ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Σε ευρωπαϊκούς ρυθμούς η "Μεγάλη μου Αγάπη"

Σε ευρωπαϊκούς ρυθμούς η

«Πλούσια» σε θέματα ήταν και η σημερινή εκπομπή «Μεγάλη μου Αγάπη» στο Κανάλι 1 του Πειραιά. Μάλιστα, κινήθηκε σε... ευρωπαϊκούς ρυθμούς. Ο Γενικός Αρχηγός του Ερασιτέχνη, Γιάννης Δαλέζιος μίλησε στη Χριστίνα Τσιλιγκίρη και τον Λουκά Θεοφανόπουλο για την ιστορική πρόκριση της ομάδας βόλεϊ Γυναικών στον τελικό του CEV Challenge Cup.

«Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα βόλεϊ γυναικών. Στις αθλήτριες, στον προπονητή μας και τους συνεργάτες του, στους ανθρώπους που περιβάλλουν την ομάδα και φυσικά στους φιλάθλους μας που στηρίζουν και αυτή την ομάδα μας από το ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου. Αποτελεί, ήδη, τεράστια επιτυχία για τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό το γεγονός πως έχουμε τρεις ομάδες (βόλεϊ γυναικών, πόλο ανδρών & γυναικών) σε τελικές φάσεις ευρωπαϊκών κυπέλλων. Πιστεύω πως οι ομάδες μας έχουν τις δυνατότητες να φτάσουν και στις αντίστοιχες κατακτήσεις τροπαίων», δήλωσε αρχικά ο Γιάννης Δαλέζιος και συνέχισε:

«Εάν υπήρχε κάποιο μυστικό να είστε σίγουροι πως δεν θα το αποκάλυπτα δημοσίως. Ο,τι έχουμε κάνει για τον σύλλογο είναι γνωστά και φανερά. Το 2011 ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός μπήκε σε μία νέα διαδικασία. Αρχικώς ξεκίνησε η διαδικασία της οικονομικής εξυγίανσης. Αυτό μας βοήθησε πάρα πολύ στο να οργανωθούμε και να προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο στο μέλλον. Πρώτος στόχος λοιπόν ήταν να γίνει το σωματείο υγιές. Με αυτό τον τρόπο μπήκαν και οι βάσεις πάνω στις οποίες ό,τι άρχισε να αναπτύσσεται, αναπτύχθηκε σωστά.

Ταυτόχρονα, επειδή ο Ολυμπιακός είναι συνώνυμο του πρωταθλητισμού, προσπαθήσαμε να το διατηρήσουμε αλλά όχι με φωτοβολίδες. Να μη στηθούν, δηλαδή, ομάδες της μίας αγωνιστικής περιόδου. Αντιθέτως άρχισαν να μπαίνουν οι θεμέλιοι λίθοι για να δημιουργηθούν ομάδες που θα πρωταγωνιστούν σε βάθος χρόνο. Δημιουργήθηκαν κορμοί με Ελληνες αθλητές και Ελληνίδες αθλήτριες. Σε όλες μας τις ομάδες η πλειονότητα είναι διεθνείς Ελληνες και Ελληνίδες. Αυτή την ελληνική ραχοκοκαλιά των ομάδων μας προσπαθούμε να την ενισχύσουμε με όσους ο νόμος μας επιτρέπει, ανά άθλημα, με ξένους αθλητές και ξένες αθλήτριες.

Μέλημά μας είναι να μη χαλάμε αυτή τη χημεία και να κρατάμε τους ίδιους ξένους, παρόλο που δεν είναι πάντα εύκολο και εάν το αξίζουν,  παραπάνω από μία σεζόν. Όλα αυτά μαζί με καλούς προπονητές οι οποίοι έρχονται από τα σπλάχνα του Ολυμπιακού. Φυσικά στο γυναικείο βόλεϊ έχουμε ξένο καταξιωμένο προπονητή, τον κύριο Κοβατσεβιτς, όμως και εδώ ο βοηθός προπονητής, ο Σπύρος Σαραντίτης είναι περισσότερα χρόνια στον Ολυμπιακό από ό,τι εγώ διοικητικά.  Το ίδιο, ο Θοδωρής Βλάχος κι ο Χάρης Παυλίδης, είναι μια ζωή στον Ολυμπιακό, από αθλητές.

Εν κατακλείδι το γεγονός πως οι ομάδες μας στήνονται βάσει προγραμματισμού για να πρωταγωνιστούν σταθερά σε βάθος χρόνου, μας βοηθά να περάσουμε σε αυτές το «Ολυμπιακό στοιχείο», την ιδεολογία του συλλόγου. Το DNA του Ολυμπιακού «μπολιάζει» τους αθλητές και τις αθλήτριές μας. Εάν θέλετε, αυτό είναι το «μυστικό» μας.

Ποτέ στο Ολυμπιακό δεν υπήρξε «ανταγωνισμός» ή διαφορές μεταξύ Ερασιτέχνη, ΠΑΕ, ΚΑΕ, που ευτυχώς ή δυστυχώς ταλανίζουν άλλους συλλόγους. Απ’ όσο γνωρίζω και διαβάζω στον Τύπο, υπάρχουν άλλα πολυαθλητικά σωματεία που έχουν τέτοιου είδους προβλήματα. Δεν μου πέφτει λόγος, αλλά το διακρίνω. Επειδή, η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στο νικητή, προφανώς και θέλουμε τους ανταγωνιστές μας σε όλα τα αθλήματα ισχυρούς και δυνατούς. Ο ανταγωνισμός δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Αντιθέτως φέρνει πρόοδο. Το πώς θα γίνουν οι άλλοι σύλλογοι καλύτεροι δεν μπορώ να το πω εγώ. Νομίζω πως κάποιοι, μπήκαν στη διαδικασία να κάνουν και μέλη και κάρτες φιλάθλου. Δεν ξέρω γιατί δεν έχει στεφθεί με επιτυχία αυτή η προσπάθεια. Σαφώς και είναι δύσκολο οργανωτικά αλλά όχι ακατόρθωτο».

Επίσης, στον «αέρα» βγήκαν ο Θοδωρής Βλάχος, ο οποίος μίλησε για τον σπουδαίο αγώνα της Τετάρτης με τη Ζόλνοκ, αλλά και ο αρχιπροπονητής της κολυμβητική ομάδας, Νίκος Γέμελος.

Δείτε και ακούστε τη σημερινή εκπομπή στο παρακάτω βίντεο:

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ