ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Η ομοσπονδία Πινγκ-Πονγκ είναι… έτοιμη να αλλοιώσει το πρωτάθλημα!

Η ομοσπονδία Πινγκ-Πονγκ είναι… έτοιμη να αλλοιώσει το πρωτάθλημα!

Ο πόλεμος εναντίον του Ολυμπιακού σε όλα τα επίπεδα συνεχίζεται…. Έναν πόλεμο που δεν αφορά το αμιγώς αγωνιστικό, αλλά το εξωαγωνιστικό κομμάτι. Πρόκειται για μια «πολεμική» χωρίς ίχνος ντροπής από όσους, επιδίδονται σε αυτού του είδους τις πρακτικές, οι οποίες αντιβαίνουν και καταπατούν το αθλητικό ιδεώδες και το ευ αγωνίζεσθε!

Οι Πειραιώτες έχουν απέναντί τους ένα «σύστημα» με τόσα πολλά… πλοκάμια, ώστε εκτείνεται μέχρι και στο… πινγγκ-πονγκ η δράση του! Αφορμή για αυτή την παραδοχή στέκεται η απόφαση-έκτρωμα, της ομοσπονδίας, να μην αναβάλει την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος που περιλαμβάνει το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό το οποίο θα κρίνει τον τίτλο, όταν οι ξένοι αθλητές του Ολυμπιακού θα έχουν υποχρεώσεις στη Σιγκαπούρη, σε διεθνή διοργάνωση με υποχρεωτική συμμετοχή!

Παρά το αίτημα του Ολυμπιακού, επισήμως, εγκαίρως και φυσικά με απόλυτη λογική σε αυτό, η ομοσπονδία, σφυρίζει αδιάφορα και οδηγείται σε μια σκανδαλώδη και εκτρωματική απόφαση!

Πάμε να δούμε αναλυτικά τι συμβαίνει και πως η ομοσπονδία του Κώστα Παπαγεωργίου προχωράει σε μια απόφαση-αίσχος με την οποία αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά κατώτερη των περιστάσεων:

Η τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, στις 11-12/3/2023 συμπίπτει με τις υποχρεώσεις των τεσσάρων ξένων αθλητών του, Πίτσφορντ, Γκάτσινα, Πουκάρ και Μοντέιρο στη διεθνή διοργάνωση WΤΤ Singapore Smash, που θα διεξαχθεί στη Σιγκαπούρη από 7-19/3/2023.! Και οι αθλητές του Ολυμπιακού, οφείλουν να συμμετέχουν στη διεθνή διοργάνωση, βάσει κανονισμών! Ειδάλλως θα αντιμετωπίσουν ποινές, τόσο χρηματικές όσο και απώλειας βαθμών με διαβάθμιση και μάλιστα σε μια χρονιά που είναι προολυμπιακή!

Η απόφαση έκτρωμα της ομοσπονδίας να μην αναβάλει το ντέρμπι της τελευταίας αγωνιστικής, την ίδια περίοδο κατά την οποία οι αθλητές του Θρύλου θα έχουν υποχρεώσεις στη μεγάλη αυτή διεθνή διοργάνωση, δημιουργεί συνθήκες ανισορροπίας στο πρωτάθλημα και φυσικά το αλλοιώνει, με… ευνοημένο από την συγκεκριμένη εξέλιξη τον Παναθηναϊκού. Προφανές, αφού ο Θρύλος υποχρεώνεται να αγωνιστεί χωρίς να έχει στη σύνθεσή του τους ξένους αθλητές.

Αυτό είναι το… «ευχαριστώ» της ομοσπονδίας του Κώστα Παπαγεωργίου, προς τον Θρύλο του ελληνικού αθλητισμού. Ο οποίος κάθε χρόνο φροντίζει να έχει στο δυναμικό του κορυφαίους αθλητές και κορυφαίες αθλήτριες, για να ανεβάζει το επίπεδο του αθλήματος στη χώρα! Και να συμμετέχει σε διεθνείς διοργανώσεις, ανεβάζοντας ξανά το ελληνικό πινγκ-πονγκ! Την ίδια ώρα που οι «ερυθρόλευκοι» έχουν αναλάβει να διοργανώσουν το Grand Final του Europe Trophy Ανδρών το οποίο θα διεξαχθεί στο Σ.Ε.Φ. (18-19/3), μετά από ομόφωνη απόφαση της ETTU. Ο Ολυμπιακός λοιπόν από τη μια, ως οικοδεσπότης μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, θα διεκδικήσει έναν ευρωπαϊκό τίτλο διαφημίζοντας το άθλημα και η ίδια η Ομοσπονδία οδηγείται σε μια απόφαση που το δυσφημεί!

Αντί η ομοσπονδία να φροντίσει να διεξαχθεί το πρωτάθλημα επί ίσοις όροις, βάζει… μπουρλότο, με μια πραγματικά ακατανόητη απόφαση, χωρίς λογική!

Τα ίδια ισχύουν και για το πρωτάθλημα των Γυναικών, αφού ο Ολυμπιακός θα στερηθεί των υπηρεσιών τις Πεσότσκα, Πότα και Βιβαρέλι οι οποίες επίσης θα πρέπει να λάβουν μέρος στη διοργάνωση της Σιγκαπούρης τις ίδιες ημερομηνίες που είναι προγραμματισμένη η τελευταία αγωνιστική και η οποία επίσης περιλαμβάνει το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό!

Προφανώς η συγκεκριμένη απόφαση, προκαλεί τεράστια ερωτηματικά για την επάρκεια και την ορθή κρίση αυτών που διοικούν το συγκεκριμένο άθλημα και ορίζουν τις τύχες του. Η οσμή σκανδάλου και το «μαγείρεμα» που έχει πραγματοποιηθεί προκαλούν το αίσθημα των φιλάθλων αφού η εν λόγω απόφαση τορπιλίζει και υποβαθμίζει το ίδιο το άθλημα.

Μπορεί άραγε ο κ. Παπαγεωργίου αλλά και ο… εκπρόσωπος των αθλητών και παίκτης του Παναθηναϊκού κ. Γκιώνης που έδωσε τη «μάχη» στη συνεδρίαση του Δ.Σ. για να μην αναβληθεί η τελευταία αγωνιστική, να εξηγήσουν στον κόσμο το… σκεπτικό της συγκεκριμένης απόφασης η οποία αλλοιώνει τα πρωταθλήματα τόσο των Ανδρών όσο και των Γυναικών;

Το σίγουρο είναι ότι ο Ολυμπιακός θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες νομικές ενέργειες και όχι μόνο, ώστε να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του συλλόγου, των αθλητών του αλλά και του κόσμου του, φτάνοντας το θέμα όσο πιο ψηλά γίνεται και αυτοί που λειτουργούν με τις συγκεκριμένες μεθόδους και πρακτικές δεν θα μείνουν στο απυρόβλητο!

Τέλος το μέγεθος του «μαγειρείου» γίνεται αντιληπτό και από το γεγονός ότι υπάρχει δεδικασμένο από τη φετινή σεζόν που εκθέτει ανεπανόρθωτα την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Ποιο είναι αυτό; Η… συγκεκριμένη Ομοσπονδία, είχε ορίσει την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος το διήμερο 1-2 Οκτωβρίου, δηλαδή πάνω στο διάστημα που διεξαγόταν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα των Εθνικών ομάδων! Άκουσον άκουσον! Κάτι που αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία και δεν συμβαίνει πουθενά στην Ευρώπη! Ο Ολυμπιακός είχε αιτηθεί και τότε αναβολή των αγώνων του, για να εισπράξει αρχικά την αρνητική απάντηση της τεχνικής επιτροπής, η οποία την παρέπεμψε στο Δ.Σ της Ομοσπονδίας. Εκεί η απόφαση στο αίτημα των «ερυθρόλευκων» ήταν θετική, και οι αγώνες της 1ης αγωνιστικής μεταφέρθηκαν στις δυο επόμενες!

Την ίδια ώρα για διοργανώσεις όπως αυτή που θα διεξαχθεί στη Σιγκαπούρη, στα ευρωπαϊκά διασυλλογικά πρωταθλήματα, είθισται να υπάρχει ελαστικότητα ως προς τις αναβολές των αναμετρήσεων, αφού οι αντίστοιχες ομοσπονδίες, κάνουν δεκτά παρόμοια αιτήματα των ομάδων, προκειμένου να διεξάγονται επί ίσοις όροις τα πρωταθλήματα!

 

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ