ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Ντιέγκο Μαραντόνα: Δύο χρόνια χωρίς τον «Θεό» της μπάλας (video)

Ντιέγκο Μαραντόνα: Δύο χρόνια χωρίς τον «Θεό» της μπάλας (video)

Μαύρη επέτειος σήμερα για τον κόσμο του ποδοσφαίρου, καθώς συμπληρώνονται δυο χρόνια από τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα.

Από τις «γιγαντιαίες» τοιχογραφίες μέχρι τα ατελείωτα και επαναλαμβανόμενα αθλητικά αφιερώματα και από την τηλεοπτική σειρά για την ζωή του, έως τις διαδικασίες προκειμένου να εξακριβωθούν τα αίτια θανάτου του, ο Ντιέγκο Μαραντόνα παραμένει «ζωντανός» στη ζωή εκατομμυρίων Αργεντινών, δύο χρόνια μετά τον θάνατο του.

Ο «Ντιεγκίτο» που αποτέλεσε έναν εκ των διασημότερων ποδοσφαιριστών της γενιάς του, βρέθηκε νεκρός στις 25 Νοεμβρίου 2020, στο σπίτι όπου διέμενε σε ένα προάστιο του Μπουένος Άιρες.

Στα 60 χρόνια της ζωής του, ο Μαραντόνα, κατάφερε να γίνει ίνδαλμα για τα περισσότερα παιδιά και είδωλο για τους περισσότερους ποδοσφαιρόφιλους.

Ωστόσο, η σημαντικότερη προσφορά του στην ανθρωπότητα, είναι τα διαρκή μηνύματα που εξέπεμπε, σχετικά με την φθορά και την καταστροφή που προκαλεί η χρήση ναρκωτικών ουσιών. Αυτή άλλωστε, είναι και επί της ουσίας, η αιτία θανάτου του, καθώς η κατάχρηση τέτοιων ουσιών και αλκοόλ, δημιούργησαν ανεπανόρθωτες βλάβες στην υγεία του.

Δύο χρόνια μετά τον θάνατο του Μαραντόνα, οι εργατικές γειτονιές του Μπουένος Άιρες και ιδιαίτερα η Λα Μπόκα, παραμένουν γεμάτες με τοιχογραφίες -αρκετές εκ των οποίων γιγαντιαίων διαστάσεων- που κοσμούν τους τοίχους των κατοικιών. Κάποιες εξ΄αυτών κατασκευάσθηκαν πριν τον θάνατό του και άλλες αργότερα, όμως όλες απαθανατίζουν τον «Pibe de oro».

Πηγή: Megatv.com 

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ