ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Σαν εσένα, ΚΑΝΕΙΣ!

Σαν εσένα, ΚΑΝΕΙΣ!
Αρθρογράφος: Redking Editor
REDKING EDITOR

Συμπληρώθηκε λοιπόν η «ερυθρόλευκη» λίστα των αθλητών και προπονητών που προέρχονται από τον Ολυμπιακό και θα λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Έφτασε στον αριθμό 31 σε Έλληνες και ξένους. Αναμφισβήτητα, τεράστιο νούμερο.

Αναμφίβολα πρόκειται για μια ακόμα επιτυχία του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού που αποτελεί παράλληλα ύψιστη τιμή για το σύλλογο και για τους ίδιους τους αθλητές που θα αγωνιστούν στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός.

Επιτυχία βλέπετε δεν είναι μόνο οι αναρίθμητες κούπες που προστίθενται στην τροπαιοθήκη του συλλόγου κάθε αγωνιστική σεζόν.

Ο Ολυμπιακός κάνει πρωταθλητισμό στα ομαδικά αθλήματα (βόλεϊ ανδρών και γυναικών, πόλο ανδρών και γυναικών και μπάσκετ Γυναικών) αλλά παράγει και υψηλού επιπέδου αθλητισμό στα υπόλοιπα ερασιτεχνικά αλλά ολυμπιακά αθλήματα!

Σε 7 συνολικά θα υπάρχει «ερυθρόλευκος» εκπρόσωπος.

Στην Κολύμβηση με τους Σπύρο Γιαννιώτη, Κέλλυ Αραούζου, Απόστολο Χρήστου, Στέφανο Δημητριάδη, Χρήστο Κατραντζή, Θεοδώρα Γιαρένη  και τον ομοσπονδιακό τεχνικό Νίκο Γέμελο.

Στη Ξιφασκία με τη Βάσω Βουγιούκα. Στην Κωπηλασία με τον Διονύση Αγγελόπουλο.

Στον Στίβο με τον Μιχάλη Καλομοίρη. Στην επιτραπέζια αντισφαίριση με τον Τάσο Ρηνιώτη.

Στο πόλο με τους Βαγγέλη Δελακά, Γιάννη Φουντούλη, Κώστα Μουρίκη, Χριστόδουλο Κολόμβο, Μανώλη Μυλωνάκη, Κωνσταντίνο Γεννηδουνιά, Κυριάκο Ποντικέα, Γιώργο Δερβίση, Στέφανο Γαλανόπουλο τον ομοσπονδιακό τεχνικό Θοδωρή Βλάχο και τον βοηθό του Δημήτρη Κραβαρίτη.

Αυτή είναι η ελληνική παρουσία των 22…αλλά δεν σταματάει εδώ αφού υπάρχουν και οι 9 ξένοι.

Από το πόλο οι Γιόζιπ Πάβιτς που θα είναι και ο σημαιοφόρος της Κροατίας και ο συμπατριώτης του Άντρο Μπούσλιε, ο Άλμπερτ Εσπανιόλ (Εθνική Ισπανίας), ο Μλάνταν Γιάνοβιτς (Εθνική Μαυροβουνίου) και οι δυο Ιταλίδες Ρομπέρτα Μπιανκόνι και Τζούλια Έμολο.

Και το βόλεϊ ωστόσο ο Ολυμπιακός θα έχει την… τιμητική του με τους Τζάστιν Νταφ (Εθνική Καναδά), Οσόρια Ροντρίγκες (Εθνική Κούβας) και τον Μπράνκο Κοβάτσεβιτς (βοηθός προπονητής της Εθνικής Σερβίας).

Υπάρχουν, νομίζετε, πολλοί σύλλογοι όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά παγκοσμίως που θα εκπροσωπηθούν τόσο μαζικά  στο Ολυμπιακούς Αγώνες;

Αποτελεί ή όχι τιμή και καμάρι για τον Ολυμπιακό το γεγονός ότι στέλνει στο Ρίο τόσους αθλητές και προπονητές;

Είναι ένα ακόμα δείγμα ότι ο Θρύλος είναι ο μεγαλύτερος πολυαθλητικός σύλλογος;

Ή μήπως είναι υπερβολή αυτός ο χαρακτηρισμός;

Αν συνυπολογίσουμε δε και το γεγονός της οικονομικής κατάστασης που πλήττει την χώρα μας τα τελευταία χρόνια, ένα πρόβλημα που αποτελεί πολλές φορές τροχοπέδη στις προσπάθειες των αθλητών για να παραμείνουν σε ανταγωνιστικό επίπεδο, καταλαβαίνεται για τι πράγμα μιλάμε.

Βάλτε στην εξίσωση και το υπαρκτό πρόβλημα των εγκαταστάσεων που ταλανίζει όχι μόνο τους αθλητές του Θρύλου αλλά το σύνολο των Ελλήνων αθλητών. Και φανταστείτε τι έχει να γίνει τα επόμενα χρόνια αν ο Ολυμπιακός λύσει και το πρόβλημα αυτό με βάση την ιστορική δήλωση του Βαγγέλη Μαρινάκη στο Παγκόσμιο Συνέδριο της Θύρας 7 για δημιουργία εγκαταστάσεων δίπλα στο Καραϊσκάκη….

Όπως και να έχει όμως το δεδομένο είναι ένα…

Θρύλε, σαν εσένα, ΚΑΝΕΙΣ!

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  • Πιο πολλούς και από την Μπαρτσελόνα!

    Πιο πολλούς και από την Μπαρτσελόνα!

    Ο Ολυμπιακός θα εκπροσωπηθεί στο Ρίο από 31 αθλητές/προπονητές, δηλαδή 10 περισσότερους από όσους θα έχουν οι "μπλαουγκράνα"...

BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ