ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Ολυμπιακός: «Ευελπιστούμε ότι θα ενεργοποιηθούν το Υπουργείο Οικονομικών και η ΑΑΔΕ»

Ολυμπιακός: «Ευελπιστούμε ότι θα ενεργοποιηθούν το Υπουργείο Οικονομικών και η ΑΑΔΕ»

Πριν από μερικές ώρες, το Υπουργείο Αθλητισμού ανακοίνωσε τη διενέργεια εντατικών -προγραμματισμένων και έκτακτων- ελέγχων σε ομοσπονδίες, ενώσεις και σωματεία, μετά από απόφαση του Γιάννη Βρούτση. Λίγο αργότερα, ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός πήρε θέση, ζητώντας και την ενεργοποίηση του Υπουργείου Οικονομικών, αλλά και της ΑΑΔΕ. Όπως τόνισαν οι «ερυθρόλευκοι» στην ανακοίνωσή τους, «χωρίς την παρέμβαση των αρμόδιων αρχών, δεν μπορεί να υπάρξει κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα στους προαναγγελθέντες ελέγχους».

Μετά τις καταγγελίες του Θρύλου για φοροδιαφυγή και αθέμιτο ανταγωνισμό, επιτέλους υπήρξε κινητικότητα στο θέμα. Ωστόσο, υπάρχει επιφυλακτικότητα για το αποτέλεσμα των ελέγχων αυτών. Και αυτό διότι, όπως τόνισαν και οι Πειραιώτες, χωρίς την παρέμβαση των αρμόδιων αρχών, δεν μπορεί να υπάρξει κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα. Για να δούμε...

Πάντως, γεννάει πολλά «ερωτηματικά» η προαναγγελία των ελέγχων αυτών. Σαν να ενημερώνουν τις ομοσπονδίες, τις ενώσεις και τα σωματεία να κάνουν τα... κουμάντα τους πριν από τον έλεγχο! Πολλοί θα σκεφτούν... συγκάλυψη. Μένει να δούμε αν θα αποβούν ουσιαστικοί αυτοί οι έλεγχοι, μετά την προαναγγελία τους! Γιατί τόσο καιρό, μιλάμε ξεκάθαρα για αθέμιτο ανταγωνισμό.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού: «Μετά την έκδοση του Δελτίου Τύπου από το Υπουργείο Αθλητισμού, για την έναρξη  ελεγκτικών διαδικασιών στα σωματεία, ευελπιστούμε ότι θα ενεργοποιηθεί ταυτόχρονα και το αρμόδιο για την πάταξη της φοροδιαφυγής, Υπουργείο Οικονομικών, καθώς και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Όπως αναφέρει και το Υπουργείο Αθλητισμού, «οι επιτόπιοι έλεγχοι δεν υποκαθιστούν κάθε άλλο διοικητικό και οικονομικό έλεγχο».

Είμαστε βέβαιοι ότι χωρίς την παρέμβαση των αρμόδιων αρχών, δεν μπορεί να υπάρξει κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα στους προαναγγελθέντες ελέγχους».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ