ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Πάρτι-πρόκριση του Θρύλου στη Βοσνία!

Πάρτι-πρόκριση του Θρύλου στη Βοσνία!

Πάρτι και στη ρεβάνς με την Μπόρατς, στη Βοσνία, έκανε η ομάδα Χάντμπολ του Ολυμπιακού, η οποία επικράτησε με 30-25 και πανηγύρισε την πρόκρισή της στον δεύτερο προκριματικό γύρο του EHF Cup. Οι «ερυθρόλευκοι», οι οποίοι στο Ρέντη είχαν πάρει τη νίκη με 30-21, είχαν τον έλεγχο του ματς στη μεγαλύτερη διάρκειά του, οδηγώντας το σκορ, επιβεβαίωσαν ξανά ότι διαθέτουν καλύτερη ομάδα από τους Βόσνιους και πέτυχαν τον πρώτο στόχο τους. Να σημειωθεί, ότι επόμενος αντίπαλος του Θρύλου στη διοργάνωση, θα είναι η Τιμισοάρα από τη Ρουμανία. Με το πρώτο παιχνίδι να είναι προγραμματισμένο 5-6/10 εκτός έδρας και τον επαναληπτικό στο Ρέντη, στις 12-13/10. Πρώτος σκόρερ για την ομάδα του Γιώργου Ζαραβίνα ήταν ο Δημήτρης Τζηράς με 12 γκολ και ακολούθησε ο Άγγελος Τσίλης με 8.

Στο αγωνιστικό σκέλος, στην αρχή της αναμέτρησης η Μπόρατς προηγήθηκε γρήγορα με 3-1, ωστόσο ο Δημήτρης Τζηράς έφερε το παιχνίδι στα ίσα, κάνοντας το 3-3, λίγο πριν τα μέσα του πρώτου ημιχρόνου. Ο Τζηράς έδωσε προβάδισμα με 7-6 στους Πειραιώτες, στο 18ο λεπτό, με τους γηπεδούχους να απαντούν με δυο γρήγορα γκολ για το υπέρ τους 8-7. Ο Λέμος ισοφάρισε εκ νέου το παιχνίδι, κάνοντας το 8-8, ενώ ο Λιάπης με το δεύτερο προσωπικό του γκολ, έκανε το 9-9. Τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, ο Τζηράς, σκόραρε για το 10-10, με τους Πειραιώτες να μην αφήνουν περιθώρια στους γηπεδούχους να πάρουν διαφορά, υπερασπιζόμενοι το προβάδισμα των εννέα γκολ που είχαν από την πρώτη αναμέτρηση. Νέο προβάδισμα των Πειραιωτών, με σκόρερ και πάλι τον Τζηρά, που έφτασε τα πέντε στον αγώνα για το 11-10 και στην επόμενη φάση ο Τσίλης διαμόρφωσε το 12-11 για τον Ολυμπιακό, πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο με σκορ 12-12.

Με γρήγορο ρυθμό άρχισε το δεύτερο μισό της αναμέτρησης με τον Μάλλιο, στην δεύτερη ερυθρόλευκη επίθεση να γράφει το 13-12 και τον Τζηρά να δίνει... αέρα δύο τερμάτων στους νταμπλούχους Ελλάδας. Οι παίκτες του Γιώργου Ζαραβίνα είχαν τον έλεγχο του αγώνα με τους Τινκίρ και Τζηρά να ανεβάζουν τη διαφορά στο συν τρία στο 6ο λεπτό του δεύτερου ημιχρόνου. Ο Σπίκιτς πραγματοποιεί νέα μεγάλη απόκρουση, διατηρώντας το 16-14 για τον Ολυμπιακό και στην επόμενη επίθεση ο Τζηράς, επαναφέρει το συν τρία, κάνοντας το 17-14. Η διαφορά έφτασε για πρώτη φορά τα τέσσερα τέρματα, με τον Τζηρά να σημειώνει το 19-15 στο 12ο λεπτό. Οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 21-20 αλλά η κυριαρχία του Ολυμπιακού ήταν αδιαμφισβήτητη μην αφήνοντας κανένα περιθώριο αντίδρασης στη Μπόρατς. Νέα ισοπαλία στον αγώνα, στο 20ο λεπτό, με 21-21 αλλά η απάντηση του Ολυμπιακού ήταν άμεση, με τον Καραμπουρνιώτη, για το 22-21. Κερδισμένο πέναλτι, για τους «ερυθρόλευκους», εκτελεί εύστοχα ο Τζηράς, φτάνοντας τα έντεκα προσωπικά, για το 23-22 και ο Τσίλης με δυο διαδοχικά τέρματα δίνει εκ νέου προβάδισμα τριών γκολ (25-22) στους Πειραιώτες. Με το σκορ στο 28-24 ο Σπίκιτς αποκρούει πέναλτι και με το τελικό 30-25 ο Ολυμπιακός σφράγισε την πρόκριση με δυο νίκες και συνολικό σκορ 60-46.

ΜΠΟΡΑΤΣ: Τσέλιτς 2, Ντάκιτς 3, Τζούρτζεβιτς 1, Ντραγκίσεβιτς 2, Γκράοβατς 2, Κνέζεβιτς, Λιούμπισιτς, Λούκιτς 1, Νζένιτς, Ρατζένοβιτς 7, Σούμποτιτς, Πέριτς 3, Ντάνισιτς 4, Τοντόροβιτς, Μίλοβατς

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ/ΟΜΙΛΟΣ ΞΥΝΗ (Γιώργος Ζαραβίνας): Αραπακόπουλος, Μπογκούνοβιτς, Κανδύλας, Καραμπουρνιώτης 1, Καρβάτσκι, Λιάπης 3, Μάλλιος 3, Μιχαηλίδης, Μούγιτς 1, Σανίκης, Σπίκιτς, Τινκίρ 1, Λέμος 1, Τσιλιμπάρης, Τσίλης 8, Τζηράς 12

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ