ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ 2019-2020

Ο Ερασιτέχνης στηρίζεται στη συνείδηση του κόσμου...

Ο Ερασιτέχνης στηρίζεται στη συνείδηση του κόσμου...

Μπορεί το ενδιαφέρον όλων μας να είναι στραμμένο στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης για να ξαναφέρουμε πίσω τα κεκτημένα, και στην ρεβάνς στην Ρωσία με την Κράσνονταρ για να τελειώσουμε την «δουλειά» και να μπούμε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, μπορεί να περιμένουμε την ενίσχυση της ομάδας από την Τρίτη και μετά, αλλά αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι και να λέμε τα πράματα με το όνομά τους, οφείλουμε να κοιτάμε και τι γίνεται στον Ερασιτέχνη. Για μένα μόνο, 25.000 είναι λίγα ως μέλη με κάρτα φιλάθλου μέχρι στιγμής. Και η αγωνία για να πιάσουμε τον ρεαλιστικό στόχο και να βγει άνετα η φετινή χρονιά στον Ερασιτέχνη συνεχίζεται. Δεν επαναπαυόμαστε σε επιπλέον χρήματα από χορηγίες, τηλεοπτικά, επιχειρηματίες, γιατί δεν ξέρουμε αν και πόσα θα βρεθούν.

Στηριζόμαστε στην συνείδηση του κόσμου. Εύκολα ή δύσκολα θα γραφτούν οι «συνήθεις» 60-65.000 με κάρτα φιλάθλου, όπως συμβαίνει κάθε χρονιά. Δεν επαρκούν όμως για να καλυφθεί ο προϋπολογισμός. Όσο μικρό ακούγεται το νούμερο που θα λείψει αν δεν γραφτούν 35,000 μέλη επιπλέον από πέρσι με κάρτα φιλάθλου, άλλο τόσο μικρό και πολύ μικρότερο είναι το ποσό που πρέπει να ενδιαφερθούμε να δώσουμε όλοι μας. Δεν το χωράει ο νους μου να υπάρχει τόσος κόσμος και να μην δίνει 10 ευρώ ετησίως. Να βρίσκουν κάποιοι ως δικαιολογία τον τρόπο κατάθεσης των χρημάτων. Εκατοντάδες χιλιάδες περνάμε τις ώρες μας στο διαδίκτυο. Το να αφιερώσουμε 15 λεπτά από την ζωή μας και 10 ευρώ, μια φορά τον χρόνο είναι τόσο τρομερό; Και πρώτα από όλα εμείς που διαβάζουμε αυτές τις γραμμές, έχουμε γίνει όλοι μέλη;

Έχουμε ενδιαφερθεί να γράψουμε και επιπλέον 2-3 άτομα από την οικογένεια μας η τους φίλους μας; Χρειάζεται διαφήμιση η άλλοι τρόποι για να «ξυπνήσουμε» και να κάνουμε το καθήκον μας; Γιατί θα πρέπει στο εγγύς μέλλον να «χαλάσουμε» κάποιο τμήμα η τμήματα από την στιγμή που έχουμε καταφέρει με κόπο και ιδρώτα να πρωταγωνιστούν όλα; Μπορεί ακόμη να έχουμε δρόμο και χρόνο μπροστά μας για να πιάσουμε τους ρεαλιστικούς μας στόχους, για 25.000 μέλη και 100.000 με κάρτα φιλάθλου, αλλά στην βράση κολλάει το σίδερο. Όχι στις απαιτήσεις εκατοντάδες χιλιάδες και στις υποχρεώσεις λιγότεροι.

Και μιας και ασχολήθηκα με τον ερασιτέχνη, αν και οπαδός  δεν θα μιλήσω μόνο για τον αυτοκράτορα Ολυμπιακό, αλλά για ΟΛΑ τα ερασιτεχνικά σωματεία της Ελλάδας. Και απευθύνομαι σε όλους, από τον Πρωθυπουργό, μέχρι τον τελευταίο Έλληνα πολίτη. Τι είναι πιο δίκαιο; Να πετάγονται μύρια μέσω της ΕΡΤ σε Α.Ε. η να πηγαίνουν πολύ λιγότερα στις Ομοσπονδίες των  ερασιτεχνικών αθλημάτων και να μοιράζονται ισόποσα σε όλα τα σωματεία που έχουν ομάδες στην Α1; Να δίνονται ως επιβράβευση ανάλογα τις συμμετοχές και τις επιτυχίες και πάλι ισόποσα σε όποιες ομάδες εκπροσωπούν την Ελλάδα στην Ευρώπη σε ερασιτεχνικά αθλήματα; Ποιοι έχουν μεγαλύτερη ανάγκη;

Οι Α.Ε. η τα ερασιτεχνικά σωματεία; Που χωρίς έσοδα, και σύγχρονες εγκαταστάσεις , δίνουν κάθε χρόνο μάχη για να επιβιώνουν, και να τροφοδοτούν τις Εθνικές ομάδες με αθλητές και αθλήτριες; Δεν πρέπει να ρίξει το βάρος το Κράτος στον ερασιτεχνικό αθλητισμό;  Πόσα χρήματα θα χρειαστεί να ξοδευτούν για όλες τις ομάδες σε Πόλο, Βόλεϊ, Χαντ- μπολ, και Μπάσκετ γυναικών; Πόσες πια είναι αυτές οι ομάδες που συμμετέχουν στα Εθνικά πρωταθλήματα της Α1; Γιατί να μην βοηθηθούν; Να βγάζουν από τις επιχορηγήσεις τα έξοδα μετακίνησης, διαιτητών, λειτουργίας γηπέδων κλπ; Πόσο μεγάλη ανάσα για όλα τα σωματεία θα είναι μια τέτοια κίνηση ώστε να έχουν στο κεφάλι τους μόνο πως θα είναι φερέγγυα απέναντι σε αθλητές και προπονητές; Τι πιο ωραίο από το να ασχολούνται με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό χιλιάδες παιδιά σε σύγχρονες εγκαταστάσεις ; Αν δεν υπάρχουν τα σωματεία αυτά, αν δεν υπάρχουν πρωταθλήματα, γήπεδα , τι αθλητισμός θα υπάρχει στην χώρα; Ας κάνει κάποιος επιτέλους το αυτονόητο.

 

PHOTO GALLERY

Ο Ερασιτέχνης στηρίζεται στη συνείδηση του κόσμου...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ