο Μανέ. Συγκεκριμένα, ο Σενεγαλέζος επιθετικός της Λίβερπουλ αποκάλυψε πως χτίζει νοσοκομείο στη Σενεγάλη!

Αυτήν την αποκάλυψη έκανε στο πλαίσιο του ντοκιμαντέρ «Made in Senegal» που αναφέρεται στη ζωή του. Και αφορμή για αυτό αποτέλεσε και το κίνητρό του να δώσει ελπίδα και ένα καλύτερο αύριο στους συμπατριώτες του, αλλά και γιατί είναι κάτι που του έχει μείνει, μιας και αυτό στοίχισε τη ζωή στον πατέρα του όταν ήταν μικρός.

«Ήμουν 7 χρονών. Παίζαμε στο δρόμο, όταν με πλησίασε ένας ξάδερφός μου και μου είπε: «Σαντιό, ο πατέρας σου πέθανε». Απάντησα: «Αλήθεια; Αστειεύεται». Αδυνατούσα να το συνειδητοποιήσω. Πριν πεθάνει, είχε κάποιου είδους αρρώστια για μερικές εβδομάδες. Του δίναμε κάποια παραδοσιακά γιατροσόφια που τον κράτησαν για 3-4 μήνες.

Ωστόσο, η αρρώστια επέστρεψε και τα φάρμακα δεν λειτουργούσαν πλέον και επειδή στο χωριό μου, το Μπαμπαλί δεν είχε νοσοκομείο, χρειάστηκε να τον μεταφέρουμε σε διπλανό χωριό μήπως και του σώσουν τη ζωή. Αλλά δεν κατέστη δυνατό.

Όταν ήμουν μικρός, ο πατέρας μου μου έλεγε πως ήταν υπερήφανος για εμένα. Ήταν ένας άνθρωπος με μεγάλη καρδιά. Ο θάνατός του είχε αντίκτυπο τόσο σε εμένα όσο και στην υπόλοιπη οικογένεια. Όμως σκέφτηκα πως πλέον πρέπει να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου για να βοηθήσω τη μητέρα μου. Είναι δύσκολο να διαχειριστείς κάτι τέτοιο όταν είσαι νέος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μανέ.

Όπως και να ‘χει, πρόκειται για μία σπουδαία κίνηση από τον σπουδαίο ποδοσφαιριστή της Λίβερπουλ, ο οποίος έχει γίνει αγαπητός στον κόσμο για το πλούσιο κοινωνικό του έργο.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ