ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Πάρτι για την Γαλλία με… ιστορικό Ζιρού!

Πάρτι για την Γαλλία με… ιστορικό Ζιρού!

Ξεκίνημα με το δεξί για την παγκόσμια πρωταθλήτρια! Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, η Γαλλία ήταν σοβαρή έκανε την ανατροπή και επικράτησε της Αυστραλίας εύκολα με 4-1, αρχίζοντας ιδανικά την προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου της. Έγραψε ιστορία ο Ολιβιέ Ζιρού, φτάνοντας τον Τιερί Ανρί στην κορυφή των Γάλλων σκόρερ όλων των εποχών!

Με όπλο της τους αυτοματισμούς και την αδιαμφισβήτη ποιότητα των παικτών, οι «τρικολόρ» έκαναν πάρτι. Μέσα σε πέντε λεπτά γύρισαν το ματς σε 2-1, με γκολ των Ραμπιό και Ζιρού στο 27' και στο 32', απείλησαν και με τρίτο γκολ στο πρώτο μέτος αλλά τελικά τα κατάφεραν στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Εμπαπέ το έψαχνε το γκολ σε όλο το ματς και το βρήκε με ωραία κεφαλιά στο 68ο λεπτό. Όπως και στο πρώτο μέρος, έτσι και στο δεύτερο 45λεπτο, η Γαλλία πέτυχε και δεύτερο γκολ μέσα σε λίγα λεπτά. Στο 71' ο Ζιρού με κεφαλιά έγραψε το 4-1 και παράλληλα ιστορία καθώς έφτασε τα 51 γκολ με τη φανέλα της εθνικής ομάδας και ισοφάρισε τον πρώτο σκόρερ των «τρικολόρ» Τιερί Ανρί. Μάλιστα ο Ζιρού έχει πετύχει αυτά τα γκολ σε 10 ματς λιγότερα από ότι ο μυθικός Τιερί Ανρί.

ΓΑΛΛΙΑ: Λορίς, Παβάρ (89' Κουντέ), Κονατέ, Ουπαμεκανό, Λικά Ερναντέζ (13' Τεό Ερναντέζ), Τσουαμενί (77' Φοφανά), Ραμπιό, Ντεμπελέ (77' Κομάν), Γκριεζμάν, Εμπαπέ, Ζιρού (89' Τουράμ)

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Ράιαν, Άτκινσον (85' Ντέγκενεκ), Ρόουλς, Σούταρ, Μπέχιτς, Μόι, ΜακΓκρι (73' Μαμπίλ), Ιρβάιν (85' Μπακούς), Λέκι, Γκούντγουιν (74' Κουόλ), Ντιουκ (56' Κάμινγκς)

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ