ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ 2019-2020

«Δεν σβήνει η δίψα μας για τίτλους»

«Δεν σβήνει η δίψα μας για τίτλους»

Για την κατάκτηση του 9ου πρωταθλήματος Κλειστού Στίβου Ανδρών και 5ου διαδοχικού, μίλησαν ο Δημήτρης Τσιάμης και ο Παναγιώτης Τριβυζάς, οι οποίοι ήταν προσκεκλημένοι της επίσημης εκπομπής του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού που προβλήθηκε τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου από το OSFP TV και μεταδόθηκε, ταυτόχρονα, από το Δημοτικό Ραδιόφωνο του Πειραιά (Κανάλι Ένα).

«Πάντα το νέκταρ της επιτυχίας είναι το πιο γλυκό. Για να έρθει όμως μια επιτυχία απαιτούνται πολλές ώρες δουλειάς. Υπάρχουν εντάσεις και δυσκολίες και πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος.  Ήμουν σε καλή κατάσταση και ήθελα να κάνω ένα μεγάλο ρεκόρ στα 200μ του κλειστού αλλά τα 50μ τα τελευταία δεν ήταν όπως θα ήθελα. Είμαι ικανοποιημένος από την συνολική παρουσία. Υπήρχε συναγωνισμός, ήθελα να κάνω καλές κούρσες και από αύριο μπαίνουμε ξανά στην δυνατή προπόνηση με στόχο το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που θα διεξαχθεί στη Γλασκόβη», δήλωσε αρχικά ο Παναγιώτης Τριβυζάς.

Για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Γλασκόβης: «Είναι η πρώτη μου συμμετοχή σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου. Είναι μια μεγάλη διοργάνωση. Θα είναι επιτυχία να κάνω ένα ατομικό ρεκόρ στα 60μ. Δεν είναι 60άρης αλλά με βοηθάει γενικά να κάνω μικρά κομμάτια περισσότερο για τον ανοιχτό στίβο καθώς είμαι 100άρης και 200άρης. Στα 60μ αλλάζουν πολλά, αυτός που θα φύγει πολύ δυνατά στην εκκίνηση θα καθαρίσει και την κούρσα. Δεν υπάρχει χρόνος να βελτιώσεις πολλά μέσα στα 60μ. Δεν είναι το αγώνισμα μου αλλά το κυνηγάω και είμαι ευχαριστημένος από την εξέλιξη μου».

Για τις διαδοχικές νίκες στα 200μ: «Θέλω να σπάσω το ρεκόρ του Τσιάμη και να δημιουργήσω το δικό μου στα 200μ. Ο Δημήτρης είναι πολύ μεγάλος αθλητής. Κοιτάω όμως πάνω από όλα να βγάζω τον καλύτερο μου εαυτό, αυτό είναι το σημαντικό, τα ρεκόρ αν έρθουν ήρθαν, δεν γίνονται αυτοσκοπός».

Για την ατμόσφαιρα στο Σ.Ε.Φ.: «Το Σ.Ε.Φ. είχε περισσότερο κόσμο από κάθε άλλη φορά. Το θέλουμε αυτό και μας ικανοποιεί πάρα πολύ. Η φωνή του κόσμου είναι η έξτρα ώθηση. Ο Ελληνικός κλασσικός αθλητισμός έχει φέρει πολλές επιτυχίες σε όλα τα αγωνίσματα και αυτό είναι πολύ σημαντικό».

Για τους στόχους του: «Θέλω να είμαι υγιείς, να φανώ αντάξιος των προσδοκιών του προπονητή μου. Θέλω να κάνω ατομικό ρεκόρ στα 200μ και στο πίσω μέρος του μυαλού μου έχω το παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι στην Ντόχα. Επίσης υπάρχει ο στόχος του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ομάδων και φυσικά όλες οι εγχώριες διοργανώσεις».

Για την στήριξη του Ολυμπιακού: «Ο σύλλογος μας είναι πάντα στο πλευρό μας. Νιώθεις ασφάλεια στον Ολυμπιακό για ότι χρειαστείς καθώς ξέρεις ότι όταν σου πουν θα σου δώσουν κάτι θα το κάνουν και αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Όταν υπάρχουν άνθρωποι που σε στηρίζουν το ελάχιστο που έχεις να κάνεις είναι να τους το ανταποδώσεις. Ευχαριστούμε πάντα τη διοίκηση του Ολυμπιακού για τη συνεχή στήριξη».

Δημήτρης Τσιάμης: «Η διοίκηση είναι δίπλα μας σε ό,τι χρειαστούμε»
Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Τσιάμης, ανέφερε: «Δεν μετράω τα ρεκόρ, δεν το είχα ποτέ στο μυαλό μου. Κοιτάω να κάνω το καλύτερο στους αγώνες και να κερδίζω. Είναι σημαντική η διάρκεια και η σταθερότητα. Η επίδοση μου δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή. Ο αγωνιστικός χώρος του ΣΕΦ δεν βοηθάει τις καλές επιδόσεις. Τώρα έχω το Βαλκανικό πρωτάθλημα ώστε να πιάσω το όριο για το ευρωπαϊκό της Γλασκόβης».

Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό: «Είμαστε χαρούμενοι που συμβάλουμε και εμείς με την παρουσία μας να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα για τον Ολυμπιακό. Όταν έρθει το αποτέλεσμα και ατομικά αλλά και συλλογικά είναι διπλή ευτυχία. Ο Ολυμπιακός σε όλα τα τμήματα είναι πολύ δυνατός και σε δύσκολες εποχές στηρίζει τους αθλητές του. Η διοίκηση είναι δίπλα μας σε ότι χρειαστούμε για να φτάσουμε τους στόχους μας, γεγονός πολύ σημαντικό για εμάς».

Για την επίτευξη μεγάλων επιδόσεων στον κλειστό στίβο και το όριο για το ευρωπαϊκό της Γλασκόβης: «Το 16,50 για κλειστό στίβο δεν είναι εύκολο να επιτευχθεί. Αν υπήρχε το γήπεδο της Παιανίας θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε περισσότερα πράγματα. Είναι μεγάλη ιδιαιτερότητα στον κλειστό στίβο η έλλειψη γηπέδων. Σε άλλες συνθήκες κάνουμε προπόνηση και σε άλλες αγωνιζόμαστε. Θέλει πολύ καλή προετοιμασία και πλέον πολλοί αθλητές δεν δίνουν πολύ βάση στον κλειστό. Είναι και μικρή η περίοδος διάρκειας του. Οι περισσότεροι οργανώνονται και φτιάχνουν το πρόγραμμα τους με στόχο να είναι απόλυτα φορμαρισμένοι στον ανοιχτό στίβο».

Για τους στόχους του: «Πάντα στόχος είναι το καλύτερο δυνατό. Δεν σκέφτομαι τα ρεκόρ και τα σερί. Υγεία να έχουμε και να δίνουμε πάντα τον καλύτερο μας εαυτό. Αυτό είναι το σημαντικό. Αγωνιστικά ακολουθεί το Βαλκανικό πρωτάθλημα, όπου γίνεται στην Κωνσταντινούπολη, σε καλό στάδιο και μπορούν να γίνουν καλές επιδόσεις. Θέλω να πιάσω το όριο και να βρεθώ στο ευρωπαϊκό. Θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό όπως σε κάθε αγώνα».

Για τους αθλητές που ξεχωρίζει: «Τον Έντουαρτς έβλεπα από ξένους και τον Ζαλαγγίτη από Έλληνες. Δεν είχα ινδάλματα αλλά κοίταζα τον τρόπο που "πηδούσαν" και τους παρατηρούσα. Είναι ωραίο να βλέπεις στίβο. Τα οριζόντια άλματα και τα σπριντ είναι πολύ θεαματικά και παρακολουθώ γενικά αγώνες. Αν δεν έκανα στίβο, μπορεί να έκανα μπάσκετ».

Στο ακόλουθο βίντεο μπορείτε να δείτε και να ακούσετε τη σημερινή εκπομπή:

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ