ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Where is Panathinaikos?

Where is Panathinaikos?

Ανακοινώθηκαν οι έξι ομάδες που θα εκπροσωπήσουν το ελληνικό βόλεϊ στα Κύπελλα Ευρώπης για την επόμενη σεζόν. Πέρα από τον Ολυμπιακό αυτές είναι ο ΠΑΟΚ και ο Φοίνικας Σύρου στους Άνδρες και ο Ολυμπιακός (φυσικά), ο Πανναξιακός με τον ΑΟ Θήρας στις Γυναίκες.

Το ξαναγράφουμε για τους μη… παρατηρητικούς…

Ανακοινώθηκαν οι έξι ομάδες που θα εκπροσωπήσουν το ελληνικό βόλεϊ στα Κύπελλα Ευρώπης για την επόμενη σεζόν. Πέρα από τον Ολυμπιακό αυτές είναι ο ΠΑΟΚ και ο Φοίνικας Σύρου στους Άνδρες και ο Ολυμπιακός (φυσικά), ο Πανναξιακός με τον ΑΟ Θήρας στις Γυναίκες.

Ούτε τώρα προσέξατε κάτι;

Μήπως είναι λίγες οι ομάδες;  Μήπως λείπει κάποια;

Μα πού είναι ο Παναθηναϊκός; Ο Panathinaikos;;; Ο κύριος πρέσβης με το ευρωπαϊκό κουστούμι;

Η απάντηση  είναι μία… ΠΟΥΘΕΝΑ!

Φυσικά το γεγονός της μη συμμετοχής των πράσινων τμημάτων σε κάποια ευρωπαϊκή διοργάνωση δεν είναι τωρινό φαινόμενο . Θα συμβεί φέτος για 6η ΔΙΑΔΟΧΙΚΗ ΣΕΖΟΝ!.

Ναι καλά διαβάσατε! Για 6η ΔΙΑΔΟΧΙΚΗ ΣΕΖΟΝ!

Συγκεκριμένα η σεζόν 2010-2011 ήταν η τελευταία που το αντρικό τμήμα βόλεϊ του Παναθηναϊκού πέρασε τα σύνορα μετέχοντας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Έκτοτε έριξε μαύρη πέτρα πίσω του όσον αφορά τους ευρωπαϊκούς προορισμούς και για πέντε διαδοχικές σεζόν δεν μπήκε πράσινη αποστολή στο αεροπλάνο για να ταξιδέψει.

 Φέτος το πρεστίζ  (;)του συλλόγου εκτός συνόρων θα απαξιωθεί για 6η σεζόν αφού οι πράσινοι δεν θα κάνουν… check in σε κανένα αεροδρόμιο.

Τα ίδια ισχύουν και για τις Γυναίκες, που από τη σεζόν 2010-2011 όταν αποσύρθηκαν από το CEV Cup  δεν τις έχει… «ξανασφυρίξει » κανένας Ευρωπαίος διαιτητής.

Για τα υπόλοιπα τμήματα δεν το συζητάμε. Τι να πούμε για το αντρικό πόλο του Παναθηναϊκού που μόλις πέρσι έδωσε το παρών για πρώτη φορά στην ιστορία του σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδας και προκρίθηκε στους τελικούς του πρωταθλήματος της Α1.

Αλλά μιας και το αναφέραμε έξι χρόνια…. απομόνωσης από τους… διεθνείς θεσμούς   θα συμπληρώσει και αυτό. Τελευταία του συμμετοχή ήταν το 2011 στο Ευro Cup κόντρα στον… Πανιώνιο από τον οποίο αποκλείστηκε .

Στο Γυναικείο πόλο… εκεί όπου ο Θρύλος σηκώνει το ένα ευρωπαϊκό μετά το άλλο δυστυχώς δεν υπάρχουν ενώ στο Γυναικείο Μπάσκετ πρέπει να ανατρέξουμε στη σεζόν 2000-2001 για να δούμε τον… Παναθηναϊκό γραμμένο στα αγγλικά!

«Ελλάς Ευρώπη…Παναθηναϊκός» κατά τα άλλα!

Και λίγο πριν… κλείσουμε σας παραπέμπουμε σε ένα απόσπασμα της ανακοίνωσης που εξέδωσε πέρσι η διοίκηση του Ερασιτέχνη για να δικαιολογήσει στα μάτια του κόσμου  το γεγονός ότι δεν κατέβαζε το τμήμα βόλεϊ ανδρών στην Ευρώπη, παρότι είχε εξασφαλίσει το δικαίωμα αυτό μέσω της 4ης θέσης που είχε τερματίσει στο πρωτάθλημα:

« Ο Παναθηναϊκός έχει την Ευρώπη στο dna του. Οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις είναι το σπίτι μας και προορισμός μας είναι να πρωταγωνιστούμε και σε αυτές».

Εμείς απλά να προσθέσουμε ότι όπως έχει διαμορφωθεί το dna του Παναθηναϊκού με τις διοικήσεις Αλαφούζου και Μιχαλαριά που έχουν απαξιώσει τον σύλλογο στην Ευρώπη και έχουν πάρει «διαζύγιο» με τους τίτλους,  το τριφύλλι του… Πλατανιά σε λίγα χρόνια θα είναι πιο αναγνωρίσιμο.

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ