ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

"Ερυθρόλευκη" εκτόξευση Vs "πράσινη" συρρίκνωση!

Με αφορμή το θέμα που προέκυψε στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό ύστερα από την ανακοίνωση των πολιστών του για αποχή από τις προπονήσεις λόγω οφειλών από πλευράς διοίκησης, δεν γίνεται να μην μπει κάποιος σε διαδικασία συγκρίσεων. Ιδιαίτερα μετά την ανακοίνωση της διοίκησης του Παναθηναϊκού ότι θα απέχει από πληρωμές αφού προέχει η εξυγίανση του συλλόγου από οφειλές παλαιοτέρων ετών.

Εδώ είναι ένα καλό σημείο για να αναρωτηθεί κάποιος τι έγινε με τις περσινές εξαγγελίες του Ηλία Μιχαλαριά περί οικονομικής ενίσχυσης μέσω της αντιγραφής της Κάρτας Φιλάθλου όπως ισχύει στον Ολυμπιακό. Τι έγινε, ο κόσμος του Παναθηναϊκού δεν ανταποκρίθηκε για μια ακόμα φορά;

Προκύπτει, λοιπόν, ξεκάθαρο οικονομικό πρόβλημα στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό. Η διοίκηση Αλαφούζου που οργάνωνε τηλεμαραθώνιους για τη δημιουργία της «νέας Λεωφόρου», που πέρσι παρουσίαζε και διαφήμιζε τη μεταγραφή της Μόλναρ στο βόλεϊ Γυναικών, τι έχει να πει για αυτές τις εξελίξεις;

Τι έχει να πει για το γεγονός ότι εδώ και 6 χρόνια κανένα τμήμα του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού δεν αγωνίζεται σε Ευρωπαϊκές διοργανώσεις;

Και μετά από έξι χρόνια ΑΝΥΠΑΡΚΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ από το τριφύλλι, του ελληνικού αθλητισμού εκτός συνόρων. Μετά από τόσα χρόνια που έχει πάρει... διαζύγιο με τους εγχώριους τίτλους όπου ο Θρύλος είναι κυρίαρχος, εξακολουθούν να υπάρχουν οικονομικά προβλήματα και απλήρωτοι αθλητές;

Δηλαδή στα πόσα χρόνια αγωνιστικής και οικονομικής ανυπαρξίας θα καταφέρει να ορθοποδήσει αυτός ο έρμος σύλλογος;

Εμάς ειλικρινά ουδόλως μας απασχολεί. Ας συνεχίσουν οι διοικήσεις τους να συρρικνώνουν με μαθηματική ακρίβεια και αυτή τη συνέπεια το μέγεθος του... Panathinaikos.

Την ίδια ώρα όμως, βλέπουμε τι συμβαίνει και στον Θρύλο συνολικά. Μια εκ διαμέτρου αντίθετη εικόνα. Ερασιτέχνης, ΠΑΕ και ΚΑΕ μια οικογένεια. Με το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ να βοηθούν έμπρακτα τον σύλλογο. Με τον κόσμο να στηρίζει ανελλιπώς και μαζικά διατηρώντας τον υγιή οικονομικά. Με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να αποτελεί πάντα τον εγγυητή της σταθερότητας αλλά και της περαιτέρω γιγάντωσης του συλλόγου. Μαζί με τους ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο που φέτος υιοθέτησαν την ισχύ της Κάρτας Μέλους κα της Κάρτας Φιλάθλου στην αγορά εισιτηρίου διαρκείας και απλού εισιτηρίου στους αγώνες μπάσκετ.

Και με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη, Μιχάλη Κουντούρη ο οποίος διαχειρίζεται υποδειγματικά αυτή την στήριξη που λαμβάνει, διοικώντας με τρόπο άψογο τόσα τμήματα (παράλληλα με την ενασχόλησή του στο ποδοσφαιρικό τμήμα). Άλλωστε μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός κυριαρχεί σε όλα τα σπορ εντός Ελλάδας αλλά αποτελεί και εκτός συνόρων ένα από τα φαβορί για να τις κατακτήσεις των ευρωπαϊκών τίτλων.

Ενώ οι προσδοκίες και το όραμα των ανθρώπων του Ολυμπιακού συνολικά, δεν περιορίζονται μόνο στις κατακτήσεις τίτλων και τις αγωνιστικές διακρίσεις. Επεκτείνονται στη δημιουργία νέων εγκαταστάσεων και νέων τμημάτων και σε πολλούς ακόμα τομείς.

Οι δυνατότητες του Ολυμπιακού, ως οργανισμός, απλώνονται σε ένα εύρος που δεν οριοθετείται. Η δυναμική του είναι ανυπολόγιστη, πηγάζει από τον κόσμο του και εκφράζεται από τους ανθρώπους που τον διοικούν.

Την ίδια ώρα οι εγχώριοι αντίπαλοί του ολοένα και συρρικνώνονται για αυτό έχουν πάψει σε αρκετά αθλήματα να αποτελούν μέτρο σύγκρισης. Με μηδενική διάθεση αυτοκριτικής, με μοναδικό στόχο να τον σπιλώσουν για να τον ρίξουν στο ανύπαρκτο επίπεδό τους. Προφανώς γιατί δεν έχουν τη δυνατότητα και τη δυναμική να πορευτούν το δρόμο που μόνος του βαδίζει ο σύλλογος.

Ως πρωτοπόρος σε όλους τους τομείς.

Ως κυρίαρχος σε όλα τα σπορ.

Ως ο μεγαλύτερος αθλητικός οργανισμός  της χώρας...

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ