ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ξανά στο βάθρο ο Αιμίλιος

Ξανά στο βάθρο ο Αιμίλιος
Book Small Mobile

Νέα μεγάλη επιτυχία του Αιμίλιου Παπαθανασίου στο Βιαρέτζιο της Ιταλίας. Σε διεθνείς αγώνες της κλάσης Star ο Έλληνας πρωταθλητής με πλήρωμα τον Αντώνη Τσότρα κατάφεραν να ανέβουν ξανά στο βάθρο και κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο. Αγωνίστηκαν 17 σκάφη και μεταξύ των αθλητών που έτρεξαν ήταν δύο τεράστιες μορφές της παγκόσμιας ιστιοπλοΐας.

Ο Αμερικάνος Ολυμπιονίκης Καγιάρ, ο οποίος κέρδισε τον αγώνα, και ο Ιταλός Νέγκρι που είναι πρώτος στην παγκόσμια κατάταξη της κατηγορίας. Οι καιρικές συνθήκες δεν βοήθησαν για πολλές ιστιοδρομίες. Επικρατούσε –σχεδόν- άπνοια και έγιναν μόλις τρεις κούρσες. Το ελληνικό σκάφος κέρδισε τις δύο πρώτες ιστιοδρομίες, όμως στην 3η κούρσα τερμάτισε στην 8η θέση και στην γενική βαθμολογία ήταν 3ο.

Θυμίζουμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο Παπαθανασίου επανεμφανίστηκε μετά από αποχή 1,5 χρόνου λόγω τραυματισμού και κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο σε μεγάλους διεθνείς αγώνες στη λίμνη Γκάρντα. Η τελετή λήξης ήταν εντυπωσιακή.

Οι Ιταλοί διοργάνωσαν μια εξαιρετική βραδιά με πολλές εκπλήξεις και την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο διάσημος Ιταλός προπονητής ποδοσφαίρου Μαρσέλο Λίπι, ο οποίος κατάγεται από το Βιαρέτζιο. Ο Λίπι, μάλιστα, είχε εγκάρδια συνομιλία με τους Παπαθανασίου, Τσότρα γενικά για τον αθλητισμό.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ