ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

"Χωρίς την παραμικρή βοήθεια από το κράτος"

Ο Σταύρος Κοντονής και το ελληνικό κράτος δεν έκαναν απολύτως τίποτα για να σταθούν στο πλευρό των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών που πήγαν στο Ρίο. Στο κομμάτι της προετοιμασίας, το Κράτος απείχε σε όλα τα επίπεδα. Κάτι που ανέφερε ο Ισίδωρος Κούβελος.

Ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό "Parapolitika 90,1" εξήγησε ότι κανείς δεν βοήθησε και πως η όλη διαδικασία στηρίχθηκε οικονομικά, σε πρόγραμμα αλληλεγγύης και στήριξης της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής που δίνεται σε υπανάπτυκτες αφρικανικές χώρες.

Με τον Ισίδωρο Κούβελο να επισημαίνει ότι "Το επίτευγμα των αθλητών μας έγινε χωρίς την παραμικρή βοήθεια από το κράτος. Δεν δόθηκε ούτε ένα ευρώ για την ολυμπιακή προετοιμασία. Δεν καλύφθηκαν ούτε τα λειτουργικά έξοδα της Ολυμπιακής Επιτροπής. Τα καταφέραμε χάρη στις χορηγίες ιδιωτών για τους αθλητές και αλλά και στήριξη από τη ΔΟΕ, μέσω προγράμματος αλληλεγγύης που δίνεται σε υπανάπτυκτες αφρικανικές χώρες".

Και συνέχισε, εξηγώντας πως "Οι αθλητές έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό εν μέσω κρίσης. Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός έδωσε απάντηση σ’ αυτούς που τον έχουν αγνοήσει τα τελευταία χρόνια", ενώ για τον αριθμό των μεταλλίων επισήμανε ότι "Η μικρή πονεμένη Ελλάδα βρίσκεται στην 26η θέση των μεταλλίων έχοντας αφήσει πίσω της υπερδυνάμεις. Οι αθλητές μας έδειξαν χαρακτήρα και μεγαλούργησαν".

Λογικό ήταν ο Σταύρος Κοντονής να μην ασχοληθεί με το θέμα. Είχε... δουλειά να κάνει. Να ασχοληθεί με την ΕΠΟ και τον Γκριτζίκη, αλλά και να αναβάλλει το πρωτάθλημα!

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ