ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Η... ιστορία, το "έγκλημα" και η συγγνώμη!

Η... ιστορία, το
Αρθρογράφος: Redking Editor
REDKING EDITOR

Έχουν περάσει 20 χρόνια από τότε. Οι "πράσινοι" θεωρούν ότι έγραψαν ιστορία (;) τότε. Αυτό αναφέρει στο σημερινό της φύλλο η εφημερίδα "Πράσινη". Στον τελικό με την Μπαρτσελόνα. Και ναι, ιστορία έγραψαν!

Ως η πρώτη ομάδα που πήρε τίτλο με ένα διαιτητικό "έγκλημα" εις βάρος του αντιπάλου τους, στον οποίο η FIBA ζήτησε συγγνώμη. Για όσους δεν θυμούνται, το ματς κρίθηκε με το αντικανονικό κόψιμο του Βράνκοβιτς στο λέι απ του Μοντέρο, με την μπάλα να έχει χτυπήσει πρώτο στο ταμπλό!

Η αναμέτρηση διεξήχθη στις 11 Απριλίου 1996. Και σχεδόν ένα μήνα μετά, στις 1Ο Μαΐου 1996, η Παγκόσμια Ομοσπονδία με ανακοίνωσή της είχε ζητήσει από την πλευρά των "μπλαουγκράνα" να τη... συγχωρέσουν για την απώλεια του τίτλου από το μέγα λάθος, το μέγα σφάλμα των διαιτητών. Που δεν είδαν αυτή την ολοφάνερη παράβαση που καθόρισε το αποτέλεσμα αυτού του ματς!

Με το μήνυμα από την πλευρά της FIFA να αναφέρει ότι "ελπίζει ότι με αυτή την απόφαση, παρέχει στην Μπαρτσελόνα ηθική αποζημίωση για οποιαδήποτε ζημιά μπορεί να προκλήθηκε ως αποτέλεσμα διαπραχθέντων λαθών τα οποία μπορεί να είχαν επίδραση στο τελικό αποτέλεσμα".

Ναι, λοιπόν, ήταν μια ιστορική ημέρα αλλά έχουν μπερδέψει την ημερομηνία και την αιτία! Δεν ήταν στις 11/04/1996, αλλά στις 10/05/1996! Με το συγγνώμη από την πλευρά της FIBA! Οπότε καταλήγουμε σε ένα συμπέρασμα... Η ιστορία άλλαξε γιατί η FIBA ζήτησε συγγνώμη σε έναν άλλο σύλλογο, για κάτι που έγινε με μια ελληνική ομάδα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ