ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Βάλτε την 7η διαφορετική φανέλα και δείτε για 14η φορά φέτος στην Ευρώπη τον Ολυμπιακό!

Βάλτε την 7η διαφορετική φανέλα και δείτε για 14η φορά φέτος στην Ευρώπη τον Ολυμπιακό!
Αρθρογράφος: Αλέκος Αδαμαντόπουλος
ΑΛΕΚΟΣ ΑΔΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Εννοείται πως προτεραιότητα μας είναι το πρωτάθλημα, αλλά μπορεί να περιμένει. Γιατί σήμερα θα αγωνιστούμε, εκεί που δεν μπορείτε να αγωνιστείτε εσείς. Στην Ευρώπη, που από τον Αύγουστο την έχετε αποχαιρετήσει. Εκεί που δεν υπάρχουν ο Γραμμένος, ο Περέϊρα, ο Τριτσώνης και ο Κουκουλάκης να σας σπρώχνουν για να παίξετε. Εκεί που τα φυντάνια της εξυγίανσής σας δεν θα ασκήσουν ποτέ το επάγγελμα του διαιτητή, γιατί πολύ απλά είναι άσχετοι, επικίνδυνοι και στημένοι. Εκεί που οι «μαγκιές» του Μάτος, του Βιερίνια και του Βράνιες δεν περνάνε. Που τα χέρια δίνονται πέναλτι. Εκεί που δεν μπορείτε να μετέχετε έχοντας αγοράσει προπονητικά κέντρα, ανίψια σας σερβιτόροι. Εκεί που οι αγώνες έχουν μεγάλο βαθμό δυσκολίας και διαφέρουν παρασάγγας από τα εν Ελλάδι φιλικά.

Εκεί που δεν μπορεί ο «αχυράνθρωπος» να εισβάλλει με πιστόλι στον αγωνιστικό χώρο. Εκεί που οι οπαδοί σας δεν μπορούν να μπαίνουν χωρίς εισιτήρια σπάζοντας γήπεδα. Εκεί που δεν μπορούν να σας βοηθάνε οι κατά καιρούς Υφυπουργοί Αθλητισμού. Εκεί που η πολυϊδιοκτησία απαγορεύεται. Εκεί που δεν υπάρχουν στημένα πάνελ να κατασκευάζουν ενόχους, με την συμμετοχή άμισθων γυρολόγων πρώην διαιτητών. Εκεί που προκριθήκαμε μέσα από μια διοργάνωση που δεν έχετε παίξει και ούτε πρόκειται να αγωνιστείτε ποτέ στην ζωή σας η όσοι παίζουν όποτε παίζουν φέρνουν κουλούρια.

Συγνώμη κιόλας αλλά δεν πρόκειται ποτέ να σας δούμε ως μεγάλες ομάδες. Γιατί πολύ απλά δεν είστε. Δεν σας κάνει μια νίκη, ή ένα πρωτάθλημα μεγάλη ομάδα. Αλλά όλα τα άλλα. Δεν μπορείτε να καταλάβετε ότι όλα αυτά που κάνετε σας μικραίνουν ολοένα και περισσότερο. Δεν πρόκειται ποτέ και σε κανένα άθλημα να στήσετε τις αυτοκρατορίες που έστησε ο Ολυμπιακός. Να καταλαμβάνετε πόλεις ολόκληρες σε όλη την Ευρώπη, και να μιλούν οι οπαδοί μεγάλων ομάδων με θαυμασμό όπως κάνουν κάθε χρόνο για τον κόσμο του Ολυμπιακού.

Για μια ακόμη χρονιά, ο Ολυμπιακός αποδείχτηκε συνεπής στο Ευρωπαϊκό ραντεβού του τον Φεβρουάριο. Έδειξε πάλι ότι είναι ο μοναδικός άξιος εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό στερέωμα. Αν δεν αξίζαμε όλα όσα κατακτήσαμε στην Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια, δεν θα ήμασταν σταθερά στις «πρώτες» θέσεις της βαθμολογίας της ΟΥΕΦΑ ξεπερνώντας οικονομικά μεγαθήρια και αντιμετωπίζοντας πανίσχυρες ομάδες στα ίσα. Η κατάντια της εξυγίανσης αποκαλύφθηκε στην βαθμολογική θέση της ΟΥΕΦΑ αυτών που ανέβηκαν στην κορυφή της Ελλάδας και έγιναν η χαρά και ο περίγελος της Ευρώπης με τα «κατορθώματα» τους.

Τα όνειρα σας είναι να μπορείτε να παίζετε Σεπτέμβρη. Φλεβάρη ούτε καν στην φαντασία σας δεν υπάρχει. Το καλοκαίρι που έρχεται και θα μπείτε στις κληρώσεις, ο ΠΑΟΚ με 15.000 βαθμούς, η ΑΕΚ με 15.500 βαθμούς και ο ΠΑΟ αν αρθεί η ποινή με 3.640 βαθμούς, θα καταλάβετε το μέγεθος της ανυπαρξίας σας. Μπορεί στην Ελλάδα να «κλέψατε» 1-2 πρωταθλήματα αλλά στην Ευρώπη είσαστε πάτος. Καθίστε σήμερα να δείτε τον Ολυμπιακό στο 14ο φετινό του ευρωπαϊκό ματς, με τον κόσμο του να παραληρεί στις κερκίδες και εσείς να σκέφτεστε τι είναι καλύτερο; Να προκριθούμε για να επιβαρυνθεί το πρόγραμμα μας με 2 ακόμη ευρωπαϊκά ματς , ανεβάζοντας την βαθμολογία της χώρας στην ΟΥΕΦΑ ή να αποκλειστούμε για να χαρείτε; Ανεξαρτήτως αποτελέσματος άμπαλοι, σήμερα το Λιμάνι γιορτάζει.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ